14.7 C
Brussel
Woensdag, Juni 12, 2024
MilieuEuropese organisaties voor factchecking lanceren een database voor klimaatdesinformatie

Europese organisaties voor factchecking lanceren een database voor klimaatdesinformatie

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuw bureau
Nieuw bureauhttps://europeantimes.news
The European Times Nieuws is bedoeld om nieuws te dekken dat er toe doet om het bewustzijn van burgers in heel geografisch Europa te vergroten.

22 mei 2024 – Het European Fact-Checking Standards Network heeft, in samenwerking met deelnemende lidorganisaties, het Climate Facts Europe-database, ondersteund door de European Climate Foundation. Het doel van het project is om de samenwerking tussen landen bij het opsporen en ontkrachten van klimaatdesinformatie te vergroten en tegelijkertijd de toegang tot geverifieerde klimaatinformatie te bevorderen.

Klimaatfeiten Europa

Climate Facts Europe is een project met meerdere facetten, waaronder: openbare database zodat het Europese publiek door factchecks met betrekking tot klimaatdesinformatie kan bladeren. Het project zet ook een waarschuwingssysteem op om alarm te slaan bij deelnemende factcheckende organisaties en de European Climate Foundation over virale grensoverschrijdende desinformatiecampagnes en -verhalen over het klimaat.

Daarnaast zullen zeven organisaties, geselecteerd uit de deelnemende leden, vier lange rapporten produceren met behulp van de grensoverschrijdende gegevens die ongeveer één keer per maand zullen worden vrijgegeven en die een reeks klimaatgerelateerde onderwerpen zullen bestrijken.

“We hebben de afgelopen maanden al gezien dat klimaatgerelateerde desinformatie een van de belangrijkste onderwerpen is in de aanloop naar de Europese verkiezingen, die niet alleen het politieke debat beïnvloedt, maar ook gesprekken over afzonderlijke kwesties zoals de volksgezondheid of burgerlijke vrijheden. Met klimaatfeiten Europa we zullen dit fenomeen diepgaand kunnen analyseren en alarm kunnen slaan als we nieuwe valse verhalen ontdekken”, aldus Carlos Hernández-Echevarría, voorzitter van het EFCSN Governance Body.

Blijf in de tussentijd op de hoogte van klimaatgerelateerde desinformatietrends door u te abonneren op de EFCSN-nieuwsbrief, waar we verhalen over klimaatdesinformatie zullen delen die met behulp van de database zijn geïdentificeerd en ontkracht.

Een gezamenlijk project

Climate Facts Europe is een gezamenlijk project van het European Fact-Checking Standards Network en de deelnemende lidorganisaties, ondersteund door de Europese Klimaatstichting.

De database is toegankelijk via climatefacts.efcsn.com.

Het European Fact-Checking Standards Network is een vereniging van fact-checking organisaties die zich committeren aan de normen van onafhankelijkheid, transparantie en journalistieke kwaliteit zoals uiteengezet in de Europese Code of Standards for Independent Fact-Checking Organizations.

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -