5.6 C
Brussel
Zondag februari 25, 2024
EuropaGesprekken over de handhaving van EU-sancties lopen vast en trekken de woede van het Parlement weg

Gesprekken over de handhaving van EU-sancties lopen vast en trekken de woede van het Parlement weg

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Brussel – De onderhandelingen tussen het Europees Parlement en de EU-lidstaten over het versterken van de handhaving van de sancties zijn donderdagavond zonder overeenstemming afgebroken. De wetgevers van het Parlement uitten hun frustratie en voerden aan dat er snellere vooruitgang nodig is om de mazen in de wet ten behoeve van Rusland te dichten.

“De effectiviteit van het EU-sanctieregime wordt ernstig ondermijnd door de lappendeken van nationale rechtssystemen en door ongelijke en zwakke handhaving”, aldus het onderhandelingsteam van het parlement in een verklaring.

Ze beweren dat Russische individuen en entiteiten die aan sancties zijn onderworpen, nog steeds kunnen reizen en zaken kunnen doen in delen van de EU. Er blijven ook fondsen naar Rusland stromen als gevolg van ongelijke handhaving.

De omstreden wetgeving zou de straffen in de hele EU standaardiseren voor het overtreden van de Russische sancties. Maar de de gesprekken raakten in een impasse boven bepaalde bepalingen.

“Elke dag die voorbijgaat, helpt Poetins oorlogsinspanningen”, betoogde het parlementsteam. “Wij roepen de Raad daarom op zijn standpunt te heroverwegen en de gesprekken zo snel mogelijk te hervatten.”

Hoofdonderhandelaar Sophie In 't Veld zei: “Het Europees Parlement is van mening dat het schenden van sancties strafbaar moet worden gesteld, dat de handhaving van sancties moet worden verbeterd en dat er een einde moet komen aan forum shopping voor het zwakste nationale systeem.”

Uit de verklaringen van het parlement blijkt dat de EU-sancties tegen de Russische elites scherpere tanden nodig hebben. Maar het overbruggen van de kloof met de lidstaten over handhavingsmechanismen blijft een voortdurende uitdaging.

Nu de invasie in Oekraïne binnenkort zijn tweede jaar ingaat, verklaarde het parlementsteam dat ze “klaar staan ​​om de gesprekken voort te zetten en overeenstemming te vinden over de openstaande kwesties” rond het beperken van de Russische financiën. Maar de vastgelopen gesprekken tot nu toe wijzen op aanhoudende obstakels.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -