17.2 C
Brussel
Donderdag, september 28, 2023
LeefomgevingDe nieuwe uitvoerend directeur van het EER, Leena Ylä-Mononen, treedt in functie

De nieuwe uitvoerend directeur van het EER, Leena Ylä-Mononen, treedt in functie

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.
[td_block_21 category_id="_more_author" limit="4" m16_el="0" m16_tl="15" custom_title="Meer van de auteur" block_template_id="td_block_template_17" speech_bubble_text_size="9" subtitel_text_size="12" header_color="#c6c6c6 " header_text_color="#000000"]

Leena Ylä-Mononen treedt vandaag aan als uitvoerend directeur van het Europees Milieuagentschap (EEA) in Kopenhagen, in navolging van Hans Bruyninckx, die eind mei zijn tweede termijn van vijf jaar beëindigde.

De Europese Unie en het bredere netwerk van het EMA werken eraan om belangrijke beleidsmaatregelen in te voeren om Europa tegen 2050 naar een koolstofneutrale en duurzame toekomst te leiden. De benoeming van mevrouw Ylä-Mononen komt op een cruciaal moment voor het EMA, haar 38 lid en samenwerkende landen en zijn Eionet-netwerk.

Door zijn beoordelingen en gegevens speelt het EMA een sleutelrol bij de ondersteuning EU-milieu- en klimaatbeleid en wetgeving, zoals de Europese Green Deal en de belangrijkste beleidspakketten, waaronder het actieplan om vervuiling terug te dringen, de biodiversiteitsstrategie voor 2030 en de circulaire Economie actieplan, evenals het 8e milieuactieprogramma.

Ik ben verheugd om vandaag te beginnen met mijn werk bij het Europees Milieuagentschap, als opvolger van Hans Bruyninckx. Ik wil hem hartelijk bedanken voor zijn sterke en gepassioneerde inzet voor de rol en het werk van het Agentschap in de afgelopen tien jaar op het gebied van klimaat- en milieukwesties.

Leena Ylä-Mononen en Hans Bruyninckx

Leena Yla-Mononen voegde eraan toe: “Vooruitkijkend ben ik net zo toegewijd om het werk van het Agentschap vooruit te helpen in deze cruciale tijd. In Europa maar ook wereldwijd is doortastend optreden nodig om de klimaatverandering te beperken en zich eraan aan te passen, het verlies aan biodiversiteit een halt toe te roepen en de vervuiling een halt toe te roepen. Het EMA heeft een grote verantwoordelijkheid en een grote rol om ervoor te zorgen dat onze beleidsmakers over de kennis en gegevens beschikken die nodig zijn om de komende jaren de juiste beslissingen te nemen en om ervoor te zorgen dat de maatregelen die we nemen een rechtvaardige transitie mogelijk maken. Het betrekken van burgers en hen voorzien van relevante informatie over de toestand en de druk van het milieu is ook een cruciale taak.”

Hans Bruyninckx voegde eraan toe: 'Het komende decennium zal uitdagend zijn en zal een sterkere tenuitvoerlegging en gedurfdere actie vereisen. Dit brengt lastige maatschappelijke keuzes met zich mee. Ik heb er alle vertrouwen in dat het EEA, onder leiding van Leena Ylä-Mononen, zich zal blijven ontwikkelen en relevante en tijdige kennis zal blijven verstrekken ter onderbouwing van die beslissingen.'

Als uitvoerend directeur zal mevrouw Ylä-Mononen toezicht houden op de werkzaamheden van het Agentschap bij het verlenen van beleidsondersteuning voor zowel bestaande als opkomende taken in het kader van de EU-klimaat- en milieuwetgeving. De EER's Bestuur voorgedragen Mevrouw Ylä-Mononen voor de functie op 23 maart na een selectieproces in heel Europa.

Biografie

Mevrouw Ylä-Mononen, een Finse staatsburger, was voorheen directeur-generaal bij het Finse ministerie van Milieu. Voorafgaand aan haar functie bij het Finse Ministerie van Milieu bekleedde ze een senior managementfunctie bij het Europees Agentschap voor Chemische Stoffen, nadat ze bij het directoraat-generaal Milieu van de Europese Commissie had gewerkt. Ze heeft een masterdiploma in milieuwetenschappen van de Universiteit van Helsinki.bron link

- Advertentie -
- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -