14.9 C
Brussel
Zaterdag, mei 25, 2024
Bewerkers keuzeAangewezen poortwachters beginnen met de naleving van de Digital Markets Act

Aangewezen poortwachters beginnen met de naleving van de Digital Markets Act

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Vanaf vandaag zijn de technologiegiganten Apple, Alphabet, Meta, Amazon, Microsoft en ByteDance, die in september 2023 door de Europese Commissie als poortwachters zijn aangemerkt, verplicht zich te houden aan alle verplichtingen die zijn vastgelegd in de Digital Markets Act (DMA). De DMA, ontworpen om de concurrentie en eerlijkheid op de digitale markten binnen de EU te vergroten, introduceert nieuwe regelgeving voor belangrijke platformdiensten zoals zoekmachines, online marktplaatsen, app-winkels, online adverteren en berichtenuitwisseling. Deze regelgeving is bedoeld om Europese bedrijven en consumenten nieuwe rechten te geven.

Poortwachters hebben vóór de deadline proactief maatregelen getest om aan te sluiten bij de DMA, waarbij ze feedback van externe partijen hebben gevraagd. Met onmiddellijke ingang moeten poortwachters aantonen dat zij de DMA naleven en de genomen stappen gedetailleerd beschrijven in nalevingsrapporten. Deze rapporten, die voor het publiek beschikbaar zijn op de speciale DMA-webpagina van de Commissie, vereisen ook dat poortwachters onafhankelijk gecontroleerde beschrijvingen van consumentenprofileringstechnieken verstrekken, naast niet-vertrouwelijke versies van de rapporten.

De Commissie zal de nalevingsrapporten nauwgezet beoordelen om de doeltreffendheid van de geïmplementeerde maatregelen bij het behalen van de doelstellingen van de DMA te beoordelen. Bij deze beoordeling wordt rekening gehouden met feedback van belanghebbenden, inclusief inzichten die worden gedeeld tijdens complianceworkshops waar poortwachters hun strategieën presenteren.

Uitvoerend vicevoorzitter Margrethe Vestager, verantwoordelijk voor het mededingingsbeleid, benadrukte de transformerende impact van de DMA op onlinemarkten. Ze benadrukte de rol van de wet bij het bevorderen van openheid en concurrentievermogen voor kleine bedrijven en biedt tegelijkertijd consumenten meer betaalbare keuzes. Vestager sprak zijn vertrouwen uit in het potentieel van de DMA om de dynamiek van de digitale markt opnieuw vorm te geven, ten behoeve van alle Europese deelnemers en gebruikers.

Commissaris Thierry Breton, verantwoordelijk voor de Interne Markt, onderstreepte de betekenis van vandaag als mijlpaal voor het Europese digitale landschap. Breton benadrukte de strenge verplichtingen en handhavingsmechanismen van de DMA, inclusief sancties bij niet-naleving. Hij merkte positieve verschuivingen op in het marktlandschap, zoals de opkomst van alternatieve appstores en verbeterde gebruikerscontrole over data, en schreef deze veranderingen toe aan voortdurende dialogen met poortwachters. Breton waarschuwde voor zware straffen, waaronder de mogelijkheid om bedrijven die zich niet aan de regels houden, op te heffen, en onderstreepte daarmee de inzet van de Commissie om de beginselen van de DMA hoog te houden.

De implementatie van de DMA vertegenwoordigt een cruciaal moment in de regulering van digitale markten, en signaleert een gezamenlijke inspanning om concurrentie, eerlijkheid en empowerment van gebruikers binnen de wereld te bevorderen. Europees digitaal ecosysteem.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -