8.7 C
Brussel
Dinsdag februari 20, 2024
InternationaleBij botsingen in het oosten van de DR Congo zijn in zes weken tijd 450 mensen ontheemd geraakt

Bij botsingen in het oosten van de DR Congo zijn in zes weken tijd 450 mensen ontheemd geraakt

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

Gewelddadige botsingen tussen niet-statelijke gewapende groepen en regeringstroepen hebben de afgelopen zes weken 450 mensen ontheemd geraakt in de gebieden Rutshuru en Masisi in de provincie Noord-Kivu.

Mensen die aankwamen in de stad Sake, gelegen nabij de provinciehoofdstad Goma, zeiden dat ze schrijnende keuzes moesten maken, waarbij mannen de dood riskeerden om uitgehongerde kinderen te voeden en vrouwen verkrachting riskeerden om brandhout te verzamelen. 

'Over patroon van misbruik'

UNHCR zei uit haar monitoring in de regio zijn ruim 3,000 gemelde mensenrechtenschendingen gebleken in oktober, bijna een verdubbeling ten opzichte van de maand ervoor.

“Verkrachting en willekeurige moorden spelen een prominente rol in deze resultaten, samen met ontvoeringen, afpersing en de vernietiging van eigendommen, wat een zeer zorgwekkend patroon van misbruik illustreert dat de burgerbevolking wordt aangedaan”, aldus het agentschap.

De intensivering van het geweld heeft ook een verwoestende impact op de levens van kinderen, waarbij beschermingspartners een scherpe toename melden van het aantal algemene schendingen tegen hen.

Belangrijke wegen versperd

De VN-agentschappen zeggen dat de ernst van de crisis nog wordt verergerd door de beperkte humanitaire toegang tot mensen in grote nood, voornamelijk als gevolg van de obstructie van belangrijke routes, waarbij ongeveer 200,000 ontheemden van hulp zijn afgesneden.

De ontwrichting vergroot ook de kwetsbaarheid van ontheemde bevolkingsgroepen, waardoor zij zonder essentiële middelen en bescherming achterblijven.

Hoewel UNHCR de afgelopen maanden onderkomens heeft gebouwd voor meer dan 40,000 mensen in de buurt van Goma, en meer dan 30,000 pakketten met dekzeilen, kookpotten en dekens heeft uitgedeeld, zijn de partners meer actie nodig om ervoor te zorgen dat de bijna zeven miljoen mensen die door het conflict zijn getroffen, dringende hulp krijgen. hulp.

Humanitair financieringstekort

VN-partners en humanitaire groeperingen voeren dringend de inspanningen op om dringende behoeften aan te pakken die voortkomen uit overbevolking en onvoldoende onderdak op spontane locaties, met beperkte toegang tot voedsel en schoon water. 

Sinds juni 2023 UNICEF heeft bijna 700,000 mensen bereikt met levensreddende hulp, waaronder schoon water en sanitaire voorzieningen, kinderbescherming, non-foodartikelen, gezondheidszorg, voeding en onderwijs. 

Samen met de UNHCR riep de organisatie dringend op tot een einde aan het geweld en onderstreepte zij hun inzet om het lijden van degenen die door de crisis zijn getroffen te verlichten.

Zij benadrukten echter dat de Internationale De gemeenschap moet snel en genereus handelen, waarbij wordt opgemerkt dat een humanitair responsplan van 2.3 miljard dollar voor de DRC dit jaar slechts voor 37 procent gefinancierd is.

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -