9 C
Brussel
Woensdag februari 28, 2024
NieuwsMeer dan 600 niet bekendgemaakte verwondingen op de werkplek bij SpaceX van Elon Musk

Meer dan 600 niet bekendgemaakte verwondingen op de werkplek bij SpaceX van Elon Musk

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Een recent onderzoek heeft meer dan 600 niet eerder gerapporteerde arbeidsongevallen aan het licht gebracht bij het raketbedrijf SpaceX van Elon Musk.

Deze verwondingen zonder papieren waren ernstig van aard. Ze variëren van verbrijzelde ledematen en amputaties tot brandwonden en elektrocuties. Degenen die bekend zijn met deze kwestie zeggen dat de ernstige trend de tol weerspiegelt van Elon Musk's agressieve streven naar ruimtekolonisatie.

De auteurs van het rapport zeiden dat dit onderzoek een patroon aan het licht bracht waarin SpaceX de veiligheidsregels voor werknemers en gevestigde praktijken verwaarloosde, en het feit dat deze negatieve en gevaarlijke trend aanwezig is in zijn raket- en satellietfaciliteiten in het hele land.

Het onderzoek had voornamelijk betrekking op de periode sinds 2014 en was gebaseerd op een aantal interviews en overheidsdocumenten. Van de minstens 600 gedocumenteerde verwondingen varieert de ernst, met onder meer meer dan 100 gevallen van snijwonden of snijwonden, 29 gevallen van gebroken botten en 17 gevallen van verbrijzelde handen of vingers.

Het rapport onderstreept de uitdagingen die de ambitieuze doelstellingen van Elon Musk in de ruimteverkenningsindustrie met zich meebrengen en roept zorgen op over de veiligheid van werknemers binnen SpaceX.

Huidige en voormalige werknemers hebben onthuld dat deze verwondingen indicatief zijn voor een wanordelijke werkomgeving, waar vaak onvoldoende opgeleid en vermoeid personeel vaak de basisveiligheidsprocedures over het hoofd ziet om te voldoen aan Musk's ambitieuze deadlines voor ruimtemissies.

SpaceX, opgericht door Elon Musk meer dan twintig jaar geleden naar verluidt een standpunt inneemt dat de verantwoordelijkheid voor zelfbescherming bij de werknemers legt, zoals aangegeven door talrijke huidige en voormalige werknemers, waaronder een voormalig senior executive.

Musk zelf heeft af en toe een nonchalante houding ten opzichte van de veiligheid getoond tijdens bezoeken aan SpaceX-locaties. Volgens vier werknemers voerde hij af en toe speelse activiteiten uit met een nieuwe vlammenwerper en ontmoedigde hij werknemers om veiligheidsgeel te dragen vanwege zijn afkeer van felle kleuren.

“Elons idee dat SpaceX op deze missie is om zo snel mogelijk naar Mars te gaan en de mensheid te redden, dringt door in elk onderdeel van het bedrijf”, aldus Tom Moline, een voormalig senior luchtvaartingenieur bij SpaceX. “Het bedrijf rechtvaardigt het terzijde schuiven van alles wat het bereiken van dat doel in de weg zou kunnen staan, inclusief de veiligheid van werknemers.”

In totaal heeft Reuters interviews gehouden met meer dan drie dozijn personen met kennis van de veiligheidspraktijken bij SpaceX van Elon Musk, van wie de meerderheid huidige of voormalige werknemers waren. Veel van deze bronnen kozen ervoor om anoniem te blijven vanwege zorgen over mogelijke carrière- of juridische gevolgen.

Het is belangrijk op te merken dat de gedocumenteerde verwondingen, meer dan 600, slechts een fractie vertegenwoordigen van het totale aantal gevallen, een cijfer dat niet openbaar wordt gemaakt. Sinds 2016 heeft OSHA bedrijven de opdracht gegeven om jaarlijks hun totale letselcijfers te rapporteren; SpaceX-faciliteiten verzuimden echter het grootste deel van die jaren rapporten in te dienen.

Opvallend is dat ongeveer tweederde van de verwondingen die door dit recente onderzoek van Reuters aan het licht zijn gekomen, plaatsvonden in jaren waarin SpaceX deze jaarlijkse gegevens niet rapporteerde.

De details over de meer dan 600 verwondingen zijn aan het licht gekomen door het analyseren van gerechtelijke documenten uit rechtszaken van werknemers, medische dossiers van werknemers, schadevergoedingsclaims van staatsarbeiders, verzoeken om openbare registers en gegevens over noodoproepen.

Geschreven door Alius Noreika

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -