6.7 C
Brussel
Maandag, April 22, 2024
instellingenVerenigde NatiesHet VN-voedselagentschap voert de leveringen op vanwege de verslechterende voedselzekerheid in Ethiopië

Het VN-voedselagentschap voert de leveringen op vanwege de verslechterende voedselzekerheid in Ethiopië

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

"WFPwerken samen met onze partners onvermoeibaar om miljoenen Ethiopiërs die in het eerste kwartaal van het jaar met honger dreigen te sterven, te helpen een grote humanitaire catastrofe op afstand te houden”, zegt Chris Nikoi, interim-landdirecteur van het agentschap in Ethiopië.

“Het WFP is uiterst bezorgd over de verslechterende voedselzekerheid in Noord-Ethiopië, waar Velen kampen al met ernstige honger’, benadrukte hij.

Het agentschap activeert sinds eind 2023 robuustere leveringsmechanismen voor zijn activiteiten in Ethiopië en werkt eraan om de levering van cruciale voedselhulp aan de hongerigste bevolkingsgroepen die getroffen zijn door droogte, overstromingen en conflicten.

Die van het Voedselagentschap Ook vluchtelingenoperaties zijn van cruciaal belang, meldt het bureau. Zoals de conflict in Soedan De situatie die in april 2023 begon, blijft vluchtelingenstromen stimuleren. Er wordt verwacht dat nog eens 200,000 Soedanese vluchtelingen in Ethiopië zullen arriveren, waardoor de vluchtelingenhulp van het WFP onder druk komt te staan ​​als er geen aanvullende financiering wordt ontvangen.

Stijgende honger

Het WFP heeft dit tot nu toe digitaal gedaan registreerde bijna 6.2 miljoen van de meest kwetsbare mensen in de regio's Afar, Amhara, Tigray en Somalië, zei de heer Nikoi van het WFP.

Eind vorige week brachten het agentschap en de Ethiopische regering een besluit uit gezamenlijk beroep voor dringende financiering reageren op de toenemende honger in het noorden.

Tot nu toe ontvangen ruim zes miljoen mensen in de getroffen gebieden al voedsel en contant geld er blijven grote gaten bestaan, OCHA waarschuwde vrijdag.

Sinds de voedseldistributie begin december is hervat, heeft het WFP leveringen gedaan aan 1.2 miljoen mensen in die regio's, met de bedoeling de komende weken drie miljoen mensen te bereiken, waarvan bijna twee miljoen in Tigray.

De Het agentschap heeft dringend 142 miljoen dollar nodig om zijn beperkte voedselvoorraden aan te vullen in het land, zodat het tot juni 2024 hulp kan blijven bieden aan de meest kwetsbare mensen en op grote schaal kan reageren op de droogte.

“Als het WFP geen aanvullende financiering ontvangt, zullen we in april moeten stoppen met het uitdelen van voedsel aan vluchtelingen”, zei de heer Nikoi.

Kinderen krijgen pap na de hervatting van de voedselhulp voor vluchtelingen in het vluchtelingenkamp Bokolmayo in de Somalische regio van Ethiopië.

Samenwerken om miljoenen te voeden en veerkracht op te bouwen

De meest recente beoordeling van de voedselzekerheidsbehoeften van de regering van Ethiopië voorspelde dat In 15.8 zullen 2024 miljoen mensen honger lijden en voedselhulp nodig hebben, waaronder meer dan vier miljoen binnenlandse ontheemden en 7.2 miljoen mensen die een hoge mate van acute voedselonzekerheid hebben en noodhulp nodig hebben.

Het algemene doel is om voedselhulp te bieden aan 40 procent van de 7.2 miljoen mensen, als de middelen beschikbaar zijn, terwijl de regering en andere partners de rest zullen ondersteunen, aldus het WFP.

Een belangrijk element van de reactie van het agentschap is de overgang van humanitaire hulp naar veerkrachtprogramma’s.

Daartoe streeft het WFP ernaar om in 1.4 2024 miljoen mensen te bereiken met activiteiten die de levensstandaard en de voedselsystemen in Ethiopië versterken, waaronder programma's om water te oogsten, land te irrigeren en de toegang tot markten te verbeteren, evenals het bieden van training over beste landbouwpraktijken en naoogst verlies technologieën.

Lees meer over hoe het WFP Ethiopië helpt hier.

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -