5.7 C
Brussel
Woensdag december 6, 2023
EuropaDuitsland – EU-land met het hoogste aantal niet-begeleide kinderen die op zoek zijn naar...

Duitsland – EU-land met het hoogste aantal niet-begeleide kinderen die asiel zoeken

Duitsland is het EU-land waar het grootste aantal niet-begeleide kinderen uit Syrië en Afghanistan asiel zoekt

Het aantal vluchtelingen dat om een ​​beschermingsstatus heeft gevraagd in Nederlands landen groeit. Alleen al in juni van dit jaar hebben 83,385 mensen officieel asiel aangevraagd. Dit vertegenwoordigt een stijging van 25% ten opzichte van de voorgaande maand, toen het aantal claims 66,845 bedroeg.

Iets minder dan 5,800 mensen zijn degenen die voor de tweede keer een aanvraag hebben ingediend/vanwege de weigering of het verlopen van een eerdere vergunning, wat een daling van 9% betekent ten opzichte van juni 2023.

De EU-landen die in juni 2023 het hoogste aantal asielaanvragen van niet-begeleide minderjarigen ontvingen waren Duitsland (805), gevolgd door Oostenrijk (570), Nederland (445) en Bulgarije (400). Het cijfer voor Bulgarije is aanzienlijk gestegen vergeleken met de voorgaande maand, toen er 285 kinderen waren voor Bulgarije. In februari bedroeg dit aantal 100. Toen waren er 285 kinderen. In februari bedroeg hun aantal 100.

Er zijn bijna 3,000 aanvragen ingediend voor de bescherming van kinderen die alleen migreerden voor de hele Europese Unie, en de landen waar deze het vaakst vandaan komen zijn Syrië en Afghanistan.

Capture decran 2023 09 26 a 12.59.45 Duitsland - EU-land met het hoogste aantal niet-begeleide kinderen die asiel zoeken
Bron dataset: migr_asyumactm – Asiel aanvragen

In juni 2023 vroegen 2,975 niet-begeleide minderjarigen voor het eerst asiel aan in de EU, voornamelijk uit Syrië (980) en Afghanistan (910). Dit blijkt uit Eurostat data.

Net als in voorgaande maanden van het jaar blijven vier landen favoriet om vluchtelingen op te vangen. Dit zijn Duitsland (23,190), Spanje (16,075), Frankrijk (12,475) en Italië (10,730), die nog steeds het grootste aantal asielzoekers ontvangen. Hun aantal vertegenwoordigt 75% van alle migranten en asielzoekers in de Europese Unie.

Syriërs vormen de grootste groep asielzoekers

Het hele jaar door, ook in juli, vormen Syriërs het grootste deel van de stroom migrerende burgers. In totaal hebben 13,150 volksvertegenwoordigers asiel aangevraagd binnen de EU. Zij worden gevolgd door Afghanen (7,775), Venezolanen (6,925) en Colombianen (6,165).

Sinds de militaire agressie van Rusland tegen Oekraïne is er ook een aanzienlijke toename geweest van het aantal Oekraïners dat asiel aanvraagt, maar het aantal neemt elke maand af tot 1,065 in juni 2023. Dit komt ook omdat mensen die Oekraïne ontvluchten profiteren van tijdelijke bescherming, uitgelegd door Eurostat . Opnieuw melden hun gegevens dat meer dan 4.1 miljoen burgers Oekraïne zijn ontvlucht en een tijdelijke beschermingsstatus hebben gekregen in EU-landen. Volgens de gegevens van het statistiekbureau is hun aantal in Bulgarije 162,980. En vergeleken met het bevolkingsaantal /per 100,000/ wordt het hoogste aantal begunstigden van tijdelijke bescherming per duizend mensen eind juli 2023 waargenomen in Tsjechië (33.0), Polen (26.4), Estland (25.9) , Bulgarije (25.3) en Litouwen (25.0), terwijl het overeenkomstige cijfer op EU-niveau 9.2 per duizend inwoners bedraagt.

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -