3.6 C
Brussel
Dinsdag december 5, 2023
Wetenschap en technologieArcheologieEen beroemde archeoloog met sensationeel nieuws: we staan ​​op het punt de...

Een beroemde archeoloog met sensationeel nieuws: we staan ​​op het punt het gemeenschappelijke graf van Cleopatra en Marcus Antonius te ontdekken

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Verslaggever bij The European Times Nieuws

Archeologen hebben aangekondigd dat ze zeer dicht bij de ontdekking van de plaats zijn waar de laatste heerser van Egypte, Cleopatra, en haar minnaar, de Romeinse generaal Marcus Antonius, naar alle waarschijnlijkheid samen werden begraven.

Wetenschappers denken dat ze de exacte locatie hebben gevonden waar enkele van de meest invloedrijke figuren uit de menselijke geschiedenis begraven liggen.

Het mysterieuze graf van Cleopatra en Marcus Antonius zal eindelijk ontdekt worden. Het ligt in het gebied van Taposiris Magna, ongeveer 30 km van Alexandrië, zei de beroemde Egyptische archeoloog Zahi Hawass (foto).

  'Ik verwacht dat ik heel binnenkort hun graf zal tegenkomen waar ze allebei zijn begraven. We zijn op de goede weg en we weten precies waar we moeten graven om het te vinden”, verzekerde Hawass, voormalig minister van Toerisme van Egypte.

Cleopatra en Marcus Antonius plegen zelfmoord in 30 voor Christus. In die tijd was de heerser van Egypte, de laatste regerende vertegenwoordiger van de Ptolemeïsche dynastie, 39 jaar oud, en Marcus Antonius was 53 jaar oud, merkt 20 minuten op.

In februari 2013 maakten onderzoekers bekend dat ze de botten van Cleopatra's vermoorde zus, Arsinoe IV, in Turkije hadden gevonden. De overblijfselen werden al in 1985 ontdekt in een verwoeste tempel in de oude Griekse stad Efeze (het huidige West-Turkije). De archeoloog die beweert de botten te hebben ontdekt, heeft hoge verwachtingen van nieuwe forensische technieken om de vondst definitief te identificeren.

Op het eerste gezicht lijkt het erop dat de overblijfselen behoren tot degene die meer dan 2,000 jaar geleden in opdracht van koningin Arsinoe werd gedood. Maar tegenstanders van deze visie zijn van mening dat een DNA-test niet kan bevestigen van wie de botten zijn, omdat ze te vaak zijn verwerkt. De wetenschappers van de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen die de ontdekking deden, zijn er echter van overtuigd dat de overblijfselen tot het klassieke tijdperk van de Egyptische koninklijke familie behoren.

Prinses Arsinoe wordt verondersteld de jongere halfzus van Cleopatra te zijn. Aangenomen wordt dat hun vader Ptolemaeus XII Auletus is, maar het is niet bekend of de twee van dezelfde moeder waren.

Het is bekend dat de twee niet van elkaar hielden. Na de moord op Caesar overtuigt Cleopatra haar minnaar Marcus Antonius ervan Arsinoë te vermoorden, omdat ze in haar een rivaal ziet in de strijd om de macht.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -