13.3 C
Brussel
Vrijdag, april 12, 2024
GodsdienstChristendomHet Vaticaan staat de doop van transgenders en kinderen van hetzelfde geslacht toe...

Het Vaticaan staat de doop toe van transgenders en kinderen uit homohuwelijken

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Een nieuwe uitspraak van de Vaticaan's doctrineafdeling heeft de deur geopend voor de katholieke doop van transgenders en baby's van paren van hetzelfde geslacht.

Transgendergelovigen kunnen in de katholieke kerk gedoopt worden als dit geen schandaal of “verwarring” veroorzaakt, zei het Vaticaan vorige week woensdag, waarmee het een gevoelig doctrinegebied verduidelijkte. Het Bureau voor de Geloofsleer heeft ook geen bezwaar gemaakt tegen de doop van kinderen van paren van hetzelfde geslacht die zijn geadopteerd of geboren via draagmoederschap. De opmerkingen zijn gemaakt in een document dat op 31 oktober is geschreven, maar nu pas is gepubliceerd. Het document is een antwoord op vragen van een Braziliaanse bisschop

Het werd onderschreven door paus Franciscus, die herhaaldelijk heeft gezegd dat de Kerk open moet staan ​​voor iedereen, inclusief LGBTQ-gelovigen.

Hij maakte echter duidelijk dat hij homoseksualiteit als “een zonde beschouwt, zoals elke seksuele daad buiten het huwelijk”. De katholieke leer definieert het huwelijk als een verbintenis tussen een man en een vrouw met als doel kinderen voort te brengen. In het document zei de Heilige Stoel dat transgendergelovigen “de doop kunnen ontvangen onder dezelfde voorwaarden als andere gelovigen, als er geen situatie bestaat waarin het risico bestaat dat er een publiek schandaal of onzekerheid onder de gelovigen ontstaat.” Dit geldt voor iemand die een hormoonbehandeling en/of een geslachtsaanpassende operatie heeft ondergaan, aldus het persbericht. Op de vraag of een koppel van hetzelfde geslacht kan worden beschouwd als de ouders van een kind dat gedoopt moet worden, zei het Vaticaan dat er slechts een “gegronde hoop” mag zijn dat het kind onderwijs zou krijgen in de katholieke kerk. religie.

In het document zei de Heilige Stoel dat transgendergelovigen “de doop kunnen ontvangen onder dezelfde voorwaarden als andere gelovigen, als er geen situatie bestaat waarin het risico bestaat dat er een publiek schandaal of onzekerheid onder de gelovigen ontstaat.” Dit geldt voor iemand die een hormoonbehandeling en/of een geslachtsaanpassende operatie heeft ondergaan, aldus het persbericht.

Op de vraag of een koppel van hetzelfde geslacht kan worden beschouwd als de ouders van een kind dat gedoopt moet worden, zei het Vaticaan dat er alleen een “gegronde hoop” mag zijn dat het kind onderwijs zou krijgen in de katholieke religie.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -