7 C
Brussel
Woensdag februari 28, 2024
Nieuws9 manieren waarop NASA waterproblemen over de hele wereld oplost

9 manieren waarop NASA waterproblemen over de hele wereld oplost

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Wereldwaterdag herinnert ons eraan dat we het niet als vanzelfsprekend moeten beschouwen schoon water wij vertrouwen erop. En in de ruimte beschouwen we elke druppel als een kostbare hulpbron, wat aanleiding geeft tot investeringen in technologieën voor conservering en hergebruik. Deze innovaties zijn hier op aarde hard aan het werk!

Van het ontdekken van verborgen waterbronnen tot het bevorderen van zuiveringstechnieken: bekijk de verschillende manieren waarop NASA de manier verandert waarop we het water in ons leven gebruiken en beheren.

Microbiële terugslagklep

Een mat van ecoSPEARS-spikes gevuld met een door NASA ontwikkelde formule verwijdert giftige polychloorbifenylen (PCB's) zonder het aquatische ecosysteem te beschadigen. Afbeelding tegoed: Gagan Cambow, ecoSPEARS

Een waterdesinfectie-eenheid, bekend als de Mbiotic Check Valve, die water door een bed van jodiumhoudende hars laat stromen, werd in de jaren zeventig uitgevonden voor drinkwater in de space shuttle, en werd in de jaren negentig geüpdatet om zelfherstellend te zijn voor gebruik op de ruimteveer. Internationaal Ruimtestation.

Het Microbiële terugslagklep staat nu centraal waterzuiveringseenheden die zijn ingezet in India, Mexico, Pakistan en andere landen, waaronder honderden afgelegen dorpslocaties. Het leidde ook tot het populaire DentaPuur cartridge waarmee de waterleidingen zijn gezuiverd tandheelkundige instrumenten al bijna 30 jaar over de hele wereld.

Radarbeelden om bronbronnen te lokaliseren

Ongeacht de hoeveelheid winterijs, komen de wateren voor de kust van Alaska gewoonlijk elk voorjaar tot leven met bloei van fytoplankton. Deze bloemen kunnen opvallende patronen van blauw en groen zeewater vormen, zoals die zichtbaar zijn in deze afbeelding van de Chukchi Zee, gemaakt op 18 juni 2018 door de Operational Land Imager (OLI) op Landsat 8.
Ongeacht de hoeveelheid winterijs, komen de wateren voor de kust van Alaska gewoonlijk elk voorjaar tot leven met bloei van fytoplankton. Deze bloemen kunnen opvallende patronen van blauw en groen zeewater vormen, zoals zichtbaar in deze afbeelding van de Chukchi Zee, verkregen op 18 juni 2018 door de Operational Land Imager (OLI) op Landsat 8. Krediet: NASA/US Geological Survey /Norman Kuring/Kathryn Hansen

In 2002 realiseerde een verkenningsgeoloog die aardse beelden van NASA's Spaceborne Imaging Radar gebruikte om ondergrondse hulpbronnen te lokaliseren, dat de beelden hem ook naar ondergronds vocht konden leiden.

Hij begon met de ontwikkeling van het WATEX-systeem bij zijn bedrijf, Radar Technologies International, en in 2013 ontdekte het systeem een enorme watervoerende laag met tientallen biljoenen liters water onder een uitgedroogde hoek van Noordwest-Kenia. De technologie heeft nu geholpen bij het plaatsen van 2,500 putten, waarvan vele in door droogte getroffen gebieden, met een succespercentage van 98% voor het vinden van water.

Watertest-app

De Oas-douche van Orbital Systems is 's werelds eerste waterrecirculerende douche. Het is geïnspireerd op de samenwerking van een universiteit met NASA en wordt mogelijk gemaakt door NanoCeram-filtertechnologie, die NASA heeft helpen financieren met het oog op het verbeteren van de levensondersteunende systemen van astronauten.
De Oas-douche van Orbital Systems is 's werelds eerste waterrecirculerende douche. Het is geïnspireerd op de samenwerking van een universiteit met NASA en wordt mogelijk gemaakt door NanoCeram-filtertechnologie, die NASA heeft helpen financieren met het oog op het verbeteren van de levensondersteunende systemen van astronauten. Afbeelding tegoed: orbitale systemen

Nadat NASA een eenvoudige colibacteriëntest had ontwikkeld waarmee astronauten water konden testen op het Internationale Ruimtestation, werkte een milieuingenieur van het agentschap samen met zijn vrouw en een software-ingenieur om de mWater smartphone-app waarmee gebruikers een coliforme bacterietest konden uitvoeren op basis van degene die NASA had gemaakt, evenals andere eenvoudige watertests.

De app kan de resultaten vervolgens delen via kaartsoftware. Overheden, non-profitorganisaties en waterleveranciers in 180 landen gebruiken nu mWater-testkits en -apps om drinkwater te testen en watergegevens vast te leggen, te delen en bij te houden.

Filter geboren uit drinkwaternormen voor astronauten

nkd.life 1 web 0 9 manieren waarop NASA waterproblemen over de hele wereld oplost
De Pod+ waterfles van nkd LIFE maakt gebruik van een filtermedium dat is ontwikkeld en getest met behulp van NASA-financiering, bekend als NanoCeram en nu op de markt gebracht als Disruptor, om water onderweg te zuiveren, waarbij 99.97% van de verontreinigingen wordt verwijderd en een hoge stroomsnelheid mogelijk is. Afbeeldingscredits: nkd LIFE Ltd.

Sinds het begin heeft NASA verschillende waterzuiveringstechnologieën onderzocht om astronauten van drinkwater te voorzien. In het begin van de jaren 2000 optimaliseerde Argonide Corporation, met SBIR-financiering van het bureau, een filtratietechnologie genaamd NanoCeram, dat een combinatie van positief geladen microscopische aluminiumoxidevezels en actieve kool gebruikt om micro-organismen en andere verontreinigingen op te vangen.

NanoCeram is sindsdien opgenomen in filters van laboratoriumkwaliteit, water flessen, draagbare humanitaire eenheden, industriële waterzuiveringEn zelfs een waterrecycling douche.

Sterilisator voor microbiële verontreinigingen

De Puronics Defender-waterconditioner voor het hele huis maakt gebruik van zilverionentechnologie, gebaseerd op het werk dat NASA deed in de aanloop naar de Apollo- en Space Shuttle-missies. Positief geladen zilverionen neutraliseren bacteriën in de filterbedden van het apparaat.
De Puronics Defender waterconditioner voor het hele huis maakt gebruik van zilverionentechnologie, gebaseerd op het werk dat NASA deed in de aanloop naar de Apollo- en Space Shuttle-missies. Positief geladen zilverionen neutraliseren bacteriën in de filterbedden van het apparaat. Afbeelding tegoed: Advanced Cascade Water Systems Inc.

Een vroege waterzuiveringstechniek die NASA onderzocht, was het gebruik van zilverionen om microbiële verontreinigingen te neutraliseren. In de aanloop naar de Apollo-missies en vervolgens de space shuttle gaf de ruimtevaartorganisatie opdracht voor het ontwerp en de bouw van zilverionengeneratoren om het water dat een bijproduct was van de brandstofcellen van de ruimtevaartuigen te steriliseren, zodat het veilig zou zijn om drankje.

NASA heeft de technologie nooit gebruikt, maar het bureau heeft details over de uitvindingen gepubliceerd, die een basis hebben gelegd voor onder meer commerciële productlijnen in huis water filters en water weekmakersevenals systemen For zwembaden, kuuroorden, koeltorens, vijvers, ketels, en ziekenhuizen.

Grondwatersanering

Brett Baker controleert een sproeier op de perenboerderij van zijn familie. Boerderijen zoals de zijne in de Sacramento-San Joaquin River Delta in Californië moeten hun watergebruik monitoren, maar nauwkeurige schattingen waren vrijwel onmogelijk tot de komst van OpenET, een platform dat Landsat-gegevens gebruikt om de totale hoeveelheid water te bepalen die verdampt en verdampt uit een bepaald gebied .
Brett Baker controleert een sproeier op de perenboerderij van zijn familie. Boerderijen zoals de zijne in de Sacramento-San Joaquin River Delta in Californië moeten hun watergebruik monitoren, maar nauwkeurige schattingen waren vrijwel onmogelijk tot de komst van OpenET, een platform dat Landsat-gegevens gebruikt om de totale hoeveelheid water te bepalen die verdampt en verdampt uit een bepaald gebied . Afbeelding tegoed: Milieudefensiefonds

Nadat NASA grote hoeveelheden gechloreerde oplosmiddelen in het grondwater rond een historisch lanceercomplex in het Kennedy Space Center ontdekte, bedachten wetenschappers van het centrum een ​​unieke methode om deze verontreinigende stoffen te verwijderen – die nu verboden zijn maar ooit ook door een verscheidenheid aan industrieën werden gebruikt. .

In de twintig jaar na de patentering heeft NASA een licentie verleend voor deze formule, bekend als geëmulgeerd nulwaardig ijzer, of EZVI, naar verschillende bedrijven die het hebben gebruikt milieu-opruimingen overal het land. Een van de Kennedy-ingenieurs vond later een soortgelijke technologie uit voor het verwijderen van polychloorbifenylen, of PCB's, een andere veel voorkomende verontreinigende stof, uit grondwater.

A bedrijf dat ontstond om die technologie in 2017 in licentie te geven, zijn er al schoonmaakacties over de hele wereld gaande.

 

Filtratie door osmose 

In het grijswaterterugwinningssysteem van de Sustainability Base van het Ames Research Center hebben de twee beige Aquaporin HFFO14-modules voor voorwaartse osmose aan de linkerkant evenveel filtercapaciteit als het hele oudere systeem aan de rechterkant.
In het grijswaterterugwinningssysteem van de Sustainability Base van het Ames Research Center hebben de twee beige Aquaporin HFFO14-modules voor voorwaartse osmose aan de linkerkant evenveel filtercapaciteit als het hele oudere systeem aan de rechterkant. Afbeelding tegoed: Aquaporin A/S

In 2007 hoorde NASA van een Deens bedrijf dat werkt aan waterfiltratie op basis van membranen doordrenkt met aquaporines – de eiwitten die water molecuul voor molecuul door celmembranen laten passeren.

NASA, altijd geïnteresseerd in betere waterzuiveringstechnologie, werd de eerste betalende klant van het bedrijf, financierde de ontwikkeling van prototypes en werkte vervolgens samen met de European Space Agency om de membranen op het internationale ruimtestation te testen.

Het bedrijf, Aquaporin A/S, verkoopt nu waterzuiveraars onder de gootsteen in Europa en India, en zijn voorwaartse osmosemodules reinigen industrieel en gemeentelijk afvalwater.

Hulpmiddelen om het watergebruik van landbouwbedrijven te monitoren

De beste manier om het watergebruik in de landbouw te berekenen is niet door te meten hoeveel water naar akkerland wordt geleid, maar door de verdamping van de planten en de bodem te meten.

A tool genaamd EEFlux, gebouwd door onderzoekers in de jaren 2010, was een van de eersten die aardbeeldgegevens van door NASA gebouwde satellieten gebruikte om de verdamping te berekenen. Het helpt bij het beheren van de watervoorraden in droge gebieden zoals Californië.

Een soortgelijke commerciële methode van Tule Technologies heeft sommige boeren in Californië geholpen hun waterverbruik met de helft terug te dringen. In 2021 debuteerden NASA en partners met de OpenET-onlineplatform waarmee gebruikers overal in 17 westerse staten de verdamping kunnen berekenen. De tool helpt boeren en lokale overheden samen te werken om de schaarse watervoorraden te behouden.

Boegschroeven aangedreven door geëlektrolyseerd water

Millennium Space Systems kocht de eerste drie water-elektrolysemotoren van Tethers Unlimited door de laatste ontwikkelingsfase van de technologie te helpen financieren via het Tipping Point-verzoek van NASA. De stuwraketten zouden op de kleine Altair-satellieten van Millennium vliegen.
Millennium Space Systems kocht de eerste drie water-elektrolysemotoren van Tethers Unlimited door de laatste ontwikkelingsfase van de technologie te helpen financieren via het Tipping Point-verzoek van NASA. De stuwraketten zouden op de kleine Altair-satellieten van Millennium vliegen. Afbeelding tegoed: Millennium Space Systems

Ondanks alle manieren waarop NASA helpt water op aarde te zuiveren en te behouden, is het nog steeds in de eerste plaats 's werelds belangrijkste ruimtevaartorganisatie. Als zodanig heeft het ook gewerkt aan het gebruik van water als raketbrandstof – een brandstof die op andere planeten, manen en asteroïden zou kunnen worden verkregen voor verre ruimtereizen.

Een elektrische stroom kan water scheiden in waterstof – NASA's favoriete raketbrandstof – en zuurstof, waardoor het verbrandt. In 2019 onthulde het bedrijf Tethers Unlimited de eerste commercial stuwraketten aangedreven door geëlektrolyseerd water, dat het ontwikkelde met jarenlange financiering van het ruimteagentschap.

De technologie gaat eerst naar commerciële satellieten, die deze zullen gebruiken om hun banen te behouden of te veranderen.

bronNASA
- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -