14.6 C
Brussel
Donderdag april 11, 2024
Afrika en IndiaDe Alexandrijnse Heilige Synode zette de nieuwe Russische exarch in Afrika af

De Alexandrijnse Heilige Synode zette de nieuwe Russische exarch in Afrika af

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Op 16 februari, tijdens de bijeenkomst in het oude klooster “St. George” in Caïro besloot de H. Synode van het Patriarchaat van Alexandrië bisschop Constantijn (Ostrovsky) van Zaraysk af te zetten uit de Russisch-Orthodoxe Kerk.

Op 11 oktober vorig jaar werd hij benoemd tot waarnemend “Patriarchaal Exarch van Afrika” in de plaats van Metropoliet Leonid (Gorbatsjov).

Laatstgenoemde werd op 22 november 2022 door een besluit van de Synode van Alexandrië van zijn bisschoppelijke rang beroofd wegens soortgelijke canonieke schendingen: het betreden van de canonieke jurisdictie van het Alexandrijnse Patriarchaat, het uitdelen van heilige zalf, het verleiden van de plaatselijke geestelijkheid en het aanzetten tot schisma. evenals het bevorderen van etnofyletiek.

Voordien deed de Alexandrijnse patriarch Theodorus II herhaaldelijk een beroep op het hoofd van de Russisch-Orthodoxe Kerk, patriarch Kirill, met het verzoek om het Russische ‘exarchaat’ in Afrika af te schaffen.

De officiële uitspraak luidt:

“De Heilige Synode ging over tot het afzetten van de waarnemend “Patriarchaal Gevolmachtigde in Afrika”, voormalig bisschop Constantijn van Zaraysk, van de hoge rang van bisschop, die, nadat hij zich willekeurig in Caïro, Egypte, binnen de zetel van het Heilig Aartsbisdom Alexandrië had gevestigd, een aantal canonieke schendingen: het inbreuk maken op de jurisdictie van de oude kathedraal, het uitdelen van antiminses, het kopen met geld van lokale geestelijken en zelfs geëxcommuniceerden, het creëren van facties, etnofiele verdeeldheid, enz., terwijl (de synode) opnieuw de nieuwe kerkelijk-politieke schendingen veroordeelde. “theorieën” voor de pastorale zorg voor de “Russische wereld” over de hele wereld op basis van nationaliteit”.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -