3.7 C
Brussel
Maandag, december 4, 2023
Bewerkers keuzeEuropese eenheid in beeld: EP-voorzitter Metsola ontvangt prestigieuze In Veritate Award

Europese eenheid in beeld: EP-voorzitter Metsola ontvangt prestigieuze In Veritate Award

Juan Sánchez Gil
Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

Roberta Metsola, de voorzitter van het Europees Parlement, werd geëerd met de “2023 In Veritate Award” voor haar lovenswaardige inspanningen bij het integreren van christelijke en Europese idealen als gerapporteerd door COMECE. De prijsuitreiking vond plaats op vrijdag 29 september 2023 tijdens de XXIII Internationale Krakau Conferentie. Fr. Barrios Prieto prees Metsola's inzet voor de democratie, de christelijke waarden en het bevorderen van de Europese integratie als een ware inspiratiebron voor velen. Het thema van de conferentie dit jaar was gericht op 'De gevolgen van de oorlog'. Hoe zal Europa eruit zien? Hoe zal Polen eruit zien?” expliciet onderzoek doen naar “De rol van christenen in het Europese integratieproces”.

Het In Veritate Award dient als eerbetoon aan personen die blijk hebben gegeven van vaardigheid in het harmoniseren van christelijke en Europese principes. Het is vernoemd naar Z.E. Mgr. Tadeusz Pieronek, een Poolse prelaat en een van de oprichters van de Internationale Conferentie van Krakau.

Europese eenheid in beeld: EP-voorzitter Metsola ontvangt prestigieuze In Veritate Award
Fotocredits: 2023 Europees Parlement en COMECE. – Roberta METSOLA, EP-voorzitter ontvangt de 'IN VERITATE'-prijs 2023

In haar dankwoord bij het ontvangen van de “Bisschop Tadeusz Pieronek In Veritate Award 2023” benadrukte Roberta Metsola het belang van het hooghouden van onze waarden in een wereld die wordt geplaagd door oorlogsmisdaden en mensenrechtenschendingen. Ze benadrukte hoe christelijke en Europese waarden dienen als basis voor het vormgeven van een toekomstige Europese Unie die gelijkgestemde democratieën omvat, zoals Oekraïne, Moldavië, Georgië en landen op de Westelijke Balkan.

Metsola benadrukte het belang van gedeelde overtuigingen en belangen, evenals de verantwoordelijkheid om deze te ondersteunen.

“Onze christelijke en Europese waarden verankeren ons, ze zullen ons helpen bij de voorbereiding op een toekomstige Europese Unie waarin gelijkgestemde democratieën zoals Oekraïne, Moldavië, Georgië en de Westelijke Balkan zullen worden opgenomen. We delen gemeenschappelijke overtuigingen en interesses, en het is onze verantwoordelijkheid om deze niet in de steek te laten.”

Vader Manuel Barrios PrietoDe secretaris-generaal van COMECE sprak zijn dank uit aan president Metsola en herhaalde haar inzet voor democratie, christelijke waarden en de bevordering van de Europese integratie als voorbeeldmodel.

De prestigieuze In Veritate Award werd ook uitgereikt aan dominee Andrzej Boniecki MIC, de erehoofdredacteur van de publicatie ‘Tygodnik Powszechny’.

Via een videoboodschap van Zijne Excellentie Monseigneur Janusz Stepnowski, bisschop-afgevaardigde van het Poolse episcopaat bij COMECE en voorzitter van de COMECE-commissie voor cultuur en onderwijs, werden beide ontvangers gefeliciteerd.

Pater Barrios Prieto benadrukte tijdens zijn openingstoespraak het belang van deze conferentie als platform voor dialoog tussen de politiek, de academische wereld, de media, vertegenwoordigers van de kerk en het maatschappelijk middenveld. Hij herhaalde het streven van paus Franciscus naar eenheid en vrede in het huidige Europa, terwijl hij opriep tot een heropleving van de Europese geest die verder gaat dan directe zorgen of nationale grenzen. Hij benadrukte diplomatie die eenheid bevordert in plaats van verdeeldheid te verergeren.

Dit evenement was een initiatief van meerdere organisaties, waaronder de Stichting Bisschop Tadeusz Pieronek, COMECE (Commissie van Bisschoppenconferenties van de Europese Unie) De Robert Schuman Foundation, de Europese Volkspartijgroep, in het Europees Parlement en zijn Poolse delegatie.

53228602553 d0d7ff3be1 o Europese eenheid in beeld: EP-voorzitter Metsola ontvangt prestigieuze In Veritate Award
Fotocredits: 2023 Europees Parlement en COMECE. -Roberta METSOLA, EP-voorzitter ontvangt de 'IN VERITATE'-prijs 2023

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -