14.8 C
Brussel
Vrijdag, mei 24, 2024
Bewerkers keuzeMultilaterale Ontwikkelingsbanken verdiepen de samenwerking om als systeem resultaten te boeken

Multilaterale Ontwikkelingsbanken verdiepen de samenwerking om als systeem resultaten te boeken

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

De leiders van tien multilaterale ontwikkelingsbanken (MDB’s) hebben vandaag gezamenlijke stappen aangekondigd om effectiever als systeem te werken en de impact en schaal van hun werk te vergroten om urgente ontwikkelingsproblemen aan te pakken.

In een Gezichtspunt opmerkingschetsten de leiders de belangrijkste resultaten voor gezamenlijke en gecoördineerde actie in 2024 en daarna, voortbouwend op de vooruitgang sinds hun bijeenkomst in Marrakesh verklaring in 2023, terwijl hun instellingen werken aan het versnellen van de vooruitgang in de richting van de Sustainable Development Goals (SDG’s) en om klanten beter te ondersteunen bij het aanpakken van regionale en mondiale uitdagingen.

De acties, gepubliceerd aan het einde van een retraite georganiseerd door de Inter-American Development Bank (IDB), die het wisselende voorzitterschap van de MDB Heads Group bekleedt, vertegenwoordigen de versterkte samenwerking tussen MDB's. De nota zal ook dienen als een waardevolle bijdrage aan de komende G20-routekaart om MDB's te ontwikkelen tot een “beter, groter en effectiever” systeem en in andere fora.

De MDB-hoofden hebben zich gecommitteerd aan concrete en uitvoerbare resultaten op vijf kritieke gebieden:  

1.     Opschalen van de MDB-financieringscapaciteit. MDB's verwachten de komende tien jaar extra kredietruimte te genereren in de orde van grootte van 300 tot 400 miljard dollar, met de steun van aandeelhouders en partners. Acties omvatten: 

  • Het aanbieden van een diverse reeks innovatieve financiële instrumenten aan aandeelhouders, ontwikkelingspartners en kapitaalmarkten, waaronder instrumenten voor hybride kapitaal en risico-overdracht, en het bevorderen van het kanaliseren van de speciale trekkingsrechten (SDR's) van het IMF via MDB's.  
  • Het verschaffen van meer duidelijkheid over opvraagbaar kapitaal, waardoor ratingbureaus de waarde van opvraagbaar kapitaal beter kunnen beoordelen.  
  • Doorgaan met het implementeren van en rapporteren over het G20 Capital Adequacy Framework (CAF) Review-aanbevelingen en gerelateerde hervormingen.  

2.     Gezamenlijke actie op het gebied van klimaatverandering stimuleren. MDB's vergroten hun gemeenschappelijke betrokkenheid bij het klimaat. Acties omvatten:  

3.     Versterking van de samenwerking en medefinanciering op landenniveau. MDB's zijn betrokken bij discussies en ondersteunen platforms die eigendom zijn van het land en door het land worden geleid, om het voor landen gemakkelijker te maken om met de banken samen te werken. Acties omvatten:   

  • Het beoordelen van voorstellen over door het land geleide en door het land beheerde platforms, op weg naar een gemeenschappelijk begrip en volgende stappen, ook voor sommige MDB's om platforms te implementeren.
  • Ga door met het harmoniseren van inkooppraktijken, onder meer door te vertrouwen op elkaars inkoopbeleid om de transactiekosten te verlagen en de efficiëntie en duurzaamheid te vergroten.   
  • Versnellen van de medefinanciering van projecten in de publieke sector via het onlangs gelanceerde Portaal voor gezamenlijke cofinanciering

4.     Het katalyseren van de mobilisatie van de particuliere sector. MDB's streven ernaar de financiering van de particuliere sector voor ontwikkelingsdoelstellingen op te schalen, onder meer door het nastreven van innovatieve benaderingen en financiële instrumenten. Acties omvatten:  

  • Het opschalen van leningen in lokale valuta en oplossingen voor het afdekken van buitenlandse valuta om particuliere investeringen te stimuleren. MDB's werken aan het identificeren van schaalbare benaderingen. 
  • Uitbreiding van het type en de uitsplitsing van de statistieken die MDB's en ontwikkelingsfinancieringsinstellingen (DFI's) vrijgeven via de Global Emerging Markets Risk Database (GEMs) Consortium, dat investeerders ondersteunt om investeringsrisico's en -kansen beter in te schatten. 

5.     Verbetering van de effectiviteit en impact van ontwikkeling. MDB's kwamen overeen om de nadruk op de impact van hun werk te vergroten. Acties omvatten:  

  • Het vergroten van de samenwerking bij gezamenlijke impactevaluaties, onder meer door het delen van benaderingen voor het monitoren en beoordelen van impact, en het nastreven van harmonisatie-initiatieven waar nuttig.  
  • Het inventariseren van de belangrijkste prestatie-indicatoren (KPI’s) over natuur en biodiversiteit die momenteel in gebruik zijn en het onderzoeken van de haalbaarheid van afstemming van sommige indicatoren voorafgaand aan de COP30 in 2025.

Zie het Gezichtspunt opmerking.  

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -