5.8 C
Brussel
Dinsdag februari 20, 2024
NieuwsMondiale Sikh-raad verdedigt wapenstilstand in conflict tussen Israël en Palestina

Mondiale Sikh-raad verdedigt wapenstilstand in conflict tussen Israël en Palestina

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Hoewel er minder Sikh-activisten en -organisaties zijn die praten over vrede of partij kiezen in de Israëlisch-Palestijnse oorlog, die de wereldvrede in gevaar brengt, is het standpunt van de Global Sikh Council bij het oproepen tot een onmiddellijke wapenstilstand in het Israëlisch-Palestijnse conflict tijdens zijn recente bijeenkomst De jaarlijkse algemene vergadering die online wordt gehouden, zal waarschijnlijk weerklank vinden onder de Sikh-gemeenschappen in de diaspora en zelfs via internationale humanitaire corridors

Vertegenwoordigers van Sikh-organisaties en activisten uit 31 landen, tijdens de recente Mondiale Sikh-raad digitale top een resolutie aangenomen waarin de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties wordt verzocht het voortouw te nemen bij de inspanningen voor een staakt-het-vuren in de Gaza-regio. Deze oproep komt te midden van escalerende spanningen waarbij talloze burgerslachtoffers zijn gevallen, waaronder vrouwen en kinderen. De stem van de Global Sikh Council voegt een aanzienlijk moreel gewicht toe aan de mondiale roep om vrede en humanitaire hulp in dit belegerde gebied.

In navolging van de toewijding van de raad aan mondiale humanitaire doelen, die geografische en culturele grenzen overstijgen, verklaarde ze: “Ons hart gaat uit naar degenen die lijden in dit conflict. Het is de hoogste tijd voor een vreedzame oplossing, en de VN moeten tussenbeide komen met zowel hulp als diplomatie.”

De Global Sikh Council besloot dat “de berichten over sterfgevallen en verwondingen van duizenden vrouwen en kinderen zeer verontrustend zijn. Hoewel elk land het recht heeft zijn land te beschermen tegen buitenlandse agressie, is het doden van onschuldige vrouwen en kinderen een misdaad tegen de menselijkheid. Globaal Sikh De Raad roept de wereldleiders en de Verenigde Naties op om een ​​einde te maken aan deze ellende van de mensen in Gaza en te werken aan een vreedzame oplossing.”

Dame Kanwaljit Singh

Lady Singh van Wimbledon, Dr. Kanwaljit Kaur – echtgenote van de illustere Lord Singh van Wimbledon Indarjit Singh en voorzitter van de Global Sikh Council, bracht een resolute boodschap uit en veroordeelde de luchtaanvallen die Gaza teisteren.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -