5.2 C
Brussel
Vrijdag, februari xnumx, xnumx
InternationaleSinds de sancties zijn 76 Russische vliegtuigen in beslag genomen

Sinds de sancties zijn 76 Russische vliegtuigen in beslag genomen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Volgens de Russische minister van Transport Vitaly Saveliev zijn 76 Russische vliegtuigen in beslag genomen als gevolg van de sancties die zijn opgelegd vanwege de invasie van Oekraïne, zo meldt TVP World.

Saveliev uitte zijn verbazing over het plotselinge besluit om deze vliegtuigen in beslag te nemen, die zich in een magazijn bevonden voor technische opslag, bezig waren met onderhoud in het buitenland, op het punt stonden vluchten uit te voeren of al besteld waren en op het punt stonden in gebruik te worden genomen. Na het uitbreken van de vijandelijkheden werden ze niet gerepatrieerd naar Rusland.

Momenteel telt de Russische vliegtuigvloot 1,302 vliegtuigen, waarvan 1,167 bestemd zijn voor passagiersdoeleinden.

Vóór het begin van het conflict waren veel Russische passagiersvliegtuigen in het buitenland geregistreerd en verhuurd aan Russische luchtvaartmaatschappijen.

Bermuda en Ierland, waar een aanzienlijk aantal van deze vliegtuigen was geregistreerd, hebben de luchtwaardigheidscertificaten van velen van hen ingetrokken als reactie op de invasie van Oekraïne, waardoor feitelijk bijna $ 10 miljard aan vliegtuigen in Rusland werd geblokkeerd.

Als reactie daarop keurde de Russische president Vladimir Poetin een wet goed die de registratie van geleasede buitenlandse vliegtuigen in Rusland mogelijk maakt, waardoor het voor landen moeilijker wordt om ze terug te nemen.

In maart 2022 meldde Saveliev dat bijna 800 vliegtuigen waren overgebracht naar het nationale register.

Dit betekent echter dat het vliegtuig geen software-upgrades ontvangt van de fabrikant. Ook onderhoud, service en inspectie volgens bedrijfsnormen worden beïnvloed.

Rusland probeert sancties te omzeilen en manieren te vinden om in het Westen gemaakte onderdelen en apparatuur te vervangen om de luchtvaartindustrie draaiende te houden.

De Russische minister van Transport vermeldde ook dat Russische luchtvaartmaatschappijen de vluchten naar 11 hebben hervat landen die hebben gegarandeerd hun vliegtuigen niet in beslag te nemen. Hij legde uit dat de onderhandelingen over compensatie voor deze vliegtuigen en de aankoop ervan werden belemmerd door “het verbod en het gebrek aan verlangen van de kant van het buitenland”. Sevliev benadrukte dat Rusland door het ontbreken van deze vliegtuigen geen levensvatbare luchtvaartvloot zal hebben.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -