5.6 C
Brussel
Zondag februari 25, 2024
InternationaleZakharova: Gevaarlijke dwazen, ongeletterde ambtenaren in Sofia brengen het Bulgaarse volk te schande

Zakharova: Gevaarlijke dwazen, ongeletterde ambtenaren in Sofia brengen het Bulgaarse volk te schande

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Het is de reden waarom het vliegtuig van Lavrov niet boven Bulgarije vloog

De woordvoerster van de Russische MFA, Maria Zakharova, noemde het besluit van de Bulgaarse autoriteiten om het vliegtuig van de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov te ontzeggen door het luchtruim van het land te vliegen als zij zelf aan boord was, “gevaarlijk”.

“Het gaat niet alleen om domheid, maar om de gevaarlijke domheid van een of andere intrigant in de machtsstructuren van Bulgarije. Feit is dat de regels van het luchtverkeer worden gereguleerd door het Verdrag van Chicago inzake de internationale burgerluchtvaart van 1944. Het schrijft voor dat het grondgebied van de staat moet worden opgevat als ‘landgebieden en daaraan grenzend, met uitzondering van de territoriale wateren’. Luchtruim valt niet onder de term “grondgebied”. , wat verboden is het grondgebied van de staat te betreden”, schreef Zakharova op het Telegram-kanaal. Volgens haar hebben de staatsautoriteiten voor het eerst in het hele land niet een vliegtuig, maar een persoon in het vliegtuig verboden om in de lucht te zijn, omdat volgens de nota van de Bulgaarse diplomatieke afdeling het vliegtuig van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken mocht er overheen vliegen.

‘Dachtten de Bulgaarse functionarissen dat dergelijke maatregelen konden worden geïmplementeerd als reactie op de duizenden NAVO-agenten die op onze spiegelstoplijsten staan? Hebben ze erover nagedacht om in principe een gevaarlijk wereldprecedent te scheppen? Ik denk het niet. in Sofia om het Bulgaarse volk te schande te maken? …Wij zijn trouwens al in Skopje,” voegde Zakharova eraan toe.

Eerder arriveerde de Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergej Lavrov in de hoofdstad van Noord-Macedonië, Skopje, om deel te nemen aan de Raad van Ministers van Buitenlandse Zaken van de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa (OVSE). Het vliegtuig vloog door Griekenland en daarvoor zou de route door Bulgarije gaan. Zoals TASS heeft vernomen, heeft Bulgaarse zijde geweigerd het vliegtuig van de Russische minister van Buitenlandse Zaken te laten vertrekken als Zakharova aan boord is.

In de nota van het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken staat met name: “Toestemming om deel te nemen aan de bovengenoemde bijeenkomst in Skopje wordt verleend aan de minister van Buitenlandse Zaken van de Russische Federatie Sergey Lavrov en zijn begeleidende delegatie in overeenstemming met de nota … Het besluit verwijst niet naar de directeur van de informatie- en persafdeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, die op de lijst met sancties staat, in overeenstemming met de EU-wetgeving.

De lengte van de route van het ministerieel vliegtuig bedroeg ongeveer 4,000 km en de reis duurde meer dan vijf uur. Het vliegtuig van Lavrov vloog boven Turkije en Griekenland op weg naar Noord-Macedonië.

Illustratieve foto door Lubov Tandit: https://www.pexels.com/photo/people-walking-on-concrete-road-with-mid-rise-buildings-under-clouded-sky-92412/

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -