22.6 C
Brussel
Woensdag, juli 17, 2024
GodsdienstChristendom"Speciale aandacht voor het overwinnen van de uitdagingen waarmee de Orthodoxe Kerk wordt geconfronteerd"

“Speciale aandacht voor het overwinnen van de uitdagingen waarmee de Orthodoxe Kerk wordt geconfronteerd”

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

De Macedonische aartsbisschop Stefan bezoekt Servië op uitnodiging van de Servische patriarch Porfiry. De officieel aangegeven reden is de derde verjaardag van de verkiezing van patriarch Porfiry. Uiteraard is dit slechts een gelegenheid voor het bezoek, dat ook niet in de Macedonische media werd aangekondigd – in feite werd patriarch Porfiry op 18 februari gekozen en het bezoek van de Macedonische delegatie een maand later. Tegelijkertijd is het bezoek administratief en tot nu toe zonder feestelijke samenwerking, wat aangeeft dat het een zakelijk karakter heeft.

Samen met aartsbisschop Stefan arriveerden de metropolieten Prespano-Pelagoniski Petar en Debar-Kicevo Timotei in Belgrado, samen met Irakliski-bisschop Kliment, secretaris van de St. Synode. Tijdens hun ontmoeting met de Servische patriarch bespraken ze “huidige problemen in de orthodoxe wereld”.

Het bezoek van de Macedonische kerkdelegatie valt samen met het bezoek aan Servië van de voorzitter van de afdeling Externe Kerkbetrekkingen van het ROC Volokolamsk Metropoliet Antony en de adviseur van de Moskouse patriarch Kirill o. Nikolaj Balashov, die al vier dagen in Servië is en al een ontmoeting heeft gehad met de Servische patriarch en leden van de synode van de Servische Kerk.

Dit betekent dat een bijeenkomst van de delegatie van de Macedonisch-Orthodoxe Kerk en de vertegenwoordigers van het Patriarchaat van Moskou niet is uitgesloten, maar een dergelijke bijeenkomst is niet officieel aangekondigd.

Mitr. Antony had een ontmoeting met de Servische patriarch Porfiry en de bisschop Irenaeus van Bačka, en de laconieke boodschap over hun ontmoeting luidt: “In een oprecht en betekenisvol gesprek wordt de wederzijdse tevredenheid over de broederlijke samenwerking tussen de twee kerken en de twee volkeren van hetzelfde geloof werd benadrukt. De gesprekspartners besteedden bijzondere aandacht aan het overwinnen van de uitdagingen waarmee de Orthodoxe Kerk wordt geconfronteerd”.

Metropoliet Antony had ook een ontmoeting met de Russische ambassadeur in Belgrado, en dezelfde zin werd gebruikt voor de inhoud van de gesprekken: “… er werd speciale aandacht besteed aan het overwinnen van de uitdagingen waarmee de Orthodoxe Kerk wordt geconfronteerd”, zonder te specificeren wat die precies waren.

Analisten gaan ervan uit dat het hoofd van de MOC is uitgenodigd in Belgrado voor een ontmoeting met de Moskouse delegatie. Het informatieportaal “Religia.mk” meldt dat de uitnodiging voor een bijeenkomst in Belgrado een paar dagen komt nadat St. De Synode van de MOC heeft besloten een commissie te vormen om haar houding ten opzichte van de autocefale Orthodoxe Kerk in Oekraïne te herzien. Voor het Kremlin is het kerkelijke isolement van de autocefale Orthodoxe Kerk in Oekraïne een sleutelelement van hun beleid in Oekraïne.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -