6.7 C
Brussel
Maandag, April 22, 2024
MilieuDe economische verliezen als gevolg van weer- en klimaatgerelateerde extremen in Europa bereikten ongeveer de helft...

De economische verliezen als gevolg van weer- en klimaatgerelateerde extremen in Europa bereikten de afgelopen veertig jaar ongeveer een half biljoen euro

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Ongeveer 3% van al deze gebeurtenissen was verantwoordelijk voor 60% van de verliezen EER-briefing ‘Economische verliezen en dodelijke slachtoffers als gevolg van weer- en klimaatgerelateerde gebeurtenissen in Europa’, waarin samen met een bijgewerkte EER-indicator gegevens worden beoordeeld over economische verliezen als gevolg van extreme weer- en klimaatgerelateerde gebeurtenissen. Hoewel men het er algemeen over eens is dat de mondiale economische verliezen de afgelopen halve eeuw zijn toegenomen (studies van de Wereld Meteorologische Organisatie), laten de beschikbare gegevens geen duidelijke trend zien in de verliezen voor Europa in de afgelopen vier decennia. De beoordeling heeft betrekking op de periode 4-1980 en heeft betrekking op 2020 EER-lidstaten (waaronder alle 32 EU-lidstaten, plus Noorwegen, Zwitserland, Turkije, IJsland en Liechtenstein).

Aanpassing is cruciaal voor het beperken van het rampenrisico en het vergroten van de veerkracht

Het doel van de EEA-briefing en -indicator is om meer op gegevens gebaseerde informatie te verschaffen over de impact van extreme weersomstandigheden en klimaatgerelateerde gevaren zoals hittegolven, zware neerslag en droogte en het verhoogde risico dat deze vormen voor activa en infrastructuur en voor de menselijke gezondheid. Deze gebeurtenissen, die naar verwachting zullen toenemen als gevolg van de klimaatverandering, veroorzaken nu al aanzienlijke economische verliezen. Het monitoren van de impact van dergelijke gebeurtenissen is belangrijk om beleidsmakers te informeren, zodat zij de aanpassing aan de klimaatverandering en de maatregelen ter beperking van het rampenrisico kunnen verbeteren om de schade en het verlies aan mensenlevens tot een minimum te beperken.

De De aanpassingsstrategie van de EU Het doel is om veerkracht op te bouwen en ervoor te zorgen dat Europa beter voorbereid is om de risico’s te beheersen en zich aan te passen aan de gevolgen van de klimaatverandering. Het dichten van de kloof op het gebied van klimaatbescherming door het vergroten van de verzekeringsdekking kan een van de belangrijkste instrumenten voor financieel risicobeheer zijn om het vermogen van samenlevingen om te herstellen van rampen te vergroten, de kwetsbaarheid te verminderen en de veerkracht te bevorderen. De EU-lidstaten reageren ook door nationaal aanpassingsbeleid in te voeren, inclusief nationale, regionale en sectorale klimaatrisicobeoordelingen.

Belangrijkste bevindingen

Europa wordt elk jaar en in alle regio's van Europa geconfronteerd met economische verliezen en dodelijke slachtoffers als gevolg van weers- en klimaatextremen. De economische impact van deze gebeurtenissen varieert aanzienlijk van land tot land, zo blijkt uit de beoordeling van het EMA.

Voor de lidstaten van de EER bedroegen de totale economische verliezen als gevolg van weer- en klimaatgerelateerde gebeurtenissen tussen 450 en 520 miljard euro (in euro 2020) voor de periode 1980-2020.

  • In absolute termen het hoogste economische verliezen in de periode 1980-2020 werden geregistreerd in Duitsland, gevolgd door Frankrijk en vervolgens Italië.
  • De hoogste verliezen per hoofd werden opgenomen in Zwitserland, Slovenië en Frankrijk, en de grootste verliezen per gebied waren in Zwitserland, Duitsland en Italië (gebaseerd op CATDAT-gegevens).
  • Ongeveer 23% van totale verliezen waren verzekerd, hoewel dit ook aanzienlijk varieerde tussen de landen, van 1 % in Roemenië en Litouwen tot 56 % in Denemarken en 55 % in Nederland (gebaseerd op CATDAT-gegevens).

Uit de beoordeling bleek ook dat het overgrote deel van de dodelijke slachtoffers – meer dan 85% in de periode van veertig jaar – te wijten was aan hittegolven. De hittegolf van 2003 veroorzaakte de meeste dodelijke slachtoffers, wat neerkomt op tussen de 50 en 75% van alle dodelijke slachtoffers als gevolg van weer- en klimaatgerelateerde gebeurtenissen in de afgelopen veertig jaar, zo blijkt uit de gegevens. Soortgelijke hittegolven na 2003 veroorzaakten een aanzienlijk lager aantal dodelijke slachtoffers, omdat aanpassingsmaatregelen in verschillende landen en door verschillende actoren werden genomen.

Achtergrond

Ondanks bestaande aanbevelingen van de Europese Commissie en andere internationale organisaties bestaat er momenteel in de meeste EU-lidstaten geen mechanisme om de economische verliezen als gevolg van weer- en klimaatgerelateerde extreme gebeurtenissen op homogene wijze en met voldoende details te verzamelen, te beoordelen of te rapporteren. aanpassingsbeleid. Sommige particuliere bedrijven verzamelen deze gegevens echter en het EMA heeft toegang tot twee van deze particuliere bronnen met gegevens voor de periode 2-1980: NatCatSERVICE van München Re en CATDAT van Risklayer.

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -