22.8 C
Brussel
Zaterdag april 13, 2024
AziëEuropean Sikh Organization Veroordeelt het gebruik van geweld tegen het protest van Indiase boeren

European Sikh Organization Veroordeelt het gebruik van geweld tegen het protest van Indiase boeren

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Juan Sánchez Gil
Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

Brussel, 19 februari 2024 - The European Sikh Organization heeft een krachtige veroordeling uitgesproken naar aanleiding van berichten over buitensporig geweld dat door Indiase veiligheidstroepen is gebruikt tegen boeren die sinds 13 februari 2024 in India protesteren. De boeren, die de invoering van Minimum Support Prizes (MSP) voor hun gewassen eisen, doen denken aan de wijdverbreide De agitatie van Indiase boeren tussen 2020 en 2021 heeft naar verluidt te maken gehad met ernstige en gewelddadige repressies.

In een verontrustende gang van zaken is gemeld dat het gebruik van kogelgeweren door Indiase troepen heeft geresulteerd in ernstige verwondingen onder de demonstranten, waarbij ten minste drie boeren blind zijn geworden. Deze methode van crowd control, die eerder in de controversiële regio's van Kasjmir werd toegepast, markeert een verontrustend gebruik van dodelijk geweld tegen burgers die hun afwijkende meningen uiten.

De European Sikh Organization, die de Sikh-gemeenschap in Europa vertegenwoordigt, heeft snel actie ondernomen door deze kwestie op de voorgrond van het Europees Parlement te brengen. De organisatie is van plan om samen te werken met leden van het Europees Parlement (EP-leden) om de ernst van de situatie te benadrukken en te pleiten voor de rechten van de Indiase boeren binnen het bredere kader van de inzet van de Europese Unie voor de mensenrechten.

Als uiting van solidariteit met de boeren, heeft de European Sikh Organization benadrukte het schril contrast tussen de aanpak van boerenprotesten in Europa en India. In Europa worden de rechten van boeren om te protesteren en voor hun belangen op te komen vaak beantwoord met dialoog en onderhandeling, in plaats van met geweld en onderdrukking. Deze ongelijkheid onderstreept een grote bezorgdheid over de behandeling van Indiase boeren en de noodzaak van internationale aandacht om ervoor te zorgen dat hun fundamentele rechten worden beschermd.

De steun van de boerengemeenschap in België aan hun Indiase tegenhangers is een bewijs van het mondiale karakter van de kwestie, en onderstreept het universele recht op vreedzaam protest en het belang van overheidsverantwoordelijkheid bij het aanpakken van de grieven van burgers.

Naarmate de situatie zich ontwikkelt, zal de European Sikh Organization's inspanningen om internationaal toezicht te houden op het gebruik van geweld tegen Indiase boeren zijn een cruciale stap in het pleiten voor gerechtigheid en mensenrechten. De oproep van de organisatie tot actie binnen de Europese Unie vertegenwoordigt een breder pleidooi voor mondiale solidariteit met degenen die vechten voor hun levensonderhoud en rechten, tegen onevenredig gebruik van geweld en onderdrukking.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -