9.2 C
Brussel
Dinsdag, april 23, 2024
MensenrechtenKort wereldnieuws: geweld in Papoea-Nieuw-Guinea, ontheemden in Oekraïne, 2.6 miljard dollar...

Kort wereldnieuws: Geweld in Papoea-Nieuw-Guinea, de ontheemden van Oekraïne, oproep van 2.6 miljard dollar voor DR Congo

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

De autoriteiten worden aangespoord om met provinciale en lokale leiders een dialoog aan te gaan om duurzame vrede en respect voor de mensenrechten in de afgelegen Hooglanden te bereiken.

De oproep volgt op de laatste uitbraak van geweld tussen strijdende stammen in het Pacifische eiland, dat zondag plaatsvond in de provincie Enga. Minstens 26 mensen kwamen om. 

Dodelijke conflicten escaleren  

OHCHR Woordvoerder Jeremy Laurence zei De conflicten tussen zeventien stamgroepen zijn sinds de verkiezingen van 17 geleidelijk geëscaleerd, vanwege een reeks kwesties, waaronder landconflicten en clanrivaliteit.  

“De botsingen zijn steeds dodelijker geworden als gevolg van de proliferatie van vuurwapens en munitie in de regio”, zei hij. “Wij roepen de regering op om de inlevering van alle wapens te garanderen, vooral de in massa geproduceerde vuurwapens.” 

OHCHR drong er bij de regering op aan onmiddellijk maatregelen te nemen om de diepere oorzaken van het geweld aan te pakken en te werken aan tribale verzoening.  

De gemeenschappen in de Hooglanden, vooral vrouwen en meisjes, moeten worden beschermd en verdere schade aan hen moet worden voorkomen. 

Een vrouw loopt langs haar beschadigde huis in het dorp Horenka in de oblast Kiev.

Oekraïne: aanhoudende oorlog verlengt de onzekerheid onder ontheemden 

De grootschalige Russische invasie van Oekraïne gaat deze week het derde jaar in, waardoor de onzekerheid en ballingschap voor miljoenen ontheemden wordt verlengd, aldus de VN-vluchtelingenorganisatie (UNHCR) waarschuwde dinsdag. 

Bijna 6.5 ​​miljoen Oekraïners zijn nu wereldwijd vluchtelingen, terwijl ongeveer 3.7 miljoen mensen binnen het land nog steeds gedwongen ontheemd zijn. 

UNHCR onlangs ondervraagd ongeveer 9,900 vluchtelingen en intern ontheemden. 

Uit voorlopige bevindingen bleek dat de meerderheid nog steeds de wens uitsprak om ooit naar huis terug te keren. Het aandeel is echter afgenomen, waarbij de onzekerheid als gevolg van de aanhoudende oorlog nog meer tot uiting komt. 

Ontheemde Oekraïners noemden de heersende onveiligheid thuis als de belangrijkste factor die hun terugkeer belemmerde, terwijl andere zorgen onder meer een gebrek aan economische kansen en huisvesting waren. 

UNHCR zoekt 993 miljoen dollar om mensen in Oekraïne en degenen die als vluchtelingen in gastlanden leven te ondersteunen. De oproep is momenteel voor slechts 13 procent gefinancierd.

Oproep van 2.6 miljard dollar voor DR Congo 

Humanitairen en de regering van de Democratische Republiek Congo hebben een oproep van 2.6 miljard dollar gelanceerd om levensreddende hulp en bescherming te bieden aan meer dan acht miljoen mensen in het land.

Nieuwe uitbraken van geweld, vooral in de onstabiele oostelijke regio, zorgen ervoor dat de getroffen bevolking herhaaldelijk ontheemd raakt.

Er zijn momenteel ongeveer 6.7 miljoen binnenlandse ontheemden in de DRC – die ook wordt geconfronteerd met ernstige overstromingen en een heropleving van mazelen- en cholera-epidemieën, waardoor de kwetsbaarheid toeneemt van mensen die getroffen zijn door meer dan drie decennia van gewapende conflicten. 

Naast de onmiddellijke crises blijven er in de DRC ook chronische behoeften en kwetsbaarheden bestaan. 

Schattingen geven aan dat dit jaar bijna 25.4 miljoen mensen in voedselonzekerheid zullen verkeren, terwijl 8.4 miljoen mensen getroffen zullen worden door acute ondervoeding. Bovendien gaan ruim een ​​miljoen kinderen niet meer naar school als gevolg van gewapende conflicten. 

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -