15.4 C
Brussel
Zaterdag, mei 18, 2024
instellingenVerenigde NatiesOproep van 414 miljoen dollar voor Palestijnse vluchtelingen in Syrië, Libanon en Jordanië

Oproep van 414 miljoen dollar voor Palestijnse vluchtelingen in Syrië, Libanon en Jordanië

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

UNRWA lanceerde woensdag een Beroep van $ 414.4 miljoen voor Palestijnse vluchtelingen in Syrië en voor degenen die vanwege het conflict het land zijn ontvlucht naar de buurlanden Libanon en Jordanië.

Ga door met de ondersteuning 

De financiering zal worden gebruikt om voedselhulp in contanten en in natura draaiende te houden, samen met gezondheidszorg, onderwijs en technische en beroepsopleiding. 

"We moeten Palestijnse vluchtelingen blijven steunen die getroffen zijn door de dertien jaar durende crisis in Syrië”, zei Natalie Boucly, plaatsvervangend commissaris-generaal voor Programma's en Partnerschappen van de UNRWA, tijdens de lancering in Beiroet. 

“Hoewel de gruwel die zich in Gaza afspeelt het grootste deel van onze aandacht opslokt, mogen de humanitaire behoeften in andere door de crisis getroffen operatiegebieden niet over het hoofd worden gezien.”

Het verzachten van de gevolgen van conflicten  

UNRWA beschikt al lang over een humanitaire hulpoperatie om de ergste gevolgen van het conflict in Syrië voor Palestijnse vluchtelingen te verzachten, en om de verslechterende sociaal-economische omstandigheden aan te pakken van honderdduizenden mensen die nu in Libanon en Jordanië wonen. 

Het heeft hulp- en werkprogramma's uitgevoerd voor Palestijnse vluchtelingen in deze landen, en in Gaza en de Westelijke Jordaanoever. al ruim 75 jaar en grotendeels afhankelijk van donaties om zijn budget van ruim 800 miljoen dollar te halen. 

Ondanks de groeiende behoeften is de financiering voor noodoproepen voor Syrië, Libanon en Jordanië de afgelopen jaren afgenomen, met een dramatische daling tot slechts 27 procent van de dekking in 2023.

Algeheel financieringstekort 

Mevrouw Boucly zei dat de algemene financieringssituatie van de UNRWA precair blijft, vooral gezien de uitdagingen waarmee ze te maken hebben gehad sinds het begin van het conflict in Gaza, bijna zes maanden geleden.

“UNRWA zal binnenkort moeite hebben om het niveau van de humanitaire hulp die het kan bieden op peil te houden dat niveau staat al op het minimum," ze zei. “Nu de Palestijnse vluchtelingengemeenschap in de hele regio voor nog grotere existentiële uitdagingen staat, De rol van UNRWA is nog nooit zo cruciaal geweest. ' 

In januari waarschuwde UNRWA-commissaris-generaal Philippe Lazzarini dat haar levensreddende programma’s in gevaar waren nadat 16 landen ongeveer 450 miljoen dollar aan financiering hadden opgeschort naar aanleiding van de beschuldigingen van Israël dat verschillende medewerkers van het agentschap betrokken waren bij de brute aanvallen onder leiding van Hamas op 7 oktober op Israëls grondgebied. 

Beschuldigingen en onderzoeken 

De VN benoemde een onafhankelijk beoordelingspanel om de activiteiten van de UNRWA te beoordelen, terwijl het hoogste onderzoeksorgaan, het Office of Internal Oversight Services (OIOS), een onderzoek naar de beschuldigingen startte. 

Het beoordelingspanel heeft zijn advies uitgebracht tussentijdse bevindingen in maart, waarin werd gezegd dat de UNRWA over een aanzienlijk aantal mechanismen en procedures beschikt om de neutraliteit te garanderen, hoewel kritieke gebieden nog moeten worden aangepakt. Een volledig rapport wordt later deze maand verwacht. 

Steun voor UNRWA 

Sommige regeringen hebben hun steun aan de UNRWA hernieuwd Germany, die vorige maand 45 miljoen euro, ongeveer 48.7 miljoen dollar, aan nieuwe bijdragen aankondigde voor operaties in Jordanië, Libanon, Syrië en de Westelijke Jordaanoever. 

Andere recente donaties zijn onder meer een bijdrage van 40 miljoen dollar van het King Salman Humanitarian Aid and Relief Centre (KSrelief) van Saoedi-Arabië, dat zal worden gebruikt om voedsel te leveren aan meer dan 250,000 mensen en tenten voor 20,000 gezinnen in Gaza. 

Miljoenen moslims wereldwijd doneren tijdens deze campagne ook aan een UNRWA-campagne de heilige maand Ramadan om de meest kwetsbare Palestijnse vluchtelingen te steunen. Vorig jaar werd ongeveer $ 4.7 miljoen opgehaald. 

Humanitaire update van Gaza  

Intussen is er geen significante verandering geweest in de omvang van de humanitaire hulpgoederen die Gaza binnenkomen of is de toegang tot het noorden verbeterd, aldus UNRWA in haar meest recente update over de crisis. 

Vorige maand reden dagelijks gemiddeld 161 hulpvrachtwagens Gaza binnen, met het hoogste aantal – 264 – op 28 maart, maar nog steeds ruim onder de doelstelling van 500 per dag. 

UNRWA is de grootste humanitaire operatie in de Gazastrook en volgens de organisatie was de helft van alle in maart geleverde goederen bestemd voor de organisatie de update, die dinsdag werd gepubliceerd. 

Ruim 75 procent van de bevolking van Gaza, ongeveer 1.7 miljoen mensen, is ontheemd sinds de huidige vijandelijkheden op 7 oktober begonnen. De meerderheid is meerdere keren ontworteld.

Beperkingen in het noorden 

Ongeveer een miljoen mensen verblijven in of nabij noodopvangcentra of informele schuilplaatsen, en ongeveer 160,000 ontheemden verblijven in UNRWA-opvangcentra in de noordelijke Gaza- en Gaza-stadgouvernementen.

De UNRWA schat dat er in de twee gouvernementen zo'n 300,000 mensen wonen, maar haar vermogen om humanitaire hulp te bieden in deze gebieden is ernstig beperkt.  

Sinds 7 oktober heeft UNRWA meel geleverd aan ruim 1.8 miljoen mensen in Gaza, oftewel 85 procent van de bevolking. Bovendien hebben bijna 600,000 mensen noodvoedselpakketten ontvangen en zijn er bijna 3.6 miljoen patiëntenconsultaties gegeven in gezondheidscentra en -punten.  

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -