4.8 C
Brussel
Woensdag april 24, 2024
InternationaleInternationale conferentie Iraanse kernenergie: realiteit en vooruitzichten voor sancties

Internationale conferentie Iraanse kernenergie: realiteit en vooruitzichten voor sancties

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Robert Johnson
Robert Johnsonhttps://europeantimes.news
Robert Johnson is een onderzoeksverslaggever die vanaf het begin onderzoek heeft gedaan naar en heeft geschreven over onrecht, haatmisdrijven en extremisme. The European Times. Johnson staat erom bekend een aantal belangrijke verhalen aan het licht te brengen. Johnson is een onverschrokken en vastberaden journalist die niet bang is om achter machtige mensen of instellingen aan te gaan. Hij zet zich in om zijn platform te gebruiken om onrecht aan de kaak te stellen en de machthebbers ter verantwoording te roepen.

Op 21 november 2023 van 6 tot 30 uur werd in Parijs een internationale conferentie getiteld “Iraanse kernenergie: realiteiten en vooruitzichten voor sancties” georganiseerd in de Paris School of Business, in aanwezigheid van deskundigen van hoog niveau, journalisten, onderzoekers en studenten. .

Het debat werd ingeleid door Professor Frédéric Encel die begon met dat te zeggen We benaderen vandaag een zeer controversiële kwestie gezien de internationale situatie met betrekking tot Iran, omdat we zelden spreken over Iran en zijn economisch beleid, zowel intern als extern, via de sancties. Ik zou u eraan willen herinneren dat op 1 januari 2007 de Islamitische Republiek Iran internationaal werd bestraft en ik zou mij op dit niveau willen concentreren omdat alle leden van de VN-Veiligheidsraad deze sancties hebben bekrachtigd, niet alleen Washington, Parijs, Londen, maar ook Moskou en Pekin en vervolgens bleven ze deze sancties handhaven, ook al helpen sommige landen zoals China door middel van economische hulp en oliecontracten.

Hij voegde eraan toe dat president Ahmadi Nijad destijds zojuist een document had overhandigd dat niet werd aanvaard door de VN-raad en dat nadat deze deadline door Iran was verworpen, de internationale gemeenschap een reeks sancties tegen de Islamitische Republiek Iran had genomen. De steun van Hezbollah in Libanon, de Houthi's in Jemen en het regime van Bachar Alassad vergt veel economische en technologische capaciteiten.

Hamdam MostafaviDe hoofdredacteur van Express France benadrukte dat het meer dan twintig jaar geleden is dat ze zich heeft beziggehouden met het Iraanse regime en de economische sancties.

Zijn de sancties verantwoordelijk voor de terreuraanslagen van het regime en voor het werken op de zwarte markt? Hebben ze hen ertoe aangezet dicht bij China en Rusland te blijven en terroristische groeperingen als Hezbollah en Hamas te steunen? Weerhouden ze het regime van de onderdrukking van zijn eigen bevolking? Wij denken dat de sancties contraproductief zijn en we weten dat ze zware gevolgen hebben voor de Iraanse bevolking. Iran stopte zijn nucleaire programma en de economische sancties werden opgeheven om het land economische hulp te bieden.

Een ander belangrijk element in de ontwikkeling van de kernenergie door het Iraanse regime is het wetenschappelijk onderzoek van wetenschappers.

Het is voldoende om te voorkomen dat Iran militaire groepen in het Midden-Oosten zoals Hezbollah, Hamas en de Houthi’s steunt. De sancties hebben enkele gevolgen voor de economie van het Iraanse regime, dat een ander systeem in het leven heeft geroepen om zijn militie te financieren, te ondersteunen en zijn militaire groepen te bewapenen.

Héloïse Hayet, een onderzoeker bij IFRI, zei dat Iran proxy's gebruikt om oorlog te voeren tegen de buurlanden. Het nucleaire programma in Iran werd stopgezet door VN-resolutie 2231. Deze resolutie verplicht Iran geen ballistische raketten te ontwikkelen ter wille van het creëren van een kernwapen. Belangrijker nog is dat deze resolutie eindigt op 18 oktober 2023, maar niemand spreekt erover omdat we ons concentreerden op een ander conflict in het Midden-Oosten waarbij Iran ook betrokken was. Frankrijk, Groot-Brittannië en Europa besloten deze overeenkomst over de ontwikkeling van ballistische raketten te handhaven. De Russische en Chinese sancties zijn echter voorbij, wat betekent dat Iran ballistische raketten naar Rusland zou kunnen sturen en vice versa, wat het geval was in de oorlog tegen Oekraïne.

Emmanuel Razavi, een verslaggever bij het tijdschrift Paris Match, een expert in Iran, begon zijn toespraak door zich te concentreren op het feit dat Iran een staat is die terrorisme sponsort. Iran financiert zijn bondgenoten, voornamelijk Hezbollah, Hamas en de Houthi’s. Er bestaat een definitie van een terroristische organisatie en deze past in de context van Hamas, Hezbollah en de Houthi’s die gijzelaars nemen en gerichte terroristische aanslagen plegen. Razavi maakte voor Paris Match reportages over de Houthi's in Jemen en de Iraanse revolutie. Iran heeft een parallelle economie geïnstitutionaliseerd. De sancties hebben enkele gevolgen voor de economie van het Iraanse regime, dat een ander systeem in het leven heeft geroepen om zijn milities te financieren en zijn militaire groepen te ondersteunen en te bewapenen. Sommige wapens worden door het Iraanse regime aan de Houthi’s in Jemen gegeven, maar sommige wapens worden volgens vooral Franse en Amerikaanse inlichtingendiensten aan ISIS gegeven. Deze business bedient niet alleen de Iraanse bondgenoten, maar ook andere terroristische groeperingen zoals Isis en andere organisaties die niet noodzakelijkerwijs sjiieten zijn, maar ook soennieten zoals Hamas.

Khater Abou DiabDr. Internationale Betrekkingen bracht de moeilijke situatie in het Midden-Oosten in beeld vanwege de betrokkenheid van Iran bij de instabiliteit in de regio. Het is een moeilijk moment om over de situatie in het Midden-Oosten te spreken, maar Iran is erbij betrokken en het land profiteert zelfs van deze chaos. Ze proberen altijd over de sancties te onderhandelen. Wat belangrijk is, is hoe het Westen de sancties tegen Iran beheert. Waarom is Iran zo sterk ondanks alle sancties? De kracht van het Iraanse regime komt voort uit zijn islamitische ideologie en zijn bondgenoten, zijn milities waaronder de Houthi, Hezbollah, Hamas, de Islamitische Jihad, het regime van Bachar Alassad, zowel sjiitische als soennitische groepen met een uitbreiding naar Afrika. In Frankrijk was er in Noord-Frankrijk een presidentskandidaat die Hamas steunt en gefinancierd wordt door Iran. Iran is overal en daarom raakt het spreken over sancties aan de mensenrechten, het nucleaire programma en de financiering van terrorisme.

Iris Faronkhondeh, Doctor in Indiase en Iraanse studies aan de Universiteit van Parijs 3, benadrukte de invloed van Iran bij het gebruik van gijzelaarsbeleid en het vervolgen van oppositieleiders is ingewikkeld. Hoe kunnen we omgaan met zo’n regime? we kunnen geen deal sluiten met een criminele staat tenzij er een regimeverandering plaatsvindt. De Iraanse bevolking lijdt onder armoede en marginalisering. Het regime beschikt echter over veel financiële middelen die het gebruikt om zijn milities te financieren, instabiliteit in de regio te creëren en kernwapens te creëren. De tunnels van Hamas zijn ook gebouwd dankzij de hulp van het Iraanse regime en er zijn verbanden in termen van de technieken die door het regime worden gebruikt en die van Hamas.

Het debat eindigde met een reeks vragen van de studenten die geïnteresseerd waren in het krijgen van antwoorden van de experts over de stabiliteit, veiligheid en het nucleaire programma in Iran, evenals de impact ervan op de regio en op de EU in het bijzonder met betrekking tot de strijd tegen het terrorisme en de opkomst van terrorisme. van extremisme.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -