23.8 C
Brussel
Woensdag, juli 17, 2024
GodsdienstChristendomPACE definieerde de Russische Kerk als een “ideologische uitbreiding van Vladimir Poetins...

PACE definieerde de Russische Kerk als een “ideologisch verlengstuk van het regime van Vladimir Poetin”

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Op 17 april nam de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa (PACE) een resolutie aan met betrekking tot de dood van de Russische oppositieleider Alexei Navalny. In het aangenomen document stond dat de Russische staat “vervolgd en uiteindelijk vermoordNavalny voor zijn toetreding tot de oppositie tegen het regime van Vladimir Poetin.

In zijn resolutie zei PACE dat Rusland onder het bewind van Vladimir Poetin in een dictatuur is veranderd en dat het heersende regime “wijdde zich volledig aan de oorlog tegen de democratie“. Het regime van Vladimir Poetin houdt vast aan de neo-imperialistische ideologie van de “Russische wereld”, die het Kremlin heeft veranderd in een instrument voor oorlogszucht. Deze ideologie wordt gebruikt om de overblijfselen van de democratie te vernietigen, de Russische samenleving te militariseren en externe agressie te rechtvaardigen om de grenzen van de Russische Federatie uit te breiden tot alle gebieden die ooit onder Russische heerschappij stonden, inclusief Oekraïne.

De resolutie verwijst ook naar de Russisch-Orthodoxe Kerk en haar hoofd, patriarch Cyrillus van Moskou.

Het document bekritiseert patriarch Cyrillus, en de Russisch-Orthodoxe Kerk wordt zo gedefinieerd “… een ideologische voortzetting van het regime van Vladimir Poetin, betrokken bij oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid gepleegd in naam van de Russische Federatie en de ideologie van de Russische wereld.”

In de verklaring stond ook dat het Moskouse Patriarchaat en patriarch Cyrillus de ideologie van de “Russische wereld” propageren, waarbij ze de oorlog tegen Oekraïne “de heilige oorlog van alle Russen” noemen en orthodoxe gelovigen oproepen om zichzelf op te offeren voor Rusland.

"PACE is geschokt door dergelijk misbruik van religie en vervorming van de christelijk-orthodoxe traditie door het regime van Vladimir Poetin en zijn handlangers in het Patriarchaat van Moskou,', aldus de resolutie.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -