9.2 C
Brussel
Dinsdag, april 23, 2024
EuropaUrsula von der Leyen genomineerd als EVP-hoofdkandidaat voor de Europese Commissie...

Ursula von der Leyen genomineerd als EVP-hoofdkandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Een beslissende stap binnen de Europese Volkspartij (EVP) is dat de indieningstermijn voor de nominaties van hoofdkandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Volkspartij Europese Commissie vandaag gesloten om 12 uur CET. EVP-voorzitter Manfred Weber ontving een bijzondere nominatiebrief van Christlich Demokratische Union (CDU, Duitsland), waarin hij Ursula von der Leyen als hoofdkandidaat. Deze nominatie werd verder versterkt door de steunbetuigingen van twee EPP-lidpartijen, Platforma Obywatelska (PO, Polen) en Nea Demokratia (ND, Griekenland), waardoor de kandidatuur van Von der Leyen werd versterkt.

De komende stappen in het selectieproces, zoals uiteengezet in de ‘Procedure en Tijdschema voor Kandidaten’, omvatten een herziening van de nominatie tijdens de Politieke Vergadering van de EVP, gepland voor 5 maart 2024. Na validatie zal de kandidatuur overgaan tot een cruciale stemming tijdens de Partijcongres in Boekarest op 7 maart 2024. Omdat er geen andere kandidaten naar voren zijn geschoven, zijn alle ogen gericht op de interne werkzaamheden van de EVP, die de weg vrijmaken voor de selectie van hun belangrijkste kandidaat voor de prestigieuze rol van het voorzitterschap van de Europese Commissie. De benoeming van Ursula von der Leyen vormt de basis voor een belangrijk moment in de Europese politiek en markeert een cruciaal moment op weg naar het bepalen van het toekomstige leiderschap van de Europese Commissie.

Het proces van het selecteren van leidende kandidaten voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, ook wel bekend als het Spitzenkandidaten-proces, kreeg bekendheid tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement van 2014. Deze innovatieve aanpak had tot doel de democratische legitimiteit van de Europese Unie te vergroten door de verkiezingsresultaten rechtstreeks te koppelen aan de benoeming van de voorzitter van de Commissie. De leidende kandidaat van de fractie die de meeste zetels in het Europees Parlement bemachtigt, wordt traditioneel genomineerd voor het voorzitterschap van de Commissie, onder voorbehoud van goedkeuring door de Europese Raad.

Hoewel het Spitzenkandidaten-proces te maken kreeg met uitdagingen en debatten over de legitimiteit en implementatie ervan, blijft het een belangrijk mechanisme om Europese burgers te betrekken bij de selectie van de voorzitter van de Commissie. De benoeming van Ursula von der Leyen als EVP-hoofdkandidaat onderstreept de voortdurende relevantie en evolutie van dit proces bij het vormgeven van het toekomstige leiderschap van de Europese Unie. Naarmate de EVP haar interne beoordelings- en stemprocedures doorloopt, zal de uitkomst niet alleen de kandidaat van de partij bepalen, maar ook het bredere politieke landschap van de Europese Commissie beïnvloeden.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -