4.9 C
Brussel
Woensdag april 17, 2024
InternationaleInwoners van Wit-Rusland moeten toestemming krijgen van de autoriteiten om in het buitenland te wonen

Inwoners van Wit-Rusland moeten toestemming krijgen van de autoriteiten om in het buitenland te wonen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Inwoners van Wit-Rusland die zich in een ander land willen vestigen en wonen, moeten een aanvraag indienen bij de migratieautoriteiten in Minsk, volgens een vandaag afgekondigd regeringsdecreet, meldde DPA, onder verwijzing naar BTA.

Het bureau zal de zaak vervolgens beoordelen en binnen 35 dagen een beslissing nemen op basis van informatie over belastingverplichtingen, verplichte militaire dienst en eerdere veroordelingen. Voorheen hoefden burgers het Wit-Russische consulaat in een bepaald land alleen op de hoogte te stellen van de daar ontvangen verblijfsvergunning.

De autoritaire voormalige Sovjetrepubliek verscherpt de controles op mensen die in het buitenland wonen, merkt DPA op. Onlangs kregen burgers te horen dat hun persoonlijke documenten alleen in Wit-Rusland kunnen worden afgegeven en niet in het buitenland. Dit betekent dat inwoners van het land minimaal eens in de tien jaar naar Wit-Rusland zullen moeten terugkeren om hun documenten te vernieuwen.

Er wonen ongeveer 1.5 miljoen Wit-Russische staatsburgers in het buitenland, en sommigen van hen zijn gevlucht vanwege de repressie van de leider van het land, Alexander Loekasjenko, merkt DPA op. De bevolking van Wit-Rusland bedraagt ​​iets meer dan 9 miljoen inwoners.

Het aantal politieke vluchtelingen uit Wit-Rusland in Europa is aanzienlijk toegenomen, vooral sinds de omstreden presidentsverkiezingen in 2020, waarna Loekasjenko aan de macht bleef en politie en justitie opdracht gaf brute maatregelen tegen de demonstranten toe te passen.

Illustratieve foto door Natallia Rak: https://www.pexels.com/photo/people-gathering-in-a-rally-5235341/

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -