7.9 C
Brussel
Zondag februari 25, 2024
NieuwsDe EU-leiders hebben conclusies aangenomen over het Midden-Oosten

De EU-leiders hebben conclusies aangenomen over het Midden-Oosten

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Op de eerste dag van de Europese raad Op 26 oktober namen de EU-leiders conclusies aan over het Midden-Oosten.

Zij herhaalden hun veroordeling van de brutale terroristische aanval van Hamas en hun grootste bezorgdheid over de verslechterende humanitaire situatie in Gaza.

In het licht van de brute en willekeurige terroristische aanval van Hamas op Israël en de zich ontvouwende tragische taferelen in de Gazastrook hebben de EU-leiders de stand van zaken bekeken en verschillende soorten actie, waaronder gezamenlijke inspanningen om EU-burgers te helpen.

In vervolg op de verklaring die zij op 15 oktober 2023 uitbrachten en de buitengewone bijeenkomst van de Europese Raad twee dagen later, herbevestigden zij ook hun:

  • veroordeling van Hamas in de sterkst mogelijke bewoordingen
  • erkenning van Israëls gelijk zichzelf te verdedigen in overeenstemming met het internationaal recht en het internationaal humanitair recht
  • roepen Hamas op om onmiddellijk actie te ondernemen laat alle gijzelaars vrij zonder enige voorwaarde

De leiders onderstreepten het belang om te allen tijde de bescherming van alle burgers te garanderen. Zij spraken ook hun ernstige bezorgdheid uit over de verslechterende humanitaire situatie in Gaza en riep op tot voortdurende, snelle, veilige en ongehinderde humanitaire toegang en hulp om mensen in nood te bereiken, ook via humanitaire corridors en pauzes voor humanitaire behoeften.

De leiders benadrukten dat de EU met partners in de regio zal samenwerken om:

  • burgers beschermen
  • ervoor te zorgen dat de hulp niet wordt misbruikt door terroristische organisaties
  • de toegang tot voedsel, water, medische zorg, brandstof en onderdak vergemakkelijken

Naar regionale escalatie te voorkomenbenadrukten de leiders de noodzaak om samen te werken met partners in de regio, waaronder de Palestijnse Autoriteit. Ze spraken ook hun steun uit voor een tweestatenoplossing en verwelkomden diplomatieke initiatieven, waaronder het ondersteunen van het binnenkort houden van een internationale vredesconferentie.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -