6.6 C
Brussel
Woensdag februari 28, 2024
EuropaDe toekomst van Oekraïne, hoe kom je uit de crisis?

De toekomst van Oekraïne, hoe kom je uit de crisis?

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Voor het eerst sinds het begin van de oorlog wordt er nagedacht over de toekomst van Oekraïne. In Parijs werd een internationale conferentie op hoog niveau gehouden over hoe het bloedvergieten kan worden gestopt.

De conferentie werd op 24 oktober 2023 georganiseerd in de Paris Business School met prominente sprekers, experts, onderzoekers en journalisten. De bijeenkomst werd gemodereerd door Frédéric Encel, hoogleraar geopolitiek aan de Paris Business School en Sciences Po, met keynote speakers, ambassadeur Gerard Araud, voormalig Frans diplomaat, en Jeffrey Sachs, Amerikaans econoom en professor aan Columbia University.

Ambassadeur Araud heeft benadrukt dat de oorlog in Oekraïne diplomatie nodig heeft die voor Europeanen moeilijk te begrijpen is. Hij bracht het precedent en het Zuid- en Noord-Koreaanse model van een staakt-het-vuren en het bevriezen van het conflict als mogelijke oplossing naar voren.

Hij herinnerde er ook aan dat alle grenzen in het hedendaagse Europa het resultaat zijn van verschillende oorlogen en dat elke oorlog een aanvallende en een verdedigende kant had. Opmerkelijk is dat de ambassadeur goede kansen ziet dat de oorlog zal worden gestopt nadat Donald Trump de verkiezingen heeft gewonnen, wat een waarschijnlijk scenario is voor de komende Amerikaanse verkiezingen.

Christophe GomartEen generaal en een gerespecteerd columnist sloot zich aan bij de analyse van ambassadeur Araud door de situatie vanuit een militair perspectief te bekijken en rekening te houden met de mogelijkheden van Oekraïne en Rusland. Oekraïne raakt vernietigd en uitgeput, ook al blijft het opgewekt, maar de Russische capaciteiten lijken groter ondanks de hulp aan Oekraïne vanuit het Westen.

Gaidz Minassian, vergeleken een professor bij sciences Po en een journalist bij le Monde de Oekraïens-Russische oorlog met het conflict tussen Armenië en Azerbeidzjan en hoe deze oorlog veel gevolgen had voor andere conflicten in de regio en de noodzaak om een ​​einde te maken aan het conflict om de regio te stabiliseren.

Manel Msalmi, zeiden de voorzitter van de European Association for The Defense of Minorities en een onderzoeker op het gebied van internationale betrekkingen in Brussel dat Oekraïne moet vechten tegen corruptie en voedselonzekerheid. Ze heeft de voortdurende vernietiging van Oekraïne en het menselijk lijden benadrukt. Manel Msalmi heeft ook de kwestie van de toenemende corruptie in Oekraïne aan de orde gesteld, die momenteel in de VS breed wordt besproken. En ze zei: “We moeten een vraag stellen: waarom zijn de diplomatieke middelen zo zwak? Waarom zouden we de onderhandelingen niet gebruiken om de oorlog te stoppen? Intussen wordt Oekraïne vernietigd. De oorlog destabiliseert de wereld en elimineert Oekraïne”.

Professor Jeffrey Sachs, De Amerikaanse econoom en professor aan Columbia University mengden zich via zoom in de discussie. Hij heeft verklaard dat deze oorlog zo vaak voorkomen had moeten worden. Helaas waren er gelegenheden om te onderhandelen, maar de VS probeerden koste wat het kost de NAVO uit te breiden zonder rekening te houden met de Russische zorgen. Nu verliest Oekraïne niet alleen door honderdduizenden mensen op te offeren, maar verliest het mogelijk ook zijn soevereiniteit. Hij was zeer kritisch over het huidige Amerikaanse beleid. Hij benadrukte dat er een manier moet worden gevonden om de oorlog door middel van onderhandelingen te stoppen.

De laatste spreker was Gerard Chaliand, een geopolitiek, schrijver en winnaar van de boekenprijs van de geopolitiek. Hij feliciteerde professor Sachs van harte en benadrukte de noodzaak om de oorlog te stoppen en het leven van het Oekraïense volk te redden, maar zette ook vraagtekens bij de voortzetting van militaire leveringen aan Oekraïne.

De conferentie werd afgesloten met een reeks vragen van de studenten die geïnteresseerd waren in een uitwisseling met de experts.

Dit was de eerste gebeurtenis van dit soort die kan leiden tot verdere discussies en het openen van ogen.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -