12.3 C
Brussel
Zondag, mei 19, 2024
MensenrechtenHet eren van vrouwen Leven Vrijheid

Het eren van vrouwen Leven Vrijheid

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Robert Johnson
Robert Johnsonhttps://europeantimes.news
Robert Johnson is een onderzoeksverslaggever die vanaf het begin onderzoek heeft gedaan naar en heeft geschreven over onrecht, haatmisdrijven en extremisme. The European Times. Johnson staat erom bekend een aantal belangrijke verhalen aan het licht te brengen. Johnson is een onverschrokken en vastberaden journalist die niet bang is om achter machtige mensen of instellingen aan te gaan. Hij zet zich in om zijn platform te gebruiken om onrecht aan de kaak te stellen en de machthebbers ter verantwoording te roepen.

Een filmfestival met de titel ‘Honoring Women Life Freedom’ werd op 14 september georganiseerd op Plaza New York van de Verenigde Naties door de organisatie Empower Women Media en stopFemicide ter herdenking van de dood van Mahsa Amini een jaar later en de Iraanse opstanden voor gelijkheid, gerechtigheid en menselijke waardigheid.

Het festival begon met een herdenkingsceremonie en een ochtendsessie met sprekers en experts van zeer hoog niveau om de vrouwen en mannen te benadrukken die hun leven verloren tijdens de protesten in Iran in 2022, voornamelijk dr. Sousan Abadian, een auteur en een generatieve culturele vernieuwing, dr. Ardeshir Badaknia, een arts, auteur en kunstenaar, Uriel Epshtein (CEO van Renew Democracy Initiative), Yasmin Green (CEO van Jigaw), Patricia Karam (senior beleidsadviseur bij Freedom House), Sheila Katz (CEO van de Nationale Raad van Joodse Vrouwen), Navid Mohebbi (beleidsdirecteur bij NUFDI), Eerbiedwaardige Johonnie Moore (voorzitter van het Congres van Christelijke leiders), Suzanne Nossel (CEO van PEN America), Myriam Ovissi (Trustee bij Ovissi Foundation), Farah Pandith (Eerste speciale vertegenwoordiger voor moslimgemeenschappen bij de VS. Ministerie van Buitenlandse Zaken) en Dr. Javaid Rehman (Speciale Rapporteur van de VN voor de mensenrechtensituatie in de Islamitische Republiek Iran).

Bij de middagsessie waren filmmakers betrokken die de kwestie van vrouwenrechtenschendingen in Iran, maar ook in het Midden-Oosten en Zuid-Azië bespraken, gevolgd door een discussie in aanwezigheid van Lisa Daftari (hoofdredacteur van The Foreign Desk) en Marjan Keypour Greenblatt (oprichter en directeur van Alliance For Rights of All Minorities) onder leiding van Shirin Taber, de oprichter en uitvoerend directeur van Empower Women Media.

Manel Msalmi, voorzitter van de European Association for The Defense of Minorities, expert op het gebied van minderheden en Iran, gaf de slotopmerkingen van het filmfestival. Ze benadrukte het feit dat er in Iran een voortdurende repressie plaatsvindt van Iraanse vrouwen, waaronder die van Koerdische, Arabische, Baluch- en Azerbeidzjaanse vrouwen, evenals religieuze minderheden, voornamelijk de Bahai. Deze vrouwen hebben te maken gehad met verschillende vormen van discriminatie en marginalisering, waaronder beperkte toegang tot onderwijs. , werkgelegenheid en politieke vertegenwoordiging.

De emblematische zaak van Mahsa Amini, de 22-jarige Koerdische Iraanse vrouw die op 16 september 2023 stierf, drie dagen nadat ze was gearresteerd door de moraliteitszaak van het regime, schokte de wereld en benadrukte een kenmerk van het regime, voornamelijk etnische en seksistische discriminatie. Voor het eerst waren we echter getuige van solidariteit tussen de verschillende etnische en religieuze minderheden in Iran na de Iraanse protesten in 2022, en alle verschillende etnische groepen toonden solidariteit met jongeren en vrouwen in Iran.

De Azerbeidzjaanse minderheid (ongeveer een derde van de bevolking) lijdt op veel gebieden onder culturele onderdrukking en vrouwen bevinden zich in de moeilijkste situatie. De Azerbeidzjaanse vrouwen lijden in Iran, net als alle mensen daar, en vooral als minderheid en daarboven – als vrouwen.

Vooral de Azerbeidzjaanse vrouwen waren actief in de protesten. Alle oppositiegroepen in Tabriz hadden zich verenigd rond de Azfront-groep met het hoogontwikkelde Telegram-kanaal. Dit waren vrouwen in Tabriz die alle oppositie bijeenbrachten en samenwerkten met Azfront-media om een ​​stem te geven aan vrouwen en minderheden in Iran. Er is een voortdurende beweging van solidariteit en eenheid die laat zien dat “vrouwen, leven, vrijheid” een beweging is voor alle Iraniërs die oproept tot vrijheid, gelijkheid, gerechtigheid en mensenrechten voor iedereen.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -