10.9 C
Brussel
Woensdag, oktober 4, 2023
EconomieEP-lid Maxette Pirbakas ontcijfert EU-landbouwbeleid

EP-lid Maxette Pirbakas ontcijfert EU-landbouwbeleid

Het landbouwbeleid van de Europese Unie stond centraal tijdens het maandprogramma "The European Monthly Briefing" in het Europees Parlement op vrijdag 2 juni 2023.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Meer van de auteur

Het landbouwbeleid van de Europese Unie stond centraal tijdens het maandprogramma "The European Monthly Briefing" in het Europees Parlement op vrijdag 2 juni 2023.

Het Franse EP-lid Maxette Pirbakas, lid van de Commissie regionale ontwikkeling en nationaal voorzitter van het Rassemblement pour les français d'Outre-mer (RPFOM), was uitgenodigd om deel te nemen aan het maandelijkse programma en de problemen waarmee de landbouw in Europa wordt geconfronteerd te bespreken.

Georganiseerd door journalist Radouan Bachiribeoogt het programma actuele zaken binnen de Europese Unie te bespreken, maar ook onderwerpen als nabuurschapsbeleid, immigratie, veiligheid en defensie, mensenrechten, regionale ontwikkeling, internationale handel, visserij en landbouw, vrouwenrechten en gendergelijkheid, versterking van de integriteit van het Europees Parlement en burgerlijke vrijheden en binnenlandse zaken.

Vanwege haar recente bezoek aan Réunion op 25 en 26 mei was het EP-lid uitgenodigd om het landbouwbeleid van de Europese Unie te bespreken. In haar hoedanigheid van EP-lid voor overzees Frankrijk en nationaal voorzitter van het Rassemblement des Français d'Outre-mer (RPFOM), ontmoette ze imkers van Réunion in het gemeentehuis van Saint-Philippe.

De imkers schetsten de uitdagingen en problemen waarmee hun sector wordt geconfronteerd, waaronder het probleem van het vernietigen van kasten die besmet zijn met de kleine kever.

“Bijen hebben veel parasieten. Een van deze parasieten is de kleine bijenkastkever, een kolonieplaag. In Frankrijk is er dus een systematisch beleid van uitroeiing zodra een geval wordt ontdekt. Het is duidelijk dat als een kleine kever, zelfs een enkele, in een korf wordt ontdekt, de korf samen met de bijen wordt vernietigd. En niet alleen die kast, maar alle naburige kasten. Het is dus geen toeval dat de regering voor één onfortuinlijk klein kevertje 50 bijenkorven afbrandt en miljoenen bijen doodt”, legt mevrouw Pirbakas uit.

Deze parasiet vormt een ernstige bedreiging voor netelroos en bijenkolonies, en imkers hebben mevrouw Pirbakas om hulp gevraagd bij het praten met de Europees parlement over dit probleem.

Als lid van de Commissie regionale ontwikkeling sinds 2019 kwam het EP-lid in haar interview terug op de doelstellingen en bepaalde actieterreinen van de REGI-commissie.

“De Commissie regionale ontwikkeling, ook wel bekend als de REGI-commissie, is een van de belangrijkste commissies in het Europees Parlement. Het is belangrijk omdat het uitvoering geeft aan wat bekend staat als cohesiebeleid, dwz steun voor de ontwikkeling van de minst begunstigde regio's om ze op één lijn te brengen met de meest begunstigde regio's. Om dit te doen, beschikt het over EFRO-fondsen, bestemd voor steun voor innovatie en onderzoek, digitale technologie en steun voor kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's). De REGI-commissie heeft ook toegang tot de cohesiefondsen, die bestemd zijn voor trans-Europese vervoersnetwerken en milieu-infrastructuurprojecten. Ten slotte, en heel belangrijk, heeft de REGI-commissie het ESF +, het Europees Sociaal Fonds, dat projecten financiert die verband houden met werkgelegenheid, opleiding, leerlingplaatsen en sociale inclusie ", zegt Maxette Pirbakas EP-lid.

Het landbouwbeleid van de Europese Unie is een groot probleem dat bijzondere aandacht vereist. De uitdagingen waarmee imkers op La Réunion worden geconfronteerd, zijn slechts één voorbeeld van de problemen waarmee boeren aan de overkant worden geconfronteerd Europa. Het is van cruciaal belang dat de leden van het Europees Parlement de belangen van boeren blijven steunen en verdedigen, en effectieve oplossingen vinden om de duurzaamheid en welvaart van de landbouwsector te waarborgen.

“Waar ik voor sta is een Europa dat is open maar niet naïef. We moeten onze interne markt beschermen, maar niet tegen alle soorten invoer, alleen invoer die niet in overeenstemming is met onze waarden. Andere soorten landbouwgoederen zijn welkom. We zijn niet bang voor concurrentie als het eerlijk is, en dat zeg ik u als boer”, besluit mevrouw Pirbakas.

Besprekingen en informatie-uitwisseling zoals die plaatsvonden tijdens De Europese Maandelijkse Briefing helpen om het publiek en de politieke besluitvormers bewust te maken van de uitdagingen waarmee de Europese landbouw wordt geconfronteerd. Samenwerken aan de ontwikkeling van het landbouwbeleid is essentieel.

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -