11 C
Brussel
Maandag, April 15, 2024
EconomieChristine Lagarde spreekt het Europees Parlement toe over het jaarverslag van de ECB en de eurozone...

Christine Lagarde spreekt het Europees Parlement toe over het jaarverslag van de ECB en de veerkracht van de eurozone

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

In een cruciaal toespraak gehouden in het Europees Parlement Tijdens de plenaire zitting in Straatsburg op 26 februari 2024 sprak Christine Lagarde, president van de Europese Centrale Bank (ECB), zijn dank uit aan het Parlement voor zijn gezamenlijke inspanningen om Europa door economische uitdagingen en geopolitieke onzekerheden te loodsen. Lagarde benadrukte het gedeelde doel van het vergroten van de welvaart en het versterken van de veerkracht in het licht van de zich ontwikkelende economische landschappen.

De toespraak ging over de verantwoordingsplicht van de ECB en het belang van de voortdurende dialoog tussen de ECB en het Europees Parlement, vooral in de context van het Jaarverslag van de ECB. Lagarde verschafte inzicht in de huidige toestand van de economie van het eurogebied, waarbij hij de impact van recente schokken op de inflatie en de economische activiteit benadrukte.

Belangrijke punten die in de toespraak aan bod komen:

  1. Economisch overzicht: Lagarde schetste de uitdagingen waarmee de economie van het eurogebied wordt geconfronteerd, waaronder schommelingen in de inflatiecijfers en een gematigde economische groei in 2023. Ondanks zwakheden in de wereldhandel en het concurrentievermogen zijn er aanwijzingen voor een potentiële economische opleving in de nabije toekomst.
  2. Monetair beleid: In de toespraak werd de monetairbeleidskoers van de ECB besproken, waarbij het belang werd benadrukt van het handhaven van de belangrijkste beleidsrentetarieven om de terugkeer van de inflatie naar de middellangetermijndoelstelling van twee procent te ondersteunen. Lagarde benadrukte de noodzaak van een data-afhankelijke aanpak bij het bepalen van het juiste beperkingsniveau.
  3. Veerkracht van de eurozone: Lagarde onderstreepte de noodzaak om de veerkracht van de eurozone te versterken in het licht van hoge energieprijzen, geopolitieke instabiliteit en structurele uitdagingen zoals vergrijzing en digitalisering. Ze benadrukte het belang van energieonafhankelijkheid, investeringen in schone energie en groene technologieën, en verdieping van de Economische en Monetaire Unie.
  4. Integratie en concurrentievermogen: In de toespraak werd het belang benadrukt van een meer geïntegreerde interne markt om het concurrentievermogen en de veerkracht van Europa te vergroten. Lagarde benadrukte de noodzaak om obstakels op regelgevingsgebied weg te nemen, innovatie te bevorderen en initiatieven zoals de Kapitaalmarktenunie en de Bankenunie te voltooien om groei en investeringen te ondersteunen.
  5. Conclusie: Lagarde sloot af met een oproep tot gedurfde Europese actie om de integratie en solidariteit te bevorderen. Ze benadrukte het belang van het versterken van de eenheid en veerkracht van Europa in het licht van de aanhoudende uitdagingen, en herbevestigde de inzet van de ECB voor prijsstabiliteit en voortdurende dialoog met EU-vertegenwoordigers.

In haar slotopmerkingen herhaalde Lagarde de gevoelens van Simone Veil, waarbij ze het belang van solidariteit, onafhankelijkheid en samenwerking benadrukte bij het aangaan van de uitdagingen van Europa. Ze sprak haar vertrouwen uit in de rol van het Parlement bij het aansturen van beslissende Europese actie om de kracht van de eurozone te versterken.

De toespraak van Lagarde onderstreepte de inzet van de ECB om met economische onzekerheden om te gaan en tegelijkertijd de samenwerking met Europese instellingen te bevorderen om de stabiliteit en welvaart in de regio te bevorderen. Er werd een routekaart uiteengezet voor het aanpakken van de belangrijkste economische en beleidsuitdagingen waarmee de eurozone wordt geconfronteerd, waarbij het belang van eenheid en veerkracht bij het vormgeven van de toekomst van Europa werd benadrukt.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -