9.8 C
Brussel
Donderdag, juni 13, 2024
EuropaMetsola op de Europese Raad: deze verkiezingen zullen de test zijn van...

Metsola op de Europese Raad: Deze verkiezingen zullen de test zijn van onze systemen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Het verwezenlijken van onze prioriteiten is het beste instrument om desinformatie tegen te gaan, zei EP-voorzitter Roberta Metsola tijdens de Europese Raad

Tijdens zijn toespraak tot de staatshoofden en regeringsleiders tijdens de Europese Raad van maart in Brussel vandaag heeft voorzitter Roberta Metsola van het Europees Parlement de volgende onderwerpen benadrukt:

Verkiezingen voor het Europees Parlement:

“We komen vandaag bijeen, 77 dagen na het begin van de verkiezingen voor het Europees Parlement. We weten hoeveel we moeten samenwerken om de stemming te winnen.

In deze zittingsperiode hebben we de stempel van Europa op de mondiale geopolitiek gedrukt en hebben we onze Europese weg in een steeds veranderende wereld verdedigd. We zijn sterker geworden door de uitdagingen waarmee we te maken kregen, en niet ondanks deze. Wij hebben het constructief gehouden Nederlands meerderheid samen en dat moeten we opnieuw doen.

Europa levert resultaten voor onze mensen, maar we moeten die boodschap aan alle lidstaten kunnen overbrengen. Samen met Europarlementariërs heb ik veel landen bezocht om onze mensen, vooral onze jongeren, te overtuigen om te gaan stemmen.”

Desinformatie:

“We weten hoe ver andere actoren zullen gaan in hun pogingen om onze democratische processen te verstoren. We zien in veel staten pogingen om desinformatie, desinformatie en propaganda te verspreiden die afkomstig zijn van actoren die vijandig tegenover de wereld staan Nederlands project. Het is een dreiging waar we op voorbereid moeten zijn.

We kunnen gebruik maken van zowel wetgevende als niet-wetgevende instrumenten – vooral door de manier waarop we sociale media aanpakken. Op wetgevend vlak hebben we de Digital Markets Act, de Digital Services Act, de AI Act, politieke reclame en mediavrijheid – maar we moeten ook bereid zijn om beter online te handelen.

We kunnen niet toestaan ​​dat dit destructieve verhaal, deze propaganda en desinformatie zich verspreiden zonder er iets aan te doen. We moeten bereid zijn om met de platforms in gesprek te gaan.

“Deze verkiezingen zullen een test zijn voor onze systemen en het maakt onze taak om de boodschap over te brengen nog belangrijker.”

Het aanspreken van de burgers:

“Mijn oproep hier is om in een moeilijke campagne de verleiding te weerstaan ​​om Brussel de schuld te geven van alles wat verkeerd is en geen eer te geven waar dat terecht is.

We moeten open en eerlijk zijn over onze successen, maar ook over de punten waarop we het beter hadden kunnen doen. Waar we niet voldeden aan de verwachtingen van onze mensen. Waar mensen zich nog steeds in de steek gelaten voelen. Waar onze bureaucratie mensen heeft weggeduwd.

Onze industrie moet deel uitmaken van de vergelijking. Onze boeren moeten deel uitmaken van de vergelijking. Onze jongeren moeten deel uitmaken van de vergelijking. Mensen moeten vertrouwen hebben in het proces, ze moeten toegang hebben tot instrumenten waarmee ze de overstap kunnen maken en ze moeten het zich kunnen veroorloven. Anders zal het niet lukken.

De Europese Unie is niet perfect, maar wel de beste garantie voor al onze mensen. Dus waar we iets moeten repareren, laten we dat doen. Maar laten we blijven bouwen in plaats van toe te staan ​​dat gemakkelijk cynisme de boel vernietigt.

We kunnen een Europa teruggeven dat sterker is, dat naar zijn burgers luistert, dat beter werkt, dat efficiënter en effectiever is. Dat – zoals Jean Claude Juncker het ooit zei – is groot in de grote dingen en klein in de kleine dingen.”

Russische dreiging en steun aan Oekraïne:

“Er is niets groter dan de bedreiging die Rusland voor de vrede vormt. We moeten alles blijven doen wat binnen onze macht ligt om Oekraïne te helpen zichzelf te blijven verdedigen.

We hebben Oekraïne al krachtige politieke, diplomatieke, humanitaire, economische en militaire steun verleend, en op dit punt verwelkomt het Europees Parlement de goedkeuring van het dertiende pakket sancties en het Oekraïense Bijstandsfonds in het kader van de Europese Vredesfaciliteit.

Op dit kritieke moment kan onze steun aan Oekraïne niet wankelen. We moeten de levering van uitrusting die ze nodig hebben om hun verdediging in stand te houden, versnellen en intensiveren.

“We moeten Oekraïne ook helpen door de autonome handelsmaatregelen te verlengen.”

Europese veiligheid:

“Ons vredesproject hangt af van ons vermogen om veilig en autonoom te zijn. Als het ons ernst is met het beschermen van onze collectieve veiligheid, moeten we ook actie ondernemen om een ​​nieuw EU-veiligheidskader op te bouwen.

Bij het vormgeven van deze nieuwe architectuur hebben we al overeenstemming bereikt over verschillende kwesties die velen voor onmogelijk hielden. Nu moeten we klaar zijn voor de volgende stap in de samenwerking tussen ons allemaal. In deze nieuwe wereld zal alleen gaan niet werken.”

Uitbreiding:

“Uitbreiding blijft een prioriteit. Voor Oekraïne, voor Moldavië, voor Georgië en voor Bosnië en Herzegovina. Voor ons allemaal.

Ze moeten allemaal hun eigen pad volgen en aan alle vereiste criteria voldoen – maar – met name Oekraïne – is hun vooruitgang bij het bereiken van de mijlpalen indrukwekkend geweest.

De afgelopen twaalf maanden hebben Moldavië en Bosnië en Herzegovina ook opmerkelijke vooruitgang geboekt op het gebied van de hervormingen. Het is tijd om ons woord waar te maken. Het is tijd om met hen toetredingsonderhandelingen tot de EU te openen en een duidelijk signaal af te geven aan de mensen op de Westelijke Balkan.

In deze nieuwe geostrategische omgeving zal een uitgebreide EU, die gebaseerd is op duidelijke doelstellingen, criteria en verdiensten, altijd dienen als onze beste investering in vrede, veiligheid, stabiliteit en welvaart.”

EU-hervorming:

“We kunnen niet uit het oog verliezen dat een uitgebreide EU verandering zal vereisen. Aanpassing. Hervorming. Het Parlement heeft in deze zin verschillende voorstellen gedaan, waaronder die over het enquêterecht van het Europees Parlement, dat de afgelopen twaalf jaar weinig beweging heeft gekend, en het op gang brengen van het proces voor een Europese Conventie.”

Economie:

“De uitbreiding zal ook helpen het Europese concurrentievermogen te vergroten en de werking van onze interne markt te verbeteren. Dit moet een prioriteit zijn voor de volgende legislatuur. Zo laten we onze economieën duurzaam groeien. Hoe wij onze schulden betalen. Hoe we banen creëren en investeringen aantrekken. Hoe we ervoor zorgen dat groei voor iedereen werkt. Met een sterke economie kunnen we welvaart, veiligheid en stabiliteit brengen. “Hoe we de plaats van Europa in de wereld kunnen versterken.”

Midden-Oosten:

“Een sterk Europa heeft een rol te spelen in het veranderende zand van de wereldorde – niet in de laatste plaats in het Midden-Oosten.

De humanitaire situatie in Gaza is wanhopig. We moeten alle beschikbare middelen inzetten om meer hulp te krijgen. Ik verwelkom het Amalthea-initiatief en wil vooral Cyprus bedanken voor uw leiderschap. Niettemin blijft de verdeling van de hulp over land de beste manier om de benodigde volumes te leveren.

Daarom zal het Europees Parlement blijven aandringen op een staakt-het-vuren. Waarom we de terugkeer van de resterende gijzelaars zullen blijven eisen en waarom we onderstrepen dat Hamas niet langer ongestraft kan opereren.

Daarom vragen wij vandaag om duidelijke conclusies hierover die richting kunnen geven aan de toekomst.

Dat is de manier waarop we meer hulp in Gaza krijgen, hoe we onschuldige levens redden en hoe we de dringende behoefte aan een tweestatenoplossing bevorderen die een reëel perspectief biedt aan de Palestijnen en veiligheid aan Israël.

“Een vrede die vreedzaam, legitiem Palestijns leiderschap kracht geeft en die duurzame stabiliteit in de regio verzekert.”

Situatie in de Rode Zee:

"Dit betreft ook de situatie in de Rode Zee. Ik ben blij met de situatie." EUNAVFOR Aspides, die deze zeer strategische maritieme corridor zal helpen beschermen. Maar er is meer dat we kunnen doen.

In het hele Euro-mediterrane gebied worden bedrijven enorm getroffen door vertragingen, problemen met opslag en financiële gevolgen. We moeten een door de EU geleide taskforce overwegen om te beoordelen hoe we samen kunnen optreden om de sociaal-economische gevolgen te verzachten. Ook hier is een rol weggelegd voor Europa.”

Conclusie:

“Ik kan u verzekeren dat het Europees Parlement tot het laatste moment zal blijven werken aan de resterende wetgevingsdossiers, inclusief een nieuw migratiepakket.

Uiteindelijk is het verwezenlijken van onze prioriteiten ons beste instrument om desinformatie tegen te gaan en burgers het verschil te laten zien dat Europa maakt.”

U kunt de volledige toespraak lezen hier

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -