14.8 C
Brussel
Zondag, april 14, 2024
Bewerkers keuzeEmpowerment van reacties op religieuze haat: een oproep tot actie op 8 maart

Empowerment van reacties op religieuze haat: een oproep tot actie op 8 maart

Nevenevenement aan de zijlijn van de 55e reguliere zitting van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Juan Sánchez Gil
Juan Sánchez Gil
Juan Sanchez Gil - op The European Times Nieuws - Meestal in de achterhoede. Rapporteren over zakelijke, sociale en gouvernementele ethische kwesties in Europa en internationaal, met de nadruk op fundamentele rechten. Ook een stem geven aan degenen die niet worden beluisterd door de algemene media.

Nevenevenement aan de zijlijn van de 55e reguliere zitting van de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties

In een wereld waar de vijandigheid jegens religieuze minderheden voortduurt, is de behoefte aan krachtige reacties op religieuze haat nog nooit zo urgent geweest. De plicht van staten om gewelddaden en discriminatie op grond van religie te voorkomen en erop te reageren, is stevig verankerd in de internationale mensenrechtenwetgeving. Recente incidenten van ontheiliging en discriminatie hebben echter het debat over de beste aanpak en preventie van dergelijke daden opnieuw aangewakkerd.

Op de 8th van maart 2024, een cruciale gebeurtenis met de titel “Empowerment van reacties op religieuze haat” zal plaatsvinden op Zaal XXV, Palais des Nations, Genève.

Dit evenement, georganiseerd door ADF Internationaal en mede gesponsord door Jubilee Campaign, CAP Liberté de Conscience, Fundación para la Mejora de la Vida, la Cultura y la Sociedad, heeft tot doel het belang te benadrukken van het versterken van benaderingen die geworteld zijn in de internationale mensenrechtenwetgeving om religieuze haat te bestrijden.

Onderscheidende sprekers waaronder Mevrouw Fiona Bruce, MP, speciale gezant voor de vrijheid van godsdienst en overtuiging, Verenigd Koninkrijk; HE Aartsbisschop Ettore Balestrero, Apostolisch Nuntius, Permanent Waarnemer van de Heilige Stoel bij het Bureau van de Verenigde Naties; Mevrouw Tehmina Arora, directeur Azië Advocacy, ADF International; De heer Jozef Janssen, Advocacy Officer, jubileumcampagne; En De heer Jonas Fiebrantzzal Advocacy Officer, ADF International, een paneldiscussie leiden over belangrijke vragen rond religieuze haat.

Het panel zal zich verdiepen in cruciale onderwerpen zoals trends in schendingen van religieuze gemeenschappen, het internationale mensenrechtenkader voor reacties op religieuze haat, tekortkomingen van restrictieve benaderingen en voorbeelden van empowermentpraktijken. Het evenement wordt afgesloten met een vraag-en-antwoordsessie, waarbij deelnemers de kans krijgen om met de sprekers in gesprek te gaan en dieper in de discussie te duiken.

In een tijd waarin de rechten en vrijheden van religieuze minderheden worden bedreigd, is het van essentieel belang dat mondiale belanghebbenden samenkomen en zich inzetten voor de implementatie van empowerende strategieën om religieuze haat te bestrijden. Staten, de VN, het maatschappelijk middenveld en religieuze actoren hebben allemaal een rol te spelen bij het bevorderen van sociale veerkracht en het handhaven van de mensenrechten in het licht van religieuze onverdraagzaamheid.

Ik kan dergelijke inclusieve initiatieven alleen maar toejuichen. Laten we samen streven naar een wereld waarin alle individuen hun geloofsovertuigingen vrij kunnen praktiseren, zonder de dreiging van discriminatie of geweld. Het is van essentieel belang dat mondiale belanghebbenden zich inzetten voor de implementatie van empowerende strategieën om religieuze haat te bestrijden. Al hun steun, inzet en belangenbehartiging zijn van cruciaal belang voor het bevorderen van de sociale veerkracht en het hooghouden van de mensenrechten in het licht van religieuze onverdraagzaamheid.

-

De conceptnota van het evenement, samen met de volledige lijst van medesponsors, is hier beschikbaar link.

Bevestig uw aanwezigheid per e-mail op [email protected] uiterlijk op maandag 4 maart 2024.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -