15.7 C
Brussel
Woensdag, mei 29, 2024
GodsdienstVERBODENRusland, Jehova's Getuige Tatjana Piskareva, 67, veroordeeld tot 2 jaar en 6...

Rusland, Jehova's Getuige Tatjana Piskareva, 67, veroordeeld tot 2 jaar en 6 maanden dwangarbeid

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Willy Fautre
Willy Fautrehttps://www.hrwf.eu
Willy Fautré, voormalig chargé de mission bij het Kabinet van het Belgische Ministerie van Onderwijs en bij het Belgische Parlement. Hij is directeur van Human Rights Without Frontiers (HRWF), een NGO gevestigd in Brussel die hij in december 1988 oprichtte. Zijn organisatie verdedigt de mensenrechten in het algemeen, met speciale aandacht voor etnische en religieuze minderheden, de vrijheid van meningsuiting, vrouwenrechten en LGBT-mensen. HRWF is onafhankelijk van elke politieke beweging en religie. Fautré heeft onderzoeksmissies over de mensenrechten uitgevoerd in meer dan 25 landen, waaronder in gevaarlijke regio's zoals Irak, het Sandinistische Nicaragua of in door de Maoïsten bezette gebieden in Nepal. Hij is docent aan universiteiten op het gebied van mensenrechten. Hij heeft veel artikelen gepubliceerd in universitaire tijdschriften over de betrekkingen tussen staat en religies. Hij is lid van de Persclub in Brussel. Hij is mensenrechtenadvocaat bij de VN, het Europees Parlement en de OVSE.

Ze nam net online deel aan een religieuze eredienst. Eerder kreeg haar echtgenoot Vladimir zes jaar gevangenisstraf op soortgelijke beschuldigingen.

Tatjana Piskareva, een gepensioneerde uit Orjol, werd schuldig bevonden aan deelname aan de activiteiten van een ‘extremistische’ organisatie vanwege haar geloof. Op 1 maart 2024 veroordeelde Dmitriy Sukhov, rechter bij de Sovetskiy District Court van Oryol, haar tot 2 jaar en 6 maanden dwangarbeid.

Haar zaak maakt deel uit van de vervolging van andere familieleden: Tatjana's echtgenoot, Vladimir, kreeg zes jaar gevangenisstraf op grond van een anti-extremismeartikel van het Wetboek van Strafrecht en wacht nu op hoger beroep. Hij werd in december 6 na huiszoekingen gearresteerd en zit sindsdien achter de tralies. Daar kreeg hij verschillende hypertensiecrises en een beroerte; bij hem werd coronaire hartziekte vastgesteld. Tatjana zei: 'Ik wilde mijn man helpen toen hij in een crisis zat, maar ik kon op geen enkele manier helpen. Het was pijnlijk om de passiviteit van het centrum voor voorlopige hechtenis te zien.”

De Onderzoekscommissie van de Russische Federatie opende in oktober 2021 een zaak tegen Piskareva. Ze werd beschuldigd van deelname aan erediensten via een videoconferentie. Anderhalf jaar later begon het proces. Ter terechtzitting bleek dat 11 van de 13 getuigen van de vervolging de gelovige niet kenden.

“Ik hou van alle mensen, ongeacht hun nationaliteit, ras, kleur en taal, religie en andere overtuigingen. Ik haat extremisme in welke vorm dan ook”, zei Tatjana tijdens het proces. “Ik ben een Jehova’s Getuige, en dit is geen misdaad.” Tegen de uitspraak van de rechtbank kan in hogere instanties beroep worden aangetekend.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -