17.9 C
Brussel
Donderdag, juni 20, 2024
GodsdienstChristendomDe Estse minister van Binnenlandse Zaken heeft voorgesteld het Patriarchaat van Moskou tot terrorist te verklaren...

De Estse minister van Binnenlandse Zaken stelde voor het Patriarchaat van Moskou tot terroristische organisatie te verklaren

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

De Estse minister van Binnenlandse Zaken en leider van de Sociaal-Democratische Partij, Lauri Laanemets, is van plan voor te stellen dat het Patriarchaat van Moskou wordt erkend als een terroristische organisatie en aldus wordt uitgesloten van activiteiten in Estland.

Een dergelijke uitspraak deed het bewindslid donderdagavond in het programma ‘First Studio’ op tv-zender ETV. Volgens de minister heeft hij, op basis van de expertise van het ministerie van Binnenlandse Zaken en het oordeel van de veiligheidspolitie dat hij zojuist heeft ontvangen, geen andere keuze dan zelf maatregelen te nemen om de banden tussen de Ests-Orthodoxe Kerk en de patriarch van Moskou te verbreken. .

“Gezien de beschikbare context heb ik, als minister van Binnenlandse Zaken, geen andere keuze dan voor te stellen dat het Patriarchaat van Moskou tot terrorist wordt verklaard en dat ik terrorisme in zijn activiteiten steun. Als gevolg hiervan zal de minister van Binnenlandse Zaken naar de rechter kunnen stappen en voorstellen dat de activiteiten van de hier opererende kerkelijke organisatie worden beëindigd. Voor de parochianen zal dit geen gevolgen hebben, het betekent niet dat de kerken gesloten zullen worden, maar het betekent wel dat de banden met Moskou verbroken zullen worden”, aldus de minister.

“We moeten ons realiseren dat vandaag de dag het Moskouse Patriarchaat ondergeschikt is aan Vladimir Poetin, die in essentie de terroristische activiteiten in de wereld leidt”, benadrukte de politicus.

Volgens Laanemets heeft de wetshandhaving de afgelopen twee jaar vanwege veiligheidsoverwegingen verschillende keren vertegenwoordigers van de Ests-Orthodoxe Kerk bij het parlementslid moeten oproepen. Hij voegde er echter aan toe dat de recente verklaring van de Wereldraad van het Russische Volk onder auspiciën van de Russisch-Orthodoxe Kerk en Patr. Cyril, die zei dat de Russische oorlog tegen Oekraïne “heilig” is, heeft de situatie naar een nieuw niveau getild. “Als we een parallel trekken, verschillen de patriarch en het patriarchaat dat nu in Moskou opereert niet van de islamitische terroristen die beweren een ‘heilige oorlog’ te voeren tegen de westerse wereld en haar waarden”, merkte de minister op.

Het parlementslid heeft al gereageerd op de verklaring van Laanemetz en zei dat “de donkere tijden van religieuze oorlogen en heksenjachten zijn teruggekeerd”. “Het is voor ieder weldenkend mens duidelijk dat het Patriarchaat van Moskou zich niet bezighoudt met terroristische activiteiten”, zegt Maria Zakharova, woordvoerster van het Kremlin.

Tegelijkertijd is de beschuldiging van terroristische activiteiten of steun aan terrorisme in Rusland een veelgebruikte methode van politieke repressie. Diaken Andrej Kuraev herinnert zich dat Jehovah's Getuigen die in Rusland verboden zijn, worden beschuldigd van terroristische activiteiten, evenals honderden mensen die publiekelijk hun verdriet hebben geuit over de dood van Navalny. “Elke dag is er in Rusland nieuws over de repressie tegen mensen waarvan ieder weldenkend mens weet dat ze niet betrokken zijn bij terroristische activiteiten. Maar het Patriarchaat van Moskou was er niet enthousiast over”, schreef hij in zijn blog.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -