6.6 C
Brussel
Woensdag februari 28, 2024
Afrika en IndiaEerste editie van het Forum Van ons naar ons Europa Brussel “Hoe...

Eerste editie van het Forum From Us To Us Europe Brussel “Hoe kunnen we een dialoog voeren over onze toekomstige transformaties?”

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Ter gelegenheid van de eerste editie van het International Forum From Us To Us Europe Brussels wordt op vrijdag 24 en zaterdag 25 november 2023 een internationale conferentie georganiseerd met als thema: “De promotie van verworven kennis in de ontwikkeling van formeel en informeel ondernemerschap” .

Het programma van deze conferentie, bedoeld voor agenten van verandering, werd ontworpen en ontwikkeld door Madame Lutumba Ndoy Amina, oprichter en voorzitter van het Empowering International Network.

FORUMCONTEXT

De eerste editie van het International Forum From Us To Us richt zich op sociaal-economische actoren die de Solo Mom, de  Vrouwelijke Leider & Ondernemer  van Afrikaanse afkomst en alle mensen die willen ondernemen. Het verwelkomt ook studenten, internationale besluitvormers en andere internationale belanghebbenden.

Gebaseerd op de observatie dat er niet één oplossing bestaat voor succesvol ondernemerschap, is de  EWI Het netwerk biedt deelnemers de gelegenheid elkaar te ontmoeten en de realiteit te bespreken waarmee zij te maken krijgen als zij zaken willen doen in Europa en Afrika.

Het Forum zal de moeilijkheden waarmee ondernemers met een migrantenachtergrond worden geconfronteerd, vergelijken en onder de aandacht brengen en zal tegelijkertijd passende oplossingen voorstellen op basis van getuigenissen en succesverhalen.

Er zullen constructieve uitwisselingen tot stand worden gebracht om de doelstellingen van het Forum te verwezenlijken, zodat kennis over de uitdagingen van de ondernemerswereld aan het begin van 2024 aan zoveel mogelijk mensen wordt overgedragen en de strijd tegen het gebrek aan informatie wordt voortgezet.

Het From us to us Forum zal de mogelijkheid bieden om zo concreet en realistisch mogelijk te zijn door de uitwisseling van ideeën, instrumenten en perspectieven, waardoor deelnemers de sleutels kunnen verkrijgen om leiders te worden die opvallen in hun werkgebied voor een Afrika sterk in zijn diaspora.

Gepresenteerd en gemodereerd door de heer Radouan Bachiri, freelance journalist geaccrediteerd bij de Europese Unie, zullen vragen over formeel en informeel ondernemerschap als basis dienen voor discussies op het internationale forum op 24 en 25 november.

Actoren met verschillende achtergronden, Europese en Afrikaanse autoriteiten, politieke figuren, vertegenwoordigers van wereldberoemde structuren, waaronder gerenommeerde experts, zullen manieren bespreken om de implementatie van een gemeenschappelijke visie en innovatieve creatie van synergie Made In Africa te versnellen, om een ​​duurzame economische en duurzame ontwikkeling te bereiken. sociale transitie van vrouwelijk ondernemerschap aan de noord- en zuidkant.

2 DAGEN – 3 THEMA'S

Het forum is onderverdeeld in 3 delen die elk een specifiek thema behandelen:

 Dag 1 – Ondernemerschap  

Plenaire vergadering 1: Behandelde thema's: Migratie, de gevaren en voordelen ervan, de uitdagingen van de bijdrage van vrouwelijk leiderschap aan de ontwikkeling en versterking van het continent.

Panel 1: Behandeld thema: Informatie, een belangrijke pijler voor het bedrijfsleven aan de Noord- en Zuidzijde. Hoe kunnen we onze bedrijven in Noord en Zuid structureren?

Plenaire vergadering 2: Behandelde thema's: Opleiding, een belangrijke pijler voor het zakendoen aan de noord- en zuidkant. De sleutels tot het waarborgen van de duurzaamheid van onze bedrijven.

Panel 2: Behandeld thema: Vertrouwen op de kennis van belanghebbenden op het continent en de diaspora door van hun expertise en ervaring de sleutel en het instrument voor succes te maken.

Dag 2 – Ondernemerschap voor eenouders en gemeenschapsleven

Plenaire vergadering 1: Behandelde thema's: Het openstellen van de velden van mogelijkheden voor innovatie. Specifieke kenmerken en obstakels voor vrouwelijk ondernemerschap: hoe deze vrouwen hun leiderschap, kennis en vaardigheden in verschillende contexten in de praktijk kunnen brengen. Hun feedback zal worden besproken om gedeelde visies op te bouwen en gezamenlijke benaderingen te implementeren die concreet de haalbaarheid van transities aantonen, en de collectieve dynamiek die ze kunnen ondersteunen.

Panel 1: Thema behandeld: Alleenstaand ouderschap & Ondernemerschap: Investeren in je ontwikkeling.

Panel 2: Behandeld thema: Associatief leven en sociaal ondernemerschap: principes, voorbeelden en voordelen.

DAG 1

Openingstoespraak van het Forum door HE Mohamed Ameur, ambassadeur van Marokko in België en Luxemburg, introductie van het concept door Madame Lutumba Ndoy Amina President en oprichter van het Empowering Women International Network en initiatiefnemer van het From Us to Us-programma en het internationale Forum, presentatie en moderatie door de heer Radouan Bachiri Communicatie-expert en freelance journalist en lid van het EWI-sponsorcomité.

Voor het erepanel SEM Ahmat Awad Sakine, ambassadeur van de Afrikaanse Unie en haar permanente vertegenwoordiger bij de Europese Unie, SEM Baye Moctar Diop, ambassadeur van Senegal in België, Luxemburg en bij de Europese Unie, en mevrouw Yvette Tabu Inangoy, algemeen commissaris verantwoordelijk voor Cultuur, Kunst, Media, Communicatie en Digitaal voor de provincie Kinshasa in DR Congo.

Voor de eerste plenaire vergadering respectievelijk de heer Rachid Madrane, voorzitter van het Brussels Parlement, mevrouw minister Ngoné Ndoye, lid van het EWI Sponsoring Committee, mevrouw Dominique Deshayes, voorzitter van Amnesty Belgium Francophone, mevrouw Yolande Esther Lida-Kone, Manager Lead Management Strategy en lid van de EWI-sponsorcommissie.

Voor het eerste panel: de heer Jean Jacques Lumumba, internationaal gerenommeerd activist en anticorruptiecampagnevoerder en lid van het EWI-sponsorcomité, mevrouw Rosy Sambwa, stylist, onderzoeker en beeldadviseur, de heer Defustel Ndjoko, CEO Defustel 1974 en lid van de Sponsorcommissie EWI.

Voor de tweede plenaire vergadering,

De heer Kinoss Dossou, journalist Lid van de Raad van Bestuur van de Unie van Journalisten van België, mevrouw adjunct Latifa Ait-Baala, parlementariër van Brussel en lid van het EWI-sponsorcomité, mevrouw Naoual El Ouahta vice-burgemeester van de stad Villeneuve-Saint -Georges en de heer Jose Ramon Saiz De Soto, CEO van Spanish Kits Company en lid van het EWI Network Sponsorship Committee

Voor het tweede en laatste panel van de eerste dag: mevrouw Nadine Minampala, CEO van Star Creation & Co, mevrouw Sandrine Essoka, ondernemer en mevrouw Amina Dubrecq Eloumrany, artistiek directeur van Kumi.

De slottoespraak van de eerste dag zal worden gehouden door minister Ngoné Ndoye, erelid van het EWI-sponsorcomité.

Voor de tweede dag zal de openingstoespraak worden gehouden door de heer Toen Tusevo, CEO van de media StreetBuzz.be en lid van het EWI-sponsorcomité, gemodereerd door mevrouw Lutumba Ndoy Amina, gevolgd door een plenaire vergadering waarin respectievelijk mevrouw de minister Ngoné Ndoye, meter Afrika Soloeotop, mevrouw plaatsvervangend Latifa Ait-Baala, meter Europa Soloeotop en professor Marie-Paule Babli, hoogleraar, rechter en arbiter in ondernemingsrecht.

Het zal worden gevolgd door twee panels met de volgende sprekers: mevrouw Nathalie Van Opstal, psychotherapeut, mevrouw Belinda Dongo Lumingu, ondernemer in DR Congo, mevrouw Malika Akdhim, activiste voor vrouwenrechten en mevrouw Kristin Bell, CEO van Kristin Bell .

Het tweede en laatste panel wordt gemodereerd door mevrouw Dorence Monkam, ondernemer mevrouw Fatou Niang, ondernemer in Senegal, mevrouw Kelly Isekemanga, CEO van Perles Noires Industry en de heer Fabrice Pembele, CEO van Pembele Events.

De slottoespraak zal worden gehouden door de heer Toen Tusevo, lid van de EWI Sponsorcommissie

PRAKTISCHE INFORMATIE

Vrijdag 24 november 2023 –  Uren: 9:20 uur – 4:30 uur

zaterdag 25 november 2023 –  Uren: 10:00 uur – 4:30 uur

Toegang tot inschrijvingen via de link   HIER

Over het Van Ons Naar Ons Forum

www.empoweringwomeninternational.org

Het From Us To Us Forum, opgericht in 2021 om te reageren op een sterke behoefte, is een essentiële ontmoetingsplaats geworden voor het delen en mobiliseren van de uitdagingen van het ontwikkelen van het leiderschap van Afrikaanse vrouwen bij de realisatie van innovatief ondernemerschap, waarbij de implementatie wordt gegarandeerd en hun verworven vaardigheden worden benadrukt. hun vaardigheden, hun ervaringen en hun kennis. Het From Us To Us-concept faciliteert uitwisseling tussen verschillende belanghebbenden (grote publiek, experts, bedrijven, politici, gemeenschappen, etc.) zodat iedereen kan handelen! Het is opgebouwd rond verschillende onderdelen die voor iedereen toegankelijk zijn (tentoonstelling, workshops, debatten, enz.). Het evenement wordt mede georganiseerd door Empowering Women International, een erkende vereniging van openbaar nut onder voorzitterschap van Madame Lutumba Ndoy Amina en Mamans Soloeotop ASBL, eveneens voorgezeten door laatstgenoemde, vergezeld van haar partners StreetBuzz.be, Spanish Kits Company & Femidec.

OVER DE SHOWROOM VAN KULT XL ATELIERS 

De Wiertzstraat, gelegen in de Leopoldwijk van Elsene, leidt rechtstreeks naar het Europees Parlement. De wijk werd in 1937 opgericht om de rijke sociale klassen te huisvesten, maar werd al snel overgenomen door kunstenaars als Jane Graverol en Antoine Wiertz. Zowel zijn woonhuis (het huidige Wiertz Museum) als de aangrenzende tuin (de huidige Burgertuin) zijn belangrijke getuigen van het rijke artistieke leven van die tijd. De wijk werd vervolgens getransformeerd om de Europese instellingen te huisvesten. Vaak omschreven als een puur institutionele zone, verwelkomt het ook veel bewoners. Door het herstel in 2021 van kunstenaarsateliers en een tentoonstellingshal in de wijk kunnen we opnieuw verbinding maken met de geschiedenis ervan en een brug slaan naar de huidige bewoners en gebruikers, met de blik op de toekomst. . 

Met een totale oppervlakte van 150 m2 is de tentoonstellingsruimte verdeeld over twee niveaus. Op de begane grond is de hoofdruimte van 100 m2 aan beide zijden voorzien van grote ramen die daglicht binnenlaten. Via een trap heeft u toegang tot een kleinere kelderruimte, ideaal voor het tentoonstellen van video-installaties of meer intieme scènes. 

Het forum van ons naar ons Europa  Brussel  is een evenement georganiseerd door Empowering Women International, een erkende vereniging van openbaar nut, voorgezeten door mevrouw Amina Lutumba Ndoy en ondersteund door Z.E. Mohamed Ameur, ambassadeur van Marokko in België en Luxemburg, de heer Ken Ndiaye, wethouder van cultuur, en zijn partners. Het doel is om Afrikaanse vrouwelijke talenten, bekend en onbekend bij het grote publiek, te promoten.

Oorspronkelijk gepubliceerd op Almouwatin.com

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -