4.4 C
Brussel
Maandag, december 4, 2023
MilieuSaoedi-Arabië heeft geen water en zoekt naar een ‘groene’ weg...

Saoedi-Arabië heeft geen water en zoekt naar een “groene” manier om het te krijgen

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Verslaggever bij The European Times Nieuws

Het volwaardige Saoedi-Arabië zal de komende jaren de zwaarste rookontwikkeling ter wereld op het gebied van fossiele brandstoffen hebben. Het bedrijf investeert in technologieën en breidt zijn geopolitieke invloed uit via internet en oceanen. Er wordt verwacht dat het iets meer dan 15 jaar zal duren voordat het doel ervan is bereikt.

Er is slechts één probleem. Groot probleem – geen water.

Jarenlang heeft het volwaardige monopolie de publieke drinkers ziek gemaakt, maar ze hebben een contract, en samen met hen – en de problemen voor het milieu, schrijft ‘France Press’ in zijn materiaal, een reactie op alternatieve technologieën die red Saoedi-Arabië niet alleen van de dorst, maar ook van de ecologische catastrofe.

Context: De site beschikt niet over een kelder, maar de regen op de grond en de renovatie hebben altijd problemen veroorzaakt met de kleverigheid van het drinkwater. Prins Mohammed al-Faysal is de uitvinder die eerst serieus nadacht over het leveren van ijs op Antarctica, maar in 1970 begon hij een ongekende omvang en soort infectie te verliezen voor de ontzilting van zeewater.

Tegenwoordig produceert het 11.5 miljoen kubieke meter water via 30 installaties, waarmee huishoudens en landbouwproducenten op elk moment van de dag en het jaar van water worden voorzien. ata. Het proces is echter niet goedkoop. Volgens gegevens uit 2010 waren er 1.5 miljoen vaten per dag nodig – oftewel 15% van de huidige productie. Nieuwe gegevens zijn niet aan het publiek en de media gepresenteerd.

De grote uitdaging is de groeiende bevolking, waarvan Prins Moxamed wil dat deze in 100 uit 2040 miljoen zielen zal bestaan, naar 32.2 miljoen dagen. De hoofdstad Piemonte verbruikt 1.6 miljoen kubieke meter water per dag, en volgens lokale schattingen zal dit cijfer tegen het einde van dit decennium toenemen tot 6 miljoen kubieke meter.

Details: Het snelle en grootschalige hacken van immigratiesystemen is een kwestie van “leven en dood” voor Saoedi-Arabië, schrijft de historicus Michael Christopher Low van de Universiteit van Uttah, degene die onderzoek deed naar de watervoorzieningsproblemen van de stad.

Dit is precies wat het Westen doet, en het is mogelijk dat het in 2060 een conflict zal bereiken tussen de waterbehoeften en de ambities voor koolstofneutraliteit in de wereld.

Eén van de manieren om dit te voorkomen is de geleidelijke vervanging van installaties op fossiele brandstoffen door installaties die werken volgens het principe van omgekeerde osmose. Dit is “Jazla” vlakbij de stad Jubail. Het maakt gebruik van lusenergie en is de eerste op de vloer.

Het doel is om jaarlijks ongeveer 60,000 ton CO6-uitstoot te besparen. De zonne-energie zal tegen 2025 verzesvoudigen – van 120 megawatt per dag naar 770 megawatt.

Dit zal opnieuw duur zijn, geven experts toe, maar het effect op de omgeving zal in ieder geval kleiner zijn. En Caydite Apabia is niet geïsoleerd van klimaatveranderingen en deze kunnen gemakkelijk uitgroeien tot zo'n groot probleem voor de nationale veiligheid, evenals het gebrek aan water.

Foto door Aleksandr Slobodianyk: https://www.pexels.com/photo/close-up-photo-of-water-drop-989959/

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -