12.8 C
Brussel
Zaterdag, mei 18, 2024
MensenrechtenLaat de jeugd het voortouw nemen, dringt aan op een nieuwe belangenbehartigingscampagne

Laat de jeugd het voortouw nemen, dringt aan op een nieuwe belangenbehartigingscampagne

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

Terwijl de crises zich blijven ontvouwen, is er een gebrek aan eenheid onder de wereldleiders bij het oplossen van uitdagingen voor het ‘collectieve goed’, aldus het Jeugdbureau in een brief waarmee de campagne op gang werd gebracht. 

Het bureau zegt dat het het belangrijk vindt dat leiders en instellingen jongeren betrekken in rollen waarin hun stem kan worden gehoord, anders kan een gemeenschappelijke toekomst op het spel staan.

"Het plaatsen van meer diverse perspectieven rond de besluitvormingstafel is de enige manier om ervoor te zorgen dat we fouten uit het verleden niet blijven herhalen”, aldus het kantoor in hun open brief. 

“Door intergenerationele solidariteit te bepleiten en innovatieve oplossingen te vinden, zelfs in de meest uitdagende omstandigheden, Jongeren herinneren ons eraan dat een betere wereld nog steeds mogelijk is."

Het bureau zegt dat hoop en vertrouwen zullen worden herbouwd en hersteld wanneer een aanzienlijke betrokkenheid van jongeren de norm wordt, met de steun van ‘toegewijde middelen overal ter wereld’.

Top van de toekomst

Als de tijd voor het oriëntatiepunt Top van de toekomst In september komt het VN-hoofdkwartier dichterbij en stuurt het Jeugdbureau een open brief naar jongeren over de hele wereld, waar ze een boodschap kunnen schrijven aan de wereldleiders.

Tijdens de top zullen de wereldleiders zich concentreren op het bereiken van een internationale consensus over het veiligstellen van de toekomst en het aanpakken van de beste oplossing voor het terugwinnen van de weg van de VN-strategie voor 2030. Sustainable Development Goals.

Het bureau hoopt dat er een positieve en grote respons zal zijn van jongeren over de hele wereld, die de leiders die de top bijwonen ertoe zal aanzetten om “zich ertoe verbinden jongeren eindelijk hun rechtmatige plaats aan tafel te geven."

Jeugd en de VN

Secretaris-generaal van de VN, António Guterres steunt de inspanningen van de campagne en zegt: “Ik ben absoluut toegewijd om jongeren te betrekken bij de politieke besluitvorming; niet alleen naar uw mening luisteren, maar er ook naar handelen.” 

Vorig jaar nog, tijdens de jaarlijkse VN-vergadering Jeugdforum van de Economische en Sociale Raad (ECOSOC).zei de heer Guterres dat jongeren de sleutel zijn tot het opbouwen van een betere toekomst, en drong er bij regeringen op aan om meer met jongeren te overleggen – verwijzend naar zijn VN-beleidsbrief, Onze gemeenschappelijke agenda, dat oproept tot “inclusief, genetwerkt en effectief multilateralisme om beter te kunnen reageren en resultaten te boeken voor de mensen en de planeet.”

Adjunct-secretaris-generaal van de VN voor Jeugdzaken, Felipe Paullier, steunt ook deze belangenbehartigingscampagne. Hij zei dat de integratie van jongeren in besluitvormingsrollen op alle niveaus “is een van de krachtigste tools die we tot onze beschikking hebben om de aanhoudende conflicten, de toenemende geopolitieke spanningen en de toenemende onzekerheid waarmee onze wereld vandaag de dag wordt geconfronteerd, aan te pakken.”

ECOSOC 2024 Jeugdforum

Gesprekken over deze campagne en verdere discussies over hoe we een betere toekomst kunnen creëren, beginnen dit jaar tijdens de driedaagse ECOSOC Jeugdforum loopt van 16 tot en met 18 april, waarbij een breed scala aan belanghebbenden betrokken is, waaronder jongeren en senior politici.

"Wij zijn aan het kijken. Laat ons niet in de steek”, is de overkoepelende boodschap aan regeringen wereldwijd.

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -