6.9 C
Brussel
Zaterdag februari 24, 2024
EuropaJoodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven, roept op tot respect voor minderheidsgeloofsovertuigingen...

Joodse leider veroordeelt religieuze haatmisdrijven en roept op tot respect voor minderheidsgeloofsovertuigingen in Europa

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Juan Sánchez Gil
Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

Rabbi Avi Tawil sprak afgelopen donderdag met hartstocht in het Europees Parlement en vestigde dringend de aandacht op de lange geschiedenis van antisemitische haatmisdrijven tegen zichtbaar Joodse kinderen over het hele continent. Hij traceerde de diepe wortels van het jodendom in Europa gedurende millennia en riep op tot eenheid en begrip tussen verschillende religies om de belofte van een inclusieve Europese samenleving te verwezenlijken.

“Vandaag, vooral na 7 oktober, maar al vele, vele, vele jaren. Kinderen op straat in Europa, als ze dat willen, of als hun ouders dat toestaan, of gewoon dat ze met de keppeltje over straat lopen of dat ze van een joodse school komen. En er is heel veel. Deze kinderen groeien op met een trauma van beledigingen en mishandeling. Dit is iets wat veel voorkomt”, legt Tawil uit, directeur van het European Jewish Community Centre, een non-profitorganisatie die de Joodse cultuur promoot.

EP-lid Maxette Pirbakas, die de bijeenkomst organiseerde, sprak leiders van religieuze minderheden in Europa toe in het Europees Parlement. 2023
EP-lid Maxette Pirbakas, die de bijeenkomst organiseerde, sprak leiders van religieuze minderheden in Europa toe in het Europees Parlement. Fotocredit: 2023 www.bxl-media.com

Terwijl hij benadrukte dat fundamentele rechten aan alle gemeenschappen toebehoren, waarschuwde Tawil dat Joodse Europeanen vaak nog steeds als niet volledig Europees worden beschouwd. “Joden in heel Europa betaalden de volle prijs en een zeer dure prijs om 2000 jaar of meer geschiedenis in deze landen te hebben”, merkte hij op, terwijl hij de Joodse bijdragen traceerde aan het vormgeven van de Europese beschaving sinds de oudheid.

Toch vond Tawil reden voor optimisme juist op de bijeenkomst waar hij sprak. Het evenement in het Europees Parlement getiteld “Fundamentele rechten van religieuze en spirituele minderheden in de EU” werd georganiseerd door het Franse parlementslid Maxette Pirbakas en bracht katholieke, protestantse en islamitische bahá’ís, Scientologists, Hindoes en andere geloofsleiders.

“We waren samen aan het discussiëren en leren en dat stemde me erg hoopvol. Deze momenten van delen, deze momenten, deze speciale momenten waarvan we echt kunnen begrijpen dat we allemaal deel uitmaken van dit Europese project”, aldus Tawil.

Volgens hem het verdedigen van de rechten van alle spirituele minderheden is essentieel voor het verwezenlijken van de verenigende belofte van Europa. “Als we dezelfde vastberadenheid hebben, we weten wat onze waarden zijn, we weten hoe we sterk voor elkaar moeten staan, voor elkaars vrijheden, kunnen we zeker impact maken”, riep hij tot slot.

Tawil riep de geloofsgemeenschappen op om solidair samen te komen en Europa te zegenen met “de vastberadenheid om deze belangrijke fundamentele rechten voor ieder mens en iedere burger in dit prachtige Europa te verdedigen.”

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -