9.7 C
Brussel
Donderdag, juni 13, 2024
instellingenVerenigde NatiesDe exodus van Rafah passeert de 810,000, zegt UNRWA

De exodus van Rafah passeert de 810,000, zegt UNRWA

DISCLAIMER: Informatie en meningen die in de artikelen worden weergegeven, zijn die van degenen die ze vermelden en het is hun eigen verantwoordelijkheid. Publicatie binnen The European Times betekent niet automatisch het onderschrijven van de mening, maar het recht om deze te uiten.

DISCLAIMER VERTALINGEN: Alle artikelen op deze site zijn in het Engels gepubliceerd. De vertaalde versies worden gedaan via een geautomatiseerd proces dat bekend staat als neurale vertalingen. Raadpleeg bij twijfel altijd het originele artikel. Dank u voor uw begrip.

Nieuws van de Verenigde Naties
Nieuws van de Verenigde Natieshttps://www.un.org
United Nations News - Verhalen gemaakt door de nieuwsdiensten van de Verenigde Naties.

“Elke keer dat gezinnen ontheemd raken, lopen hun levens ernstig gevaar. Mensen worden gedwongen alles achter te laten op zoek naar veiligheid. Maar er is geen veilige zone”, zegt het VN-agentschap voor Palestijnse vluchtelingen. UNRWA, zei in een bericht op X.

Bij de waarschuwing waren beelden te zien van gezinnen met hun bezittingen hoog opgestapeld op de achterkant van auto's en geïmproviseerde aanhangwagens; een andere foto, genomen met uitzicht op de kustlijn, toonde een massa schuilplaatsen voor de ontheemden, allemaal gemaakt van eenvoudig zeil en zich helemaal tot aan de horizon uitstrekkend.

Volgens de gezondheidsautoriteiten van Gaza zijn ten minste 35,300 Gazanen gedood en ruim 79,260 gewond geraakt tijdens Israëlische beschietingen sinds de door Hamas geleide aanvallen op Israël op 7 oktober, waarbij ongeveer 1,250 doden en ruim 250 mensen uit Zuid-Israël werden gegijzeld.

De nieuwste gegevens van UNRWA's online logistiek platform gaf aan dat de levering van humanitaire hulp vrijwel geheel is gestopt via de belangrijkste toegangspunten tot Gaza – de grensovergang bij Rafah en Kerem Shalom in het zuiden.

Te midden van een escalatie van de militaire activiteit in het oosten van Rafah, zondag hebben geen VN-hulpgoederen de enclave bereikt Volgens het portaal van de VN-organisatie zijn er zaterdag slechts 19 hulpvrachtwagens via Kerem Shalom binnengekomen, waaruit ook blijkt dat slechts 27 extra hulpvrachtwagens Kerem Shalom hebben gebruikt sinds 33 mei, en geen enkele is via Rafah binnengekomen. 

In het noordwesten van de enclave bevindt zich het Wereldvoedselprogramma van de VN (WFP) meldde dat het Erez west – ook bekend als Zikim – heeft gebruikt om voorraden te vervoeren en “probeer genoeg voedsel te bemachtigen om de hongersnood te stoppen'. 

Maar Matthew Hollingworth, WFP-landendirecteur voor Palestina, benadrukte dat humanitaire organisaties extra toegangspunten voor hulp nodig hadden.

“Elk nieuw toegangspunt is een nieuwe slagader die levensbloed Gaza in pompt, dus we zullen hard werken om nieuwe toegangspunten te blijven vinden en consistent meer hulp te krijgen, op volume”, zei hij in het rapport van de hulporganisatie. laatste update.

 

Moeilijkheden om de ontheemden te bereiken

Wereldgezondheidsorganisatie (WIE) Teamleider voor noodcommunicatie, Nyka Alexander, heeft onlangs Gaza bezocht en dat merkte ze maandag op in een interview met VN-nieuws dat slechts een derde van de ziekenhuizen in Gaza – ongeveer 12 van de 36 – functioneert en dat de voortdurende gevechten het moeilijk hebben gemaakt voor gezondheidswerkers om hun werk te doen. 

Het is steeds moeilijker geworden om ontheemden te behandelen, omdat ze voortdurend onderweg zijn.

"Als er geen continuïteit van zorg is, wie heeft dan uw medische dossiers? Wie weet welke behandeling u nodig heeft?' zei mevrouw Alexander. 

Verder, zei ze, hebben de recente sluitingen van grensovergangen in Gaza het medisch personeel gedwongen de toch al beperkte medische voorraden te rantsoeneren, wat extra druk legt op gezondheidswerkers. 

Ze herhaalde dat nergens in Gaza het veilig is en juichte humanitaire en gezondheidszorgwerkers toe die ondanks enorm moeilijke omstandigheden hard blijven werken.

"Het is eigenlijk ontroerend om te zien hoe mensen, ondanks dat het niet veilig is, er alles aan doen om anderen te helpen”, zei mevrouw Alexander. Luister hieronder naar het volledige interview:

 

bron link

- Advertentie -

Meer van de auteur

- EXCLUSIEVE INHOUD -spot_img
- Advertentie -
- Advertentie -
- Advertentie -spot_img
- Advertentie -

Moet lezen

Laatste artikels

- Advertentie -