13.2 C
Brussel
Zondag, mei 19, 2024
GodsdienstChristendomIn Rusland is er een speciale cursus voor de militarisering van theologische scholen

In Rusland is er een speciale cursus voor de militarisering van theologische scholen

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

De koers richting de militarisering van theologische scholen werd gevolgd na de bijeenkomst van de Hoge Kerkraad van de Russisch-Orthodoxe Kerk, gehouden op 16 april.

“De strijd tegen de democratie is heilig voor ons, net als de strijd tegen de antichrist” – deze woorden zijn van Metropoliet Kirill (Pokrovsky), die leiding geeft aan de patriarchale afdeling voor interactie met de strijdkrachten. Een paar dagen voor Pesach, het feest van Gods zelfopofferende liefde, stuurde hij een circulaire naar alle theologische scholen in Rusland waarin hij beval het onderwerp “Voorbereiding op het Ministerie van Kapelaans in de Gevechtszone” op te nemen in de curricula van de volgende editie. schooljaar. Vanwege het “belang en de relevantie van het programma voor 2024-2025 zou de speciale cursus versneld gehouden moeten worden onder alle 3e en 4e jaars bachelors”. Het nieuwe programma moet de jeugd ‘militaire waarden’ bijbrengen.

De koers richting de militarisering van theologische scholen werd ingeslagen na de bijeenkomst van de Hoge Kerkraad van de Russisch-Orthodoxe Kerk, gehouden op 16 april in de ‘Christus de Verlosser’. kerk. Van de vier rapporten die tijdens de bijeenkomst werden gehoord, waren er drie van metropoliet Kirill, die de richtlijnen van het regime precies opvolgde: “We worden tegengewerkt door de volledige macht van de NAVO, waarbij we alle mogelijke militaire, technische, personele, informatieve en tactische middelen van de NAVO gebruiken. alliantie.” Maar het engste is dat we niet tegen mensen vechten, maar tegen echte onmenselijke, goddeloze mensen. De goddeloze bacchanalen, die overzee worden geleid en gefinancierd, worden nu door de Oekraïense autoriteiten uitgevoerd.”

En ook: “Democratie is gebaseerd op antibijbelse waarden, daarom is de strijd ertegen voor ons, voor alle vertegenwoordigers van de Russische wereld, net zo heilig als de strijd tegen de antichrist. En vandaag de dag is Rusland de enige macht die deze strijd kan aangaan en kan winnen.”

Het nieuwe curriculum is nog niet gepubliceerd, maar zal volgens insiders gebaseerd zijn op het boek van Chief Military Kapelaan Dimitrii Vasilenkov, From Death to Life… At War. Wachtwoord Donbas”.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -