3.7 C
Brussel
Maandag, december 4, 2023
MensenrechtenHet Europees Hof voor de Rechten van de Mens: Bulgarije erkent gezinnen van hetzelfde geslacht

Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens: Bulgarije erkent gezinnen van hetzelfde geslacht

Het Europese Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) verplichtte Bulgarije om een ​​geautoriseerd kader te creëren om relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht te erkennen. De beslissing werd genomen in de zaak Koilova en Babulkova jegens Bulgarije, de deskundige advocaat Denitsa Ljubenova, die het huishouden vertegenwoordigt.

Zes jaar strijd met het Bulgaarse establishment

Lilia Babulkova en Darina Koilova zijn al ruim veertien jaar samen. In 14 trouwden ze in Groot-Brittannië, maar sinds 2016 weigeren de Bulgaarse instellingen hun huwelijk te registreren.

Het EHRM overheerste dat metgezellen belangrijke elementen van hun leven als koppel niet kunnen regelen, vergelijkbaar met de zaken die verband houden met eigendom, onderhoud, veiligheid tegen huiselijk geweld en erfenis, zoals een formeel erkend huishouden. Ze kunnen bovendien niet verwijzen naar het bestaan ​​van hun relatie in de betrekkingen met de gerechtelijke of administratieve autoriteiten, vat Ljubenova samen. De rechtszaal oordeelt dat geen van de gronden voor schending van de algemene publieke nieuwsgierigheid die door de federale overheid naar voren zijn gebracht, prevaleert boven de nieuwsgierigheid van de kandidaten naar bevredigende erkenning en geautoriseerde veiligheid van hun relatie, schrijft “Deutsche Welle”.

Er komen wijzigingen in de Familiewet

“Dit was nodig om de Bulgaarse wetgever aan te moedigen een juridisch kader te creëren. Tot nu toe hadden we geen externe verplichting om er een op te richten”, adviseerde Denitsa Ljubenova aan DV. “Van nu af aan moet het land, om zijn positieve verplichtingen na te komen en een einde te maken aan de schending, een juridisch kader creëren, dat veranderingen in de gezinscode zal vereisen.”

Illustratieve foto door Artem Podrez: https://www.pexels.com/photo/two-kids-doing-some-artworks-6941096/

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -