8.9 C
Brussel
Woensdag april 24, 2024
InternationaleDe Rooms-Katholieke Kerk staat niet toe dat vrijmetselaars de communie ontvangen

De Rooms-Katholieke Kerk staat niet toe dat vrijmetselaars de communie ontvangen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Gaston de Persigny
Gaston de Persigny
Gaston de Persigny - Verslaggever bij The European Times Nieuws

Het Vaticaan heeft het verbod voor rooms-katholieken op lidmaatschap van vrijmetselaarsloges bevestigd. De verklaring komt als antwoord op een vraag van de Filippijnse rooms-katholieke bisschop, die advies zoekt over hoe om te gaan met het toenemende aantal van zijn parochianen die lid zijn van vrijmetselaarsloges.

In zijn reactie van 13 november antwoordde het Vaticaan dat het rooms-katholieke christenen, zowel leken als geestelijken, verboden is lid te worden van vrijmetselaarsloges. Het verwijst naar de laatste officiële uitspraak uit 1983, ondertekend door de toenmalige kardinaal Joseph Ratzinger (en tenslotte paus Benedictus XVI van 2005 tot 2013), waarin stond dat rooms-katholieke vrijmetselaars “in een staat van ernstige zonde verkeerden” en daarom geen communie mochten ontvangen. . De reden is dat de principes van de vrijmetselarij “in strijd zijn met de leer van de kerk” en hun “praktijken en rituelen”.

Op de Filippijnen is de vrijmetselarij onder rooms-katholieke christenen in de mode. Christelijke vrijmetselaars helpen de priesters bij het toedienen van de communie, en verschillende hooggeplaatste leden van de plaatselijke synode zijn ook lid van een vrijmetselaarsloge.

Het Vaticaan adviseert de Filippijnse bisschoppen om “een voor de bevolking toegankelijke catechese uit te voeren over de oorzaken van de onverenigbaarheid tussen het katholieke geloof en de vrijmetselarij” in alle parochies. Ze zouden ook een openbare verklaring over deze kwestie moeten overwegen, aldus de brief, ondertekend door prefect van het geloof Victor Fernandez en medeondertekend door paus Franciscus.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -