9.2 C
Brussel
Woensdag februari 28, 2024
MensenrechtenDe minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Noord-Macedonië: VMRO-DPMNE...

De minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Noord-Macedonië: VMRO-DPMNE prent bulgarofobie, eurofobie en albanofobie in

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Volgens hem is er geen andere weg naar de EU dan veranderingen in de Grondwet

VMRO-DPMNE wekt Bulgaarse, eurofobe en Albanese fobie op en maakt daarmee de burgers van Noord-Macedonië bang, zei de minister van Buitenlandse Zaken van de Republiek Noord-Macedonië, Bujar Osmani, in een interview met Channel 5.

Hij sprak de hoop uit dat de grondwetswijzigingen, die een voorwaarde zijn voor het Europese pad van het land, in deze parlementaire samenstelling gestemd kunnen worden, maar zelfs als dit niet gebeurt, moet er tot het laatste moment aan gewerkt worden om overtuigd te worden de burgers van Noord-Macedonië dat er geen alternatief is voor het Europese pad voor het land.

“Je hebt een oppositie (VMRO-DPMNE) die niet leidt, maar volgt. Voorzitter (Hristijan Mickoski), die dagelijks de peilingen volgt en op basis daarvan zijn standpunten formuleert, meeliftend op de golf van de publieke opinie. Hij heeft zijn strategische positie niet', zei Osmani, zich herinnerend aan de woorden van de Amerikaanse onderminister van Buitenlandse Zaken James O'Brien, die het gedrag van de oppositie bekritiseerde in een interview tijdens zijn bezoek aan Noord-Macedonië.

"Als iemand tegen je zegt: ik heb een beter aanbod (voor de grondwetswijzigingen), maar ik ga je niet vertellen wat het nu is, dan is dit iemand van wie je geen auto zou kopen", zei O' in een interview met “360 graden” Brian, die in Skopje een ontmoeting had met de voorzitter van de oppositie VMRO-DPMNE Hristiyan Mickoski.

In zijn interview met Channel 5 wees Osmani erop dat er in de komende zes maanden een manier moet worden gevonden om over de grondwetswijzigingen te stemmen, en dat de garanties van de EU waar de oppositie over spreekt bestaan ​​in het onderhandelingskader, dat “is het filter waar de Bulgaarse eisen doorheen gaan “.

“We hebben niet gewerkt om Bulgarije te overtuigen, maar om een ​​muur te bouwen tussen Sofia en Brussel, zodat hun eisen niet in Brussel konden doorbreken. (Als de onderhandelingen beginnen) Bulgarije volgt misschien niet de spelregels, maar onder de bestaande regels kan (Bulgarije) niet blokkeren (Noord-Macedonië) voor iets dat niet op de routekaarten staat. Het protocol maakt geen deel uit van de onderhandelingshoofdstukken. De garanties kregen we via het onderhandelingskader, waarin de Macedonische taal voor het eerst een Europese taal werd, zonder enige toevoeging (opmerkingen en verduidelijkingen). Een garantie is de manier waarop de onderhandelingshoofdstukken worden geopend, waarin er geen bilaterale kwesties zijn behalve het actieplan voor minderheden, dat wil zeggen mensenrechten en grondwetswijzigingen. De garantie is de resolutie van de Duitse Bondsdag, de garantie is de verklaring van de Bulgaarse regering dat er geen nieuwe eisen zullen komen. Je kunt dus op de proppen komen met de noodzaak van miljoenen andere garanties, maar dit is de manier”, zei Osmani, toen hem werd gevraagd of hij met Bulgarije had gesproken over de garantie die VMRO-DPMNE wil krijgen dat Noord-Macedonië geen veto krijgt. uit Bulgarije tijdens de onderhandelingsperiode.

Volgens de minister van Buitenlandse Zaken van Noord-Macedonië is het actieplan voor minderheden, dat deel uitmaakt van de routekaart voor de rechtsstaat, “dat niet van toepassing is op Bulgaren, maar op alle etnische minderheden onder de 20 procent, aangezien er Albanezen” wordt al ontwikkeld op deskundigenniveau en zal binnen de gestelde termijnen worden gepresenteerd.

“Er is nog nooit een zo gepolariseerde samenleving geweest op het gebied van de EU, en bij de komende verkiezingen zullen het ‘Europese front’ en de anti-Europese partijen zich duidelijk uitkristalliseren, en het is mogelijk dat tijdens de presidentsverkiezingen alle politieke partijen die dat geloven het Europese pad van het land moet worden versneld, zich rond één kandidaat verenigen”, zei Osmani.

En op de vraag of de grootste Albanese partij DSI, waarvan hij vice-voorzitter is, na de parlementsverkiezingen coalitiepartner zou kunnen worden van VMRO-DPMNE, waarvan de peilingen de grootste kans hebben om te winnen, antwoordde hij dat DSI.” is de bewaarder van de overeenkomsten van Ohrid, Prespa en met Bulgarije” en wie ook maar één ervan betwist, kan geen partner zijn van de partij” met leider Ali Ahmeti.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -