13.5 C
Brussel
Zaterdag, mei 18, 2024
instellingenVerenigde NatiesDe conferentie van Genève belooft 630 miljoen dollar aan levensreddende hulp voor Ethiopië

De conferentie van Genève belooft 630 miljoen dollar aan levensreddende hulp voor Ethiopië

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

Het door de VN gesteunde humanitaire responsplan van 3.24 miljard dollar voor 2024 is slechts voor vijf procent gefinancierd. 

De conferentie, georganiseerd door de VN samen met de regeringen van Ethiopië en het Verenigd Koninkrijk, heeft tot doel toezeggingen te horen die de levensreddende hulp aan ongeveer 15.5 miljoen mensen in 2024 zullen vergroten. Een onmiddellijke financiering van 1 miljard dollar is nodig om de hulpverlening voor de komende vijf maanden.

De crisis is geëscaleerd als gevolg van terugkerende cycli van droogte, overstromingen en conflicten. Voedselonzekerheid en ondervoeding zullen naar verwachting 10.8 miljoen mensen treffen tijdens het magere seizoen van juli tot september.

Een crisis met meerdere factoren

Ongeveer 4.5 miljoen mensen zijn uit hun huizen verdreven, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid over de volksgezondheid en beschermingsdiensten. Het fenomeen El Niño heeft de droogte in de noordelijke hooglanden verergerd, wat heeft geleid tot een verminderde beschikbaarheid van water, uitgedroogde weilanden en verminderde oogsten. 

De ondervoedingscijfers in veel gebieden, waaronder Afar, Amhara en Tigray, blijven verslechteren, waarbij de cruciale behoefte aan financiering wordt benadrukt.

“Conflicten hebben duizenden scholen, gezondheidsvoorzieningen, watersystemen en andere gemeenschapsinfrastructuur verwoest. En dat maakt de problemen nog groter”, zegt Ramiz Alakbarov, adjunct-secretaris-generaal en humanitair coördinator van de VN in Ethiopië, eraan toevoegend dat veiligheid van humanitaire hulpverleners is nog steeds een probleem in “vele delen van Ethiopië”. 

De Ethiopische regering heeft onlangs een nieuw nationaal beleid voor rampenrisicobeheer goedgekeurd heeft 250 miljoen dollar toegezegd voor voedselhulp in de komende maanden. Bovendien hebben regionale overheden en de particuliere sector van het land verdere binnenlandse middelen toegewezen voor noodhulp.

Kracht in cijfers

Joyce Msuya, adjunct-secretaris-generaal van de VN voor Humanitaire Zaken, sloot de bijeenkomst af met een Amhaars spreekwoord dat zich vertaalt als “wanneer spinnenwebben zich verenigen, kunnen ze een leeuw vastbinden”.

“Het suggereert dat wanneer mensen samenkomen, zoals we vanmiddag hebben gedaan, we geweldige taken kunnen volbrengen en grote uitdagingen kunnen overwinnen”, voegde ze eraan toe. 

Ze prees de 21 toezeggingen in contanten onder leiding van de Verenigde Staten, die 253 miljoen dollar beloofden, en Groot-Brittannië met 125 miljoen dollar, en zei dat dit “de kracht van eenheid en collectieve inspanning toonde bij het bereiken van gedeelde doelen” namens het Ethiopische volk.

De WHO kan haar werk 'niet voortzetten' zonder geldinjectie

Spreken namens de Wereldgezondheidsorganisatie (WIE) Dr. Mike Ryan vertelde de conferentie dat er nu een cholera-uitbraak in de 20 isth maand met meer dan 41,000 gevallen, en het aantal malariagevallen dit jaar bedraagt ​​al meer dan 1.1 miljoen.

Deze uitbraken vinden plaats op plekken waar miljoenen mensen geen toegang hebben tot essentiële gezondheidszorgdiensten, terwijl droogte en overstromingen de situatie nog verergeren.

“De WHO en onze gezondheidspartners zijn ter plaatse en bieden levensreddende gezondheidszorgdiensten”, zei hij, eraan toevoegend dat “zonder dringende financiering kunnen we niet doorgaan

“Tot nu toe hebben we dit jaar slechts vier procent ontvangen van de 187 miljoen dollar die nodig is om de activiteiten draaiende te houden.”

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -