15.5 C
Brussel
Vrijdag, april 12, 2024
NieuwsChristian ARTworks, De “Blauwe Kerk” van Sint Elisabeth in Slowakije

Christian ARTworks, De “Blauwe Kerk” van Sint Elisabeth in Slowakije

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Deze maand is onze 'Christelijk Erfgoed maand na maand' kolom presenteert de kerk van Sint Elisabeth, de 20th eeuwse “blauwe kerk” in het aartsbisdom Bratislava, in Slowakije.

Oorspronkelijk gepland als een kleine kapel naast het koninklijk katholiek gymnasium van een van de groeiende districten van Bratislava in die tijd, is de Sint-Elisabethkerk – tegenwoordig bekend als de ‘blauwe kerk’ – een voorbeeldig kenmerk van de culturele en architectonische christelijke cultuur. landschap van de Slowaakse hoofdstad.

Hoewel het religieuze gebouw uitsluitend bedoeld was om in de behoeften van scholieren en personeel te voorzien, werd het aan het begin van de 20e eeuw duidelijkth eeuw dat zo’n kerk ook ontworpen moest worden om het stijgende aantal stadsbewoners in het gebied te verwelkomen.

Om de 700 te vierenth Op de verjaardag van de geboorte van Sint-Elisabeth van Hongarije werd in 1909 de eerste steen gelegd en begonnen de werken om een ​​plaats van contemplatie en gebed te bouwen ter ere van de Sint, gesteund door zowel bescheiden burgers als adellijke families. De kerk, die later in 1913 werd ingewijd, werd gebouwd in de Hongaars-Secessionistische stijl en in zijn specifieke kleur, verkregen door kleine blauwe keramische plaatjes, zowel op de buitenmuren als op het dak.

Het leidmotief van de rozen is ook duidelijk aanwezig en het is een krachtige herinnering aan het verhaal van Sint-Elisabeth, patroonheilige van de liefdadigheid, die de armen en verarmden hardnekkig hielp door genereuze daden van liefdadigheid.

Tegenwoordig is de kerk vanwege de onconventionele kleur een bezienswaardigheid geworden. Toch herinnert het zowel toeristen als gelovigen ook krachtig aan de vrijgevigheid van Sint Elisabeth en de toewijding van de burgers van Bratislava aan de Hongaarse heilige.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -