19.1 C
Brussel
Zondag, juli 14, 2024
EuropaKwijting: EP-leden ondertekenen EU-begroting voor 2022

Kwijting: EP-leden ondertekenen EU-begroting voor 2022

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

Het Europees Parlement heeft donderdag kwijting verleend aan de Commissie, alle gedecentraliseerde agentschappen en de ontwikkelingsfondsen.

De jaarlijkse kwijting is een cruciaal onderdeel van de rol van het Parlement op het gebied van begrotingstoezicht. Het doel ervan is om de EU-instellingen verantwoordelijk te houden voor de besteding van de EU-begroting in overeenstemming met de EU-regels, de beginselen van goed financieel beheer en de politieke prioriteiten van de EU. Bij hun controleproces houden de EP-leden rekening met de jaarverslag gepubliceerd door de Europese Rekenkamer.

Het Parlement kan besluiten de kwijting voor elke EU-instelling en elk EU-orgaan te verlenen, uit te stellen of af te wijzen.

Nu ruim 95% van de uitgaven van de EU door de Europese Commissie worden beheerd, onderschrijven de leden van het Europees Parlement over het algemeen het begrotingsbeheer ervan (met 438 stemmen voor, 167 tegen en 5 onthoudingen), maar zij bekritiseren het hoge foutenpercentage bij de uitgaven voor 2022. Dit steeg naar 4.2%, vergeleken met 3% in 2021 en 2.7% in 2020, wat de leden van het Europees Parlement ertoe aanzette te waarschuwen voor het onderschatten van het risiconiveau.

Op dezelfde manier hebben de uitstaande verplichtingen van de EU in 2022 een recordhoogte bereikt (450 miljard euro, grotendeels dankzij het NextGenerationEU-pakket). Ze zijn ook bezorgd over de rapportage- en controlesystemen van de lidstaten voor de herstel- en veerkrachtfondsen van de EU en waarschuwen voor het risico dat deze vormen voor de financiële belangen van de EU.

In de resolutie die bij het kwijtingsbesluit hoort, betreuren de leden van het Europees Parlement de “politieke tegenstrijdigheid” bij het uitbetalen van de eerder opgeschorte fondsen aan Hongarije in ruil voor de goedkeuring van de hulp aan Oekraïne. Zij waarschuwen de Commissie voor het “afzwakken” van de klimaatdoelstellingen van de EU en vragen om het tempo van de investeringen op te voeren, waarbij zij opmerken dat de Europese Unie in 2022 niet de efficiëntie heeft bereikt die nodig is om de doelstellingen voor 2030, 2040 en 2050 te verwezenlijken.

Misbruik van EU-geld door Hamas en diversificatie van de EU-hulp aan Palestina

Met 305 stemmen vóór, 245 tegen en 44 onthoudingen hebben de leden van het Europees Parlement een amendement aangenomen waarin zij hun bezorgdheid uiten over ‘geloofwaardige berichten’ dat EU-geld ‘gedeeltelijk zou kunnen zijn misbruikt’ door Hamas en dat UNWRA-personeel betrokken zou kunnen zijn bij terroristische daden. om de ontvangers van EU-steun aan Palestijnse burgers te diversifiëren en de WHO, UNICEF en de Rode Halve Maan erbij te betrekken. Ze dringen er ook bij de Commissie op aan om onafhankelijke controles van de UNRWA te garanderen.

Vermeend COVID-19-gerelateerd misbruik van EU-fondsen

Het Parlement uit ook zijn bezorgdheid over het vermeende COVID-19-gerelateerde misbruik van fondsen van de Europese Unie in Spanje en Tsjechië voor de aankoop van medische apparatuur en dringt er bij de Commissie op aan een beroep te doen op externe accountants als er sprake is van een “ernstig capaciteitsgebrek in een lidstaat” en pleiten voor diepgaande controles achteraf voor alle contracten die zonder aanbesteding zijn gegund. Ze wijzen ook op een andere onlangs aan het licht gekomen vermeende fraude in Portugal waarbij Europese fondsen voor regionale ontwikkeling betrokken zijn.

Benoemingsproces voor de nieuwe MKB-gezant van de EU

In een amendement dat met 382 stemmen vóór, 144 tegen en 80 onthoudingen is aangenomen, bekritiseren de leden van het Europees Parlement het gepolitiseerde proces om de MKB-gezant van de EU te benoemen “ondanks dat hij is overtroffen (…) door de twee overgebleven vrouwelijke kandidaten uit ondervertegenwoordigde lidstaten”, en wie een aftredend EP-lid van “President Von der Leyens eigen Duitse partijpolitiek”. Ze vragen de Commissie om een ​​nieuwe kandidaat te selecteren via een “werkelijk transparant en open proces”.

Offerte

“De begroting is het meest effectieve instrument om onze politieke prioriteiten te verwezenlijken, de levens van burgers te verbeteren en op te treden bij allerlei soorten crises. Daarom moet het met alle middelen worden beschermd tegen elk onregelmatig gebruik, of het nu gaat om fouten of frauduleus gedrag”, aldus de rapporteur Isabel García Munoz (S&D, Spanje) zei. “We hebben meer vereenvoudiging en flexibiliteit nodig, zonder de controles te ondermijnen, en maatregelen om de absorptie van fondsen te verbeteren en vooruitgang te boeken op het gebied van de digitalisering om het beheer van Europese fondsen te verbeteren en fraude en corruptie effectiever te bestrijden”, concludeerde ze.

Luister naar de plenair debat op woensdagavond voorafgaand aan de stemming.

Raad

De EP-leden kwamen overeen (met 515 stemmen voor, 62 en 20 onthoudingen) om de stemming over de kwijting aan de Raad uit te stellen tot de volgende plenaire vergadering, in afwachting van een besluit van de lidstaten om Oekraïne te voorzien van raketbeschermingssystemen.

Hier vindt u de stemresultaten over alle kwijtingsbesluiten voor alle EU-instellingen en -agentschappen.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -