5.6 C
Brussel
Zondag februari 25, 2024
AdviesOnderwijscrisis in Marokko: de verantwoordelijkheid van premier Aziz Akhannouch in...

Onderwijscrisis in Marokko: de verantwoordelijkheid van premier Aziz Akhannouch in kwestie

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Lahcen Hammouch
Lahcen Hammouchhttps://www.facebook.com/lahcenhammouch
Lahcen Hammouch is journalist. CEO Brussel-Média. Socioloog aan de ULB.

De aanhoudende crisis in de Marokkaanse onderwijssector doet zorgen rijzen over de verwoestende gevolgen die zouden kunnen voortvloeien uit het huidige management. Na jarenlang falen van het Marokkaanse onderwijssysteem lijkt het vertrouwen van de meerderheid van de burgers te zijn uitgehold, wat vragen oproept over de verantwoordelijkheid van de regering onder leiding van Aziz Akhannouch, de huidige premier en een zakenman met miljardairconnecties.

Rapporten, zowel internationaal als nationaal, blijven de alarmerende staat van het onderwijs in Marokko benadrukken. Volgens een onderzoek van Bank al-Maghrib bedraagt ​​het analfabetisme in Marokko 32.4%, wat de aanhoudende tekortkomingen van het onderwijssysteem onderstreept. Bovendien slaagt 67% van de Marokkaanse kinderen er niet in één enkele vraag over begrijpend lezen correct te beantwoorden, wat wijst op een diepe crisis in de verwerving van fundamentele vaardigheden.

Tegen deze achtergrond wordt de verantwoordelijkheid van de regering, onder leiding van zakenman en premier Aziz Akhannouch, een punt van zorg, niet in de laatste plaats vanwege haar rol bij het bepalen van beleid en begrotingstoewijzingen. Statistieken van het Ministerie van Nationaal Onderwijs laten zien dat het deel van de begroting dat aan onderwijs wordt toegewezen, onder de internationale aanbevelingen blijft en in 5.5 niet meer dan 2006% van het bbp bedraagt.

De schaarste aan financiële middelen die aan onderwijs worden toegewezen, zoals benadrukt in een onderzoek van UNESCO, benadrukt de politieke keuzes die een negatieve impact kunnen hebben op de onderwijssector. Als premier en belangrijke speler in de regering staat de verantwoordelijkheid van Aziz Akhannouch en zijn regeringsteam voor de onderwijscrisis buiten kijf. Politieke beslissingen, waaronder administratieve centralisatie en het gebrek aan steun in plattelandsgebieden, dragen bij aan de verergering van de onderwijsverschillen.

Het is absoluut noodzakelijk dat de regering, onder leiding van Aziz Akhannouch, haar deel van de verantwoordelijkheid voor de onderwijscrisis op zich neemt door de bestaande tekortkomingen te erkennen en concrete stappen te ondernemen om het systeem te hervormen. Dit omvat een herziening van het begrotingsbeleid, structurele hervormingen en een engagement voor kwaliteitsonderwijs voor alle Marokkaanse burgers. Kortom, de verantwoordelijkheid van de regering voor deze onderwijscrisis kan niet worden genegeerd, en er zijn aanzienlijke maatregelen nodig om een ​​betere onderwijstoekomst voor de Marokkaanse jeugd te garanderen.

De stakers, die de intrekking eisen van alle disciplinaire beslissingen en sancties die verband houden met hun militante activiteiten, verwerpen het statuut resoluut, zowel qua vorm als qua inhoud. Hun oproep omvat ook een dringende eis voor hogere lonen en pensioenen. Helaas heeft deze situatie negatieve gevolgen voor studenten, die de gevolgen ondervinden van dit conflict.

In de schaduw van deze aanhoudende onderwijscrisis wordt de verantwoordelijkheid van de regering, belichaamd door Aziz Akhannouch, premier en miljardair-zakenman, benadrukt. De noodzaak van verreikende hervormingen in het Marokkaanse onderwijssysteem wordt steeds belangrijker om een ​​veelbelovendere onderwijstoekomst voor de jongeren van het land te garanderen.

De regering en haar premier Aziz Akhannouch hadden beloofd een miljoen banen te creëren en een miljoen gezinnen uit de armoede te halen. De meerderheidspartijen in de regering hadden ook beloofd de salarissen van leraren te verhogen tot 7,500 dirham aan het begin van hun carrière, met een stijging van ongeveer 300 dollar, en de salarissen van werknemers in de gezondheidszorg te verhogen.

Na een inflatie van intenties en beloften leven we nu in een zorgwekkende stilte, met een regering die niets zegt over de strijd tegen corruptie of belastinghervormingen.

Oorspronkelijk gepubliceerd op Almouwatin.com

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -