7.2 C
Brussel
Vrijdag, april 19, 2024
CultureKerstmis, Pasen en Halloween zijn verboden op privéscholen in Turkije

Kerstmis, Pasen en Halloween zijn verboden op privéscholen in Turkije

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Het ministerie van Onderwijs in Ankara heeft de regels voor particuliere scholen in Turkije gewijzigd. Het verbiedt “activiteiten die in strijd zijn met nationale en culturele waarden en die niet kunnen bijdragen aan de psychosociale ontwikkeling van studenten”. Het ministerie heeft al in december 2023 een waarschuwingsbrief naar scholen gestuurd over het vieren van Kerstmis, Halloween en Pasen.

Gisteren is in de Staatscourant een nieuwe wijziging en aanvulling op de Verordening particuliere onderwijsinstellingen van het Ministerie van Onderwijs gepubliceerd. Dienovereenkomstig werd een nieuw type instelling aangewezen, genaamd een “centrum voor sociale activiteit en ontwikkeling”, waar academische ontwikkelingstrainingen voor middelbare scholieren zouden worden gegeven naast sociale, culturele, artistieke en sportieve activiteiten in overeenstemming met hun interesses, verlangens en capaciteiten. .

Met de nieuwe regelgeving zullen curricula die worden geïmplementeerd door internationale particuliere onderwijsinstellingen, met uitzondering van degenen die Turkse curricula implementeren, en alle soorten lesmateriaal die bij de implementatie van deze curricula worden gebruikt, moeten worden goedgekeurd door de Raad voor Onderwijs en Disciplines in Ankara.

Met de wijziging die is doorgevoerd met betrekking tot de jaarlijkse werkkalender en werktijden van de school, wordt bij de implementatie van een aparte werkkalender rekening gehouden met zaken die verband houden met de algemene werking van onderwijs en opleiding, zoals centrale examens. Volgens de nieuwe bepaling mogen activiteiten die in strijd zijn met nationale en culturele waarden en die niet zouden bijdragen aan de psychosociale ontwikkeling van studenten, niet worden uitgevoerd.

Het is verplicht om op scholen les te geven volgens leerboeken die door het ministerie zijn goedgekeurd.

Na het nieuws in sommige Turkse media in december 2023 dat “ouders klagen” over de kerst-, Halloween- en paasvieringen die op privéscholen worden gehouden, werd door de directeur-generaal van het onderwijs een brief met de titel “Sociale activiteiten die in onderwijsinstellingen moeten worden gehouden” naar alle provincies gestuurd. Particuliere onderwijsinstellingen bij het ministerie van Onderwijs, Fethullah Guner.

Het betreffende besluit vereist dat particuliere scholen alle activiteiten organiseren in overeenstemming met de algemene en specifieke doelstellingen en basisprincipes van het Turkse nationale onderwijs.

Illustratieve foto door Yaroslav Shuraev: https://www.pexels.com/photo/orange-pumpkin-beside-the-glass-window-5604228/

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -