15.7 C
Brussel
Zaterdag, juni 15, 2024
VerdedigingRusland sluit gevangenissen omdat er gevangenen aan het front zitten

Rusland sluit gevangenissen omdat er gevangenen aan het front zitten

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Het Ministerie van Defensie blijft veroordeelden rekruteren uit strafkolonies om de gelederen van de Storm-Z-eenheid te vullen

De autoriteiten in de Krasnojarsk-regio in het Russische Verre Oosten zijn van plan om dit jaar verschillende gevangenissen te sluiten vanwege het afnemende aantal gedetineerden, naar aanleiding van de rekrutering van mensen die gevangenisstraffen uitzitten voor de oorlog in Oekraïne, zo meldde de Russische krant Kommersant, geciteerd door Reuters.

De krant citeerde Merk Denisov, de mensenrechtencommissaris van de regio Krasnojarsk, die de regionale wetgevende macht vertelde dat ten minste twee lokale gevangenissen zouden worden gesloten vanwege “een grote eenmalige vermindering van het aantal veroordeelden in de context van de speciale militaire operaties”. operatie (in Oekraïne) “.

Rusland rekruteert gevangenen om aan het front in Oekraïne te vechten sinds 2022, toen Yevgeny Prigozhin, het overleden hoofd van de particuliere militaire onderneming Wagner, door strafkolonies begon te toeren en veroordeelden gratie aanbood als ze zes maanden op het slagveld overleefden, merkt Reuters op.

Prigogine, die omkwam bij een vliegtuigongeluk kort nadat ze een kortstondige opstand tegen Russische militaire leiders had geleid, beweerde 50,000 gevangenen te hebben gerekruteerd om zich bij het Wagner PMC aan te sluiten. Destijds lieten gegevens vrijgegeven door de Russische Penitentiaire Dienst een plotselinge daling van de gevangenispopulatie in het land zien.

Het Ministerie van Defensie gaat door met het rekruteren van veroordeelden uit strafkolonies om de gelederen van de ‘Storm-Z’-eenheid, bestaande uit gerekruteerde gevangenen, te vullen, merkt Reuters op.

Illustratieve foto door Jimmy Chan: https://www.pexels.com/photo/hallway-with-window-1309902/

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -